• След дъжд качулка – АCTA, макта и бонбони лакта.

  За пореден път българското общество се очудва на това, как може тези който са били избрани с техния вот за Европейския парламент да гласуват някакво глупаво решение, което да „забрани торентите“ или да наруши някакви права. ( там се гласува на кило и по политически съображения, а не с мисъл за отделния гражданин – поне нашите евродепутати, който се чувстват недооценени и правят каквото правят другите)

  Ние сме добри в учудването и в правенето на Facebook групи, за да се „борим за правата“ си като падне мандалото и във вдигането на шум, който отминава само след 2 дни – дори не може да стигнем лимита „всяко чудо за три дни“ – защото сме мързеливи или просто защото така сме свикнали.

  Когато започнахме (Електронна граница) борбата срещу АCTA – преди 2 години (ако не беше и по-рано) всички гледаха с недоверие и с известна доза глупост в очите – кви ги плещят тия – по същия начин, по който говорихме за „задържането на данни“, няколко години преди това.

  Когато това се случи и когато хората осъзнаха, че доста от правата им се нарушават, започнаха да се „борят за правата си“.

  Хора, борбата за права се прави постоянно, а не само когато прочетете нещо във вестника – тогава вече е късно – много късно и не може да се поправи – поне не толкова лесно, колкото преди да бъде гласувано.

  Омръзна ми да бъда пророк, но знам какво ще се случи след 2-3 години – хич не е добре. INDECT му викат, да ви кажа ли и други проекти за „борба с престъпността“ – няма смисъл, наистина няма.

  България е блато, в което тези, които имат смелостта и акъла да направят нещо, биват дърпани от другите надолу, само за да не се разплиска водата.

  Журналисти, моля не ме търсете постфактум – помагайте на хората, които се борят още преди да се е случило!!! Моля ви!
  Хора, организирайте се докато не е късно!
  За всички останали – приятно киснене в блатото.

 • Електронни терористи ли сме?

  Ето видеото от моята лекция на тема „Електронни терористи ли сме“, изпята по време на OpenFеst 2008 в Русе.

  В нея се разглеждат Наредба 40, телеком пакета, анонимните сим карти, търговското споразумение и разни други неща, които нарушават грубо нашите цифрови права.

  Извинявам се за качеството на звука, трябва малко да се напрягате за да се чува.

  Видео

  Слайдове

  Ако искате да си го свалите за вашия iPod или друг видео-кастинг клиент, можете да го направите, кликайки тук

  Гласуване
  Ако ви е харесал материала, можете да гласувате за него, като кликнете на малкия бутон ‘свежо’ в долната част на текста. Благодаря !