Ще ни проверяват и парите в банките

След като наредбата, която ще даде право на МВР и службите да следят какво правим в Интернет и къде се намираме в момента, се появи в Държавен вестник, а протестите срещу нея във всички медии, днес попадам на следното:

Експертите от ДАНС ще могат да влизат свободно в банкови сметки и да изискват информация от трезорите, без за това да е необходимо разрешение на съд или прокурор. Това е едно от най-значимите от гледна точка на правораздаването промени в Закона за ДАНС и приетия вече правилник на агенцията, съобщиха депутати за „Стандарт“. Вследствие на тези проверки топразузнавачите ще могат да се самосезират и да започват собствени разследвания. Едва когато успеят да се доберат до доказателства за престъпления, те ще предават на прокуратурата събраната информация.

Аз не искам пълен контрол върху живота си, а вие?

Нов национален протест ще се проведе в края на месеца. Очаква се във всички големи градове на страната свободомислещите граждани да изкажат своето мнение против опитите на МВР да налага контрол върху личността и начина на живот на всеки един от нас.

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

3 мнения за “Ще ни проверяват и парите в банките”

  1. Никак не е лесно да си жив, единственото по-трудно от това е да си Българин!
    Подписвам се: Дидо

  2. Няма да се учудя ако скоро въведат закон, който позволява да те преджобят на публично място, за да проверят дали случайно не си скрил някой байт или някоя банкова сметка в джоб.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.