ГДБОП – ‘абе вие малоумни ли сте’

Веднага ми изникна фразата на Юлиан Кучков, когато Илия ми изпрати следното:

ГДБОП проведе акция в офисите на два интернет доставчика в
Добрич – „Линк БГ“ и „Бергон“ в хотел „България“. Операцията на
спецполицаите е била по сигнал на местните кабелни оператори, според
които двете фирми са започнали да предлагат безплатна кабелна
телевизия по интернет. Иззети са част от сървърите и на двата
доставчика.
Директорът на ОДП – Добрич комисар Ивелин Петров коментира, че все още
не е приключила операцията и че се провеждат процесуално – следствени
и оперативно – издирвателни мероприятия. Той не пожела да посочи кого
издирват полицаите. Уточни само, че екипите продължават работата си и
акцията е във връзка със защита на интелектуалната собственост.

Самата обосновка, че предлагат безплатна кабелна телевизия по интернет е по малоумно от самата акция. „Линк БГ“ има договор с IPTV да предлага услугите на компанията в Добрич, сигурен съм, че същото важи и за другия доставчик.

Освен това, сигнала е подаден от кабелни оператори, което също не би трябвало да накара органите на МВР да се самосезират, защото те не държат правата върху каналите, които излъчват и най-малко може да имат претенции за това, освен… че се плашат от конкуренцията. Това мирише на разчистване на сметки и то много.

Основанието за разпостранение на кабелна телевизия в Интернет, която на всичкото отгоре е и незаконно буди най-малкото присмех.

С кеф бих насърчил тези доставчици да съдят МВР и за пропуснати ползи, защото няколко дни няма да предоставят на клиентите си услугата за която те си плащат и за незаконното проникване, защото то си е именно такова.

Вчера пък пак от НСБОП са влезли с някакви смешни основания в един столичен университет, за да търсят сайт на екологична организация. ?!?!

Ето какво правят те, а държавата ще им даде още права – това трябва да се спре. Включете се в националния простест против широките права на МВР с искане за оставки и с искане за правата, които ние всички заслужаваме.

10 мнения за “ГДБОП – ‘абе вие малоумни ли сте’

 • Reply ... 22.02.2008 at 23:17

  Г-н Мирчев несъм юрист, но доколкото съм наястно когато ми доидат на проверка например за притежание и разпространение на детска порнография и намерят няколко филма или сериала на компютъра ми (независимо дали порнографски или не) органите на реда нямат право да ми изземат компютъра и да ме съдят за притежание на софтуер или мултимедия с неуредени права …
  Моля да ме поправите ако греша, но доколкото съм наястно даже и да се намерят доказателства за престъпление различно от това за което им е издадена заповедта те нямат право да използват намерените потенциални доказателства по време на проверката …

 • Reply mdaam 15.02.2008 at 13:22

  Линкът по долу е доста интересен и има отношение по проблема с подслушването. Струва ми се че трябва да бъде сведен до знаниенто на отговорните лица(петков), които трябва да го коментират и евентуално успеят да отхвърлят възможностите на писанот в статията да се случва и поради новия закон(акт)

  http://www.popsci.com/scitech/article/2008-02/anonymity-experiment [from blog.peio.org ]

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 15.02.2008 at 13:08

  @Иво: Това е мое лично мнение. Що се отнася до съдържанието, това в новината липсва.

 • Reply Иво Мирчев 15.02.2008 at 12:59

  И двата доставчика имат на сървърите си огромно количество нелегално съдържание. Не съм юрист, за да се произнасям по въпроса за IP телевизията, но за нелегалното съдържание съм 100% убеден. Въпреки всичко не мисля, че това е най-големият проблем на държавата, за да концентрира МВР толкова усилия за два интернет доставчика. Друг е въпросът дали трябва по блоговете да се играе винаги контра на всякакви инициативи на държавни органи и институции.

 • Reply Как да се пазим от ГДБОП howto | SS7 blog 15.02.2008 at 3:45

  […] ГДБОП са спретнали поредната простотия. И по медиите вече се пише и говори, че интернет доставчик = престъпник и пират. […]

 • Reply Божидаров 14.02.2008 at 21:56

  А великото ГДБОП, дали се сети да провери т.н. кабелни оператори, дали каналите(телевизиите) които те предлагат са законни?

 • Reply Philip Georgiev 14.02.2008 at 17:54

  По радио Хоризонт чух друго – че са иззети машини с 14TB нелицензирано съдържание като това е станало по сигнал от някаква асоциация държаща правата за България (не успях да обърна внимание на точното наименование).

 • Reply Краси 14.02.2008 at 17:08

  Добро утро! Разбира се, че са малоумни и то много ;)

 • Reply Васил Петров 14.02.2008 at 12:09

  Нали знаете от какво е абривиатура ГДБОП – Гадна Дирекция за Борба с Обикновения Потребител. „Гадна“ може да се замени с „Глупава“. Тези хора правят каквото си искат без да им пука въобще за закона. Съгласен съм, че фирмите трябва да ги съдят за пропуснати ползи и освен това онова плешивичкото в отдела им за борба с потребителите да вземе да си подаде оставката най накрая!

 • Reply Руменов 14.02.2008 at 10:26

  Наредбата им е нагла и противоконституционна. Води се
  Наредба на МВР и Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС). По същество това е нещо, което може да се приеме само със закон. Но мозъците от МВР са си го надраскали в наредба. Нито го приема министерския съвет, нито парламента. Само един подпис на Румен Петков. Драс – и готово, конституцията е зачеркната. Как си мисли тоя министър? Къде мисли, че живее? По живково време? Или при Путин? http://e-vestnik.bg/3304

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.