Бъди отворен

Да си ‘отворен’ в България има малко по изчанчено понятие, което някак си се връзва и с реалността. Едва ли обаче има нужда да се спирам на понятия, като отворен код, отворена култура, отворени стандарти и т.н за да се разбере понятието да бъдеш отворен.

Ако се върнем няколко години назад, всеки които предлага някакви радикални промени беще спиран с вече до болка познатото мълчание или с " много си отворен(а) бе (ма)". Добре ,че тези хора продължават да творят и сега, иначе щяхме да сме още по назад във всяко отношение.

Да си ‘отворен’ към идеи, начин на мислене и философия е полезно и хубаво.

Тези които нямат полза от прогреса го спорат, беше казал един велик човек, а тези които правят прогреса нямат нужда от предните, бих добавил аз.

Всеки човек , може стига да има желание да започне нещата които е намислил и да ги довърши докрай въпреки "онова мълчание" или неразбирането на другите, превърнато донякъде в завист.

Хора сме – това ни е присъщо, но въпреки това идеите и светът трябва да вървят напред и да се развиват, а завистта и лицемерието спират процеса.

Затова бъдете ‘отворени’ и вървете напред с идеите си и със знанията си и с мисълта, че от вас зависи да сбъднете мечтите си .

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.