Нови програми (версии) под свободен лиценз

Този раздел се подготвя заедно с нашите партньори от NoTrial.info

Wine v0.9.39
Wine е open-source имплементация даваща възможност за стартиране на Windows софтуер под линукс и уникс операционни системи. Wine е междинния слой между X средата и самата windows програма. Wine е достъпен за Linux, FreeBSD, Mac OS X и Solaris.

phpMyAdmin v2.10.2 release
phpMyAdmin е инструмент написан на PHP с идеята да се улесни администрацията на MySQL сървърите, през удобен уеб интерфейс. До този момент може да създава, унищожава променя таблици, както и да изтрива,променя и добавя полета.Може да изпълнява всякакви SQL заявки, да менажира ключовете и привилегиите. Полезни опции са възможноста за експортиране и импортиране в различни формати.

openSUSE v10.3 alpha 5
OpenSuse е една от най-приятелски настроените дистрибуции, с която всеки начинаещ може да премине на линукс без особени проблеми. OpenSuse е както с най-основните черти на линукс, така и с много полезни потребителки програми, които много улесняват живота на новите в средата на линукс. Това е бета версия! Моля не я използвайте на production сървъри. Направете бекъп преди да инсталирате!

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

Публикувано от

Богомил "Бого" Шопов

Емигрант. Пират. Революционер. А, още интересни факти има тук

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.