Абе чудили ли сте се с какво се занимават евро-бюрократите.

Нели, ето тук дава извадка от последното им решение:

В днешния OJ има решение на Съда по преюдициално запитване – какво значи “вързано”, в случая вързано теле. По смисълa на директивата за вързаните телета.

Ето и заключението на Cъда на ЕО:

По смисъла на Директива 91/629/ЕИО относно определяне на минималните стандарти за защита на телетата, в редакцията й след изменението с Решение 97/182/ЕО, дадено теле е вързано, когато е държано на връзка, независимо от естеството и дължината на тази връзка, както и от причините, поради които животното е вързано.

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

6 мнения за “Абе чудили ли сте се с какво се занимават евро-бюрократите.”

  1. Наблюдава се тенденция при обществата, които са с демократичен строй на управление и под влияние на ЕС, да регулират изключително дребни детайли от живота, производствените цикли и услугите. И това според се прави с една – единствена цел : изработване на правни норми на поведение във всяка сфера. Регулираното общество е по-сигурно, колкото и абсурдни да ни изглеждат подобни решения. А в Щатите как е? То има книга за техните извадки…

  2. Като студенти по европеистика ни даваха за примери далеч по-абсурдни казуси, но въпреки че на пръв поглед изглеждат абсурдни всъщност имаха почва в Общността. Та това ми се струва сравнително нормално, особено при положение че става дума за хуманно отношение към животните (пък било то и такива, на които им предстои да станат част от хранителната верига) – тема, към която Общността става все по-чувствителна.

  3. Преди да се смеем на Брюксел, да си помислим какви глупости произвеждат нашите изпълнителна и съдебна власт. Съдът в Люксембург е институция, която работи за интересите на средния български гражданин. Например очаквам скоро решение, с което да се преустанови неправомерната практика в много страни-членки разрешително за постоянно пребиваване на българи и румънци да се издава след 5 г., считано от 1 януари 2007 г., а от предходната дата, когато действително са се установили.

  4. Бого, това всъщност е съдът, не са бюрократите.

    Сигурно някой е казал „държа си телето на толкова дълга връзка, че дължината клони към плюс безкрайност“ или пък „виждал съм отвързани телета, те са подложени на ужасни страдания в агресивната околна среда, вързването е животоспасяващо“ – и тогава някой друг е казал „я чакай да питам съда за точния смисъл на думата вързано, зависи ли тя от дължината и причините“.

    Съдът казва – вързаното теле си е вързано теле, не ми обяснявайте, че това го прави по-свободно или по-щастливо.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.