Да спасим Рила

Вече не се издържа на наглостите на тези управляващи и на политиката на даване на гъз на всеки инвеститор с пари. За това хайде пак да протестираме. Аз искам да имам природа в която да разхождам децата си, в която да живеят животните и с коят ода живея в хармония. Аман от бетон и от глупаци

4 мнения за “Да спасим Рила

 • Reply Павел Димитров 04.01.2009 at 22:56

  Абе боклук такъв „Асен Кънев“ Как не те е срам да пишеш такива глупости бе.Като искаш да се тровиш се трови наври си пибаната мутра в някой варел с масло и пий на воля да ти еба майката проста мръсна.Ей дано всички мизерници навредили на природата да пукнат.Мамицата им.

 • Reply optimiced | bg » Ще паднат ли Седемте рилски езера? 18.03.2008 at 14:05

  […] UPDATE-2 (2008/03/18@13:45): Повече реакции с последните новини от Рила: 1, 2, 3, 4. […]

 • Reply Michel 18.03.2008 at 14:03

  Аз не съм български природозащитник. Аз съм български гражданин. И като такъв, имам права. Едно от тях е да дишам чист въздух и да се радвам на малкото чисти и красиви места, като Рила. Ако някой се опита да ми отнеме това право, мога да протестирам, да изляза на улицата, да развея плакати, да пиша протестни писма и да се гневя в личния ми блог!

  И ако го правя, защитавам само своите собствени интереси, на гражданин на България, а не нечии други!

  Ако някй друг прави същото, браво. Всеки избира за себе си, нали?

  Искам утре Рила да е тук, такава, каквато я познавам сега и каквато я познават поколения други българи преди мен. Не искам хотели горе на Езерата, не искам лифт, пътища, лимузини, удобства, лукс, и тълпи от туристи, които да оставят боклуци след себе си. Рила си е добре така, както си е сега. И площта на този резерват не е по-голяма от 1% от площта на цялата страна. Ще е срамно да я унищожим заради няколкото долара в повече, които може би някой ще спечели от това!

  Ако някой има идеи как да запазим Рила (морето и Иракли вече ги изгубихме, нали?), казвайте…

 • Reply Асен Кънев 18.03.2008 at 11:30

  Проблемите с проекти като Перелик, Иракли, Рила и доста други са свързани със сложен сблъсък на интереси. В тази „мътната вода” мнозина се оказват употребени за цели, които всъщност не одобряват. Лично аз съм изключително подозрителен към българските природозащитници – знам колко контролирани и дирижирани бяха в края на 80-те, как се изявиха в политиката водачите им. Политиката на „даване на гъз на всеки инвеститор с пари“ уви е особено грозна в неправителствения сектор.

  А и защитата на природата е една от най-любимите маски на тоталитаристите:

  http://www.ecofascism.com/
  http://www.spunk.org/texts/places/germany/sp001630/ecofasc.html

  Моите почитания за активната ви позиция в защита на индивидуалната свобода в интернет.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.