За транспорт през нощта в София

Ето новината от преди минути.

Началото е поставено, но още много предстои. Радвам се, че съм част от този проект и макар и да не съм вече в София, ще правя каквото мога той да продължи до края.

Да бъде пусната експериментално нощна линия на автобус 94 в столицата. Около тази идея се обединиха столични общински съветници и представители на младежки организации по време на кръгла маса на тема „Организиране и въвеждане на денонощен градски транспорт в София“, предаде репортер на БГНЕС.

Решено беше на заседанието на транспортната комисия на Столична община в сряда да бъде предоставена справка колко би струвала 4-часовото пускане на линията за времето от полунощ от до 5 сутринта. Председателят на комисията по транспорт в Столичния общински съвет Радослав Тошев предложи и вариант за пускане на нощни линии на маршрутните таксита.. За целта е възможно да се обяви конкурс за изпълнители за срок от около 8 месеца. Според директора на Столичната компания за градски транспорт Николай Костов, 5 нощни курса на едни автобус биха струвала около 300 лв.

Ето и данните от проучването. (pdf формат)

Ако искате да помогнете, можете да попълните тази анкета. Вашето мнение е много важно.

One thought on “За транспорт през нощта в София

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.