Пингни ме тук и тук: Зов за тестери и ползватели

Когато пишете в блога си или в сайта си, искате другите да знаят за това. Тази услуга уведомява няколко сървъра, които от своя страна или уведомяват други подобни или минават и събират информацията от вашия сайт и я показват в себе си, като Google и Technorati.

Ето няколко причини, защо да изпробвате сайта

 • – Ние сме базирани в България – достъпа до нас е бърз;
 • – Ние проверяваме сървърите с които работим и ще добавяме нови по категории;
 • – Aко излезе българска услуга за събиране на информация от блогове, ние ще можем да реагираме и да подадем информацията за вашия блог веднага;
 • – Ние ще подобряваме услугата, като ще предлагаме допълнителни екстри – като абонамент, автоматичен ping, статистика и много други;
 • – Ние показваме последните сайтове минали през нас и така, популяризираме сайта ви, а скоро и последните материали от вас;
 • – Ние сме гъвкави и сме готови да работим със всеки;

Ще се радвам, ако помогнете в тестването и/или разпостраните информацията за Pingnime.com

Kакво представлява услугата и как точно да я използвате се намира тук. Помогнете, тествайте и докладвайте грешки, още сега.

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

14 мнения за “Пингни ме тук и тук: Зов за тестери и ползватели”

 1. услугата изглежда супер. какъв е бизнес-модела който ще използвате – как смятате да печелите от предлагането на една такава услуга ?

 2. @Ясене – аз даже и не с мисля за банери и презареждания :) Друго нещо ми хрумна, ама искам да го изчистя.
  Благодаря ти още веднъж

 3. Кириле, да съм казал, че нападам? Казах си мнението, а Бого разясни идеите и разликите с Ping-o-matic и по този начин засили интереса към услугата. Тъй че всичко е наред. Ако нямаше разлика (или поне заявка за развитие на такава разлика) между двете услеги, за мен това нямаше да е никаква конкуренция. Пък и има нещо друго — този вид услуги работят най-вече на ниво доверие към тях. Разликите не са огромни, за да има „лидер“ — затова разясненията на Бого дойдоха точно на място.

  Това, че е на български не мисля че е някакво голямо предимство. Най-големият успех на такава услуга ще е да достигне до пишещите софтуер и те да я използват за автоматизиране на пинговете. В един автоматичен пинг езикът няма никакво значение. (Една идейка по това — Бого, маркетингът на услугата може да е по-несигурен, ако смяташ да разчиташ на банери и презареждания. Други видове „продаване“ може да са печеливши — това според мен, де;)

 4. Ето и обещаното ревю: http://www4u.org/pingnime/
  И аз не мисля, че нападките на Ясен са логични. Все пак, това е идеята на конкуренцията и предлагането на било то нови, познати, подобрени услуги.
  Поздрави и успех от мене!

 5. Прав си, като се замисля — убеди ме ;) За недостатъците на Пингоматик. А за предимствата на Пингниме — надявам се да е така и да се развива услугата.

  Ще ви добавя към настройките за rpc-ping на сайтовете с Drupal, които списвам ;)Мерси за услугата и успех!!

 6. Пингоматик има следните малки недостатъци:
  – Предлага само 16 услуги (ние ще предлагаме повече, което не е малко)
  – Пингоматик не гарантират, че услугите, които пренасочват работят – ние ги тестваме

  – Пингоматик няма специализация, ако блога е френски да ти пренасочи заявката към френски сайтове, да не говорим за български такива, които се разработват. (ние го подготвяме)

  – Възможност за статистика за всеки ползващ нашата система – пингоматик го нямат.

  Още мога да посоча. Целтa НЕ Е да се сменя пингоматик, а да се ползват повече услуги и която ти харесва – ползвай нея. Можеш да ползваш и двете услуги паралелно :)

  Ние сме гъвкави и ще предлагаме много нови услуги, като за момента са малко (като последните преминали заявки и новини), но поне предлагаме, а пингоматик за 6 години не са мръднали в развитието си.

  Това е ! Ние не сме прости пинг услуга, а услуга, която се адаптира с развитието на технологиите.

 7. Услугата далеч не е уникална. Всеки читав софтуер за блог ползва един друг сайт със същата функционалност за RPC-уведомления за обновяването.

  Малко ми се губи нуждата от този проект, идентичността… Тоест какво уникално може да ми даде, за да заменя настроения в сайта ми адрес на другата подобна услуга? При условие, че тя е и по-известна, и с повече доверие, и с непрекъснатост вече години?

  Не искам да те засягам, напротив — много се кефя на ентусиазма ти за такива нови проекти. Но лично аз винаги трябва да видя необходимост, иначе ми стои малко странно.

 8. Пингнах току що и двата си блога. Харесва ми като идея и осъществяване услугата…остава да видим ефективността й :)
  До няколко минути ще има и ревю :P

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.