Ще ни проверяват и парите в банките

След като наредбата, която ще даде право на МВР и службите да следят какво правим в Интернет и къде се намираме в момента, се появи в Държавен вестник, а протестите срещу нея във всички медии, днес попадам на следното:

Експертите от ДАНС ще могат да влизат свободно в банкови сметки и да изискват информация от трезорите, без за това да е необходимо разрешение на съд или прокурор. Това е едно от най-значимите от гледна точка на правораздаването промени в Закона за ДАНС и приетия вече правилник на агенцията, съобщиха депутати за „Стандарт“. Вследствие на тези проверки топразузнавачите ще могат да се самосезират и да започват собствени разследвания. Едва когато успеят да се доберат до доказателства за престъпления, те ще предават на прокуратурата събраната информация.

Аз не искам пълен контрол върху живота си, а вие?

Нов национален протест ще се проведе в края на месеца. Очаква се във всички големи градове на страната свободомислещите граждани да изкажат своето мнение против опитите на МВР да налага контрол върху личността и начина на живот на всеки един от нас.

3 мнения за “Ще ни проверяват и парите в банките

 • Reply Даниел Денев 15.02.2008 at 14:48

  Никак не е лесно да си жив, единственото по-трудно от това е да си Българин!
  Подписвам се: Дидо

 • Reply Недков 11.02.2008 at 20:29

  Няма да се учудя ако скоро въведат закон, който позволява да те преджобят на публично място, за да проверят дали случайно не си скрил някой байт или някоя банкова сметка в джоб.

 • Reply optimiced | bg » Email error 11.02.2008 at 14:46

  […] следене на Интернет потребителите в България (хм, а и не само на Интернет, май) — подкрепете […]

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.