PHP за Symbian

И преди съм писал за това, но сега вече инсталацията е успешна. Да на моята N95 вече имам PHP,MSQL и Апаче :)

Ако и вие искате да го имате, трябва да направите следното:

Свалете си  pamp_1_0_1.zip от SourceForge.

Файла съдържа следните пакети за вашия Symbian телефон:

  • pips_s60_1_3_SS.sis
  • ssl.sis
  • pamp_1_0_1.sis

Инсталирайте ги в горната последователност, като задължително трябва да имате карта с памет, поне по време на инсталацията.

След инсталацията влизам в меню Applications

След това намирам PAMP и влизам вътре

От там можете да пуснете apache, PHP или MySQL, както и да се вържете към безжична мрежа. Аз пуснах всички въжможни неща

и когато отидох на даденото IP, видях тестовата страница – ура !

PHP

Oсвен, че можете да си пускате любимите PHP приложения на телефона, ще можете да ‘бърникате’ и из него, благодарение на PHP модулите, създадени за целта.  Можете дори да работите с MMS-и :)

Мобилна версия

Направих си версия на блога за мобилен телефон. Сега като се влезе с мобилно устройство се показва компактна версия на блога, оптимизиран само за мобилни телефони. Тъй като бъдещето е в мобилните технологии и съдържанието ще трябва да е достъпно по всички възможно начини такава стъпка беше наложителна.

Ако използвате мобилен телефон с браузър или iPhone ще виждате тази нова версия. Ако и вие искате да си имате такава, можете да използвате това разширение за wordPress.

Разбира се, ако можете и имате време да си я направите сами, би било най-добре.

Най-добрите скриптове за да си направите социална мрежа

В последно време се появиха много скриптове, които ви дават възможност да си направите сайт, който да бъде като социална мрежа.

Ще разгледам два, които можете да използвате както намерите за добре.

1. Elgg възникна като система за отворено обучение, но все повече минава към социалния софтуер. Разполагате с много добра система, която можете да моделирате, така, че да работи както искате и още по-важно да изглежда както искате. Има създаване на профили, групи, комуникация между потребителите, новини и много други.

Ето и два примера.

Отрицателно
(-) Няма превод на български;
(-) Основния дизайн е доста дървен и трябва да се преработи, но разполага с няколко вградени дизайна. Ако искате да изглежда добре, всичко е във вашите ръце;

Положително
(+) Инсталира се лесно, настройва се лесно, работи лесно;
Continue reading „Най-добрите скриптове за да си направите социална мрежа“