• БГСайт 2010: Моите номинации

  Тази година отново съм част от специалното жури, което ще дава номинации за няколко специални награди по напълно прозрачен начин, тъй като цялото заседание на съвета се филмира и се публикува онлайн след награждаването. Аз вече имам няколко номинации в предвид, като тежката задача, ще е да убедя другите в журито, че моите номинации се заслужават, за да ме подкрепят.

  Ето ги и тях (към момента)

  • Телевизия ПроБГ – номинирам ги за това, че публикуват всичките си видео-материали под Creative Common Лиценз, което е доста значимо за една телевизия.
  • Клуб „Спри и помисли“ – за това, че се опитват да създават нови неща и да популяризират уеб стъпка по стъпка.
  • Александър Кашъмов – за това, че се бори за свободата в Интернет и за правото на достъп до Информация онлайн

  Ще се радвам на още номинации и на мнение – какво ви направи впечатление през предната година, което си заслужава номинация?

  Ето и другите колеги:

  Експертен съвет:

  Светлозар Петров
  Жюстин Томс
  Венци Костов
  Константин Павлов
  Иван Иванов
  Веселин Николов
  Богомил Шопов
 • БГ Сайт 2010 – номинации

  Тази година отново бях поканен за специалното жури на БГ сайт 2010 и с удоволствие приех преди малко. Тук в този блог постинг ще пиша, моите предпочитания специалната награда на журито.

  Каква е процедурата (от миналата година)
  Всеки член на журито има право да номинира проекти или хора, които са допринесли през настоящата година или във времето за развитието на българския уеб.

  Номинации от мен
  Тук ще събирам номинациите си, ако вие имате предложения, ще се радвам да ги прочета като коментар и ако успеете да ме убедите, че те са наистина ценни, ще се постарая да ги номинирам и тях.

  Телевизия ПроБГ – номинирам ги за това, че публикуват всичките си видео-материали под Creative Common Лиценз, което е доста значимо за една телевизия.

  Клуб „Спри и помисли“ – за това, че се опитват да създават нови неща и да популяризират уеб стъпка по стъпка.


  Следват други …