• OpenWebAnalytics – както трябва да бъде

  Тъй като съм почнал да пиша за статистика в Уеб, защото ми е писнало да използвам услуги на трети страни, които често правят „четки“ на големи клиенти, а за малките … или пък бавят данните, които показват с дни, като tyxo.bg или Google Analytics.

  Решението, дойде от самосебе си, докато се опитвах да реша случая, описан в предната ми публикация, тогава открих OWA, и даже го споделих в Twitter :)

  Какво му е положтелното на това чудо:

  1. Xоства се при вас, вие притежавате и управялвате данните. Ако се компания за разработка, можете да предлагате тази услуга на всичките си клиенти и да печелите пари.
  2. С отворен код е и се разработва сравнително бързо – добавят се нови възможности, които за Google, например и невъзможно да бъдат приложени в следващите N месеца, поради тежката процедура.
  3. Има доста възможности, най-много ми харесва ето тази:
   Clickmap
  4. Говорейки за конкретна статистика за моя проект, ето това е безценно
   ОВА- цлицкстреам
   Това показва, каво точно е интересно за потребителя и върху какво клика на сайта ви,

  PHP API
  Като програмист винаги ми се е искало да мога да си комуникирам с услугите, които използвам, за да мога да вземам и да подавам данни за различни пресечки на информацията. Е, това е възможно, даже повече от възможно – лесно :)

  Oще плюсове
  Чудесно е, че има и проследяване на действията, което за кликове на определени места или за кампании за афилией маркетинг са доста полезни.

  JS
  Разбира се, че има и част за JS, което е и основния механизъм за събиране на данните. Има и досбра документация, но не би трябвало да имате проблеми с намирането на подходящия начин за използване.

  Дай още, Бого
  Вижте още от тук, за това как точно може да работите с данните, каква интеграция има с WordPress и още полезни възможности в най-новата версия или посетете сайта на проекта от тук.