Белла – „Спаси Живот“ – има ли разлика между човешкия и живота на мечката

Току що получих е-мейл от представител на маркетинга на Белла, че си били пуснали блог и имали нужда от мнението на ‘влиятелен блогър’ като мене.

Видях им блога и попаднах, че се били включили в кампанията ‘Спаси Живот’, любезно им предложих да си сложат и този стикер, за кампанията, която явно са забравили:

белла

Явно за наглеците има разлика между човешкия живот и този на другите живи същества. Аз и доста хора около мене продължаваме да не използваме продуктите на Белла, направи го и ти. Не подкрепяй убиици!

Тъй като гледам, че са започнали кампания в една определена плоскост, мога да предвидя, че следващата им стъпка е съдебно дело срещу някой блогър или вестник за това което е писал за тях.

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

38 мнения за “Белла – „Спаси Живот“ – има ли разлика между човешкия и живота на мечката”

 1. Тези от Белла са наистина нагли. Сигурно от тук нататък ще започнат да се изявяват и като природозащитници! Не само е нагло, а и грозно, на фона на неотдавнашната случка с бялата мечка, а и сигурно не е единствения ловджийски подвиг.

 2. Този ‘блог’ никога не бих си го сложил в портфолиото. Така е когато всеки се прави на специалист по блоговете, а никой не разбира всъщност основните принципи и идеи , които един блог трябва да обслужва …

 3. Жюстин искрено се радва
  Аз това не го разбирам. Имали корпоративен блог, ах колко е хубаво това. Пука ми, че имат „корпоративен блог“ — даже и за такъв имат толкова много хляб да изядат. А за кампанията нямам думи. Тъпанари и лицемери. Абе Белла, я FOAD! Образно имам предвид :)

 4. Ама и те са големи ръбове. В „блога“ си – обясняват за „кампанията“ си.

  То не стига, че не е етично…ами и ако бяха убили бялата мечка на кока кола ?!

  Аз не ползвам техни продукти. Готовите им баници сигурно са толкова баници, колкото и блога им е блог…

  …ай да им … мамата.

  Поздрави, Краси.

 5. @pisna ni: Жюстин искрено се радва на това, че има още един корпоративен блог в което я разбирам

 6. Много се радвам на клишетата на PR агенциите, ама много. Винаги трябва да се изтъкне нещо по- голямо, за да се обвини читателя, че някой го манипулира, а не че всичко което е помислил когато е прочел новината е родено от неговото съзнание.

  Ще кажеш, че всички агенции са се учили на едно място, като четеш информацията им…

 7. @Пламен: Ето каква беше реакцията на Белла, ако някой случайно е забравил:
  В отворено писмо до медиите:
  „Притеснително е, че една забавна новина, каквато ВИП Комюникейшън разпрати до медиите – „Бизнесменът Венцислав Георгиев отстреля бяла мечка на лов в Канада“, бе трансформирана в огромен национален проблем и в бунт на природозащитници срещу абсолютно законния лов, извършен на хиляди километри от нашата граница.
  Нека се замислим, защо подобен отзвук няма спрямо явни престъпления, които се извършват в страната ни на всички нива. Страничен наблюдател би останал с впечатлението, че в България дори бездомно куче не е убивано в годините на демокрацията и затова в национален проблем се превръща лов на бели мечки в Канада. Това е изумително! Смешен плач… Дали не ви превръщат в кукли на конци, за да манипулирате общественото мнение с цел замаскиране на истинските проблеми и скандали, които се случват всеки ден у нас.
  Остава съмнението, че се търси повод да се оклевети един проспериращ бизнесмен, създал една от най-продуктивните и популярни фирми за хранително производство у нас. А такива хора заслужават нашето уважение, защото те вдигат стандарта в страната ни. И осигуряват хиляди работни места. Искрено се надяваме перото ви наистина да стане остро, но във вярната посока.“

  Съгласен съм Бого – и аз никой не съм видял да се покае. Ама като си помислиш кой ще се покае за нещо, което не разбира и въобще не осъзнава. Та това за тях си е „забавна новина”. И се чудят, как ние не се забавляваме…

 8. @Жюстин Томс: Нищо лично, дори имах добро мнение за вас. Ама нещо много ги защитавате – май ви се плаща за това. Ако е така поне си кажете… не ни правете на маймуни. Писна ни !!!

 9. ебати лицемерниците.. включили се били в кампанията.. чудо голямо.. а снимката по-горе как да я обясня на 6 годишната си племенница..
  и какъв блог са си направили .. пълна боза.. даже не са си направили труда да сменят дефаултната тема на блога, ми просто са сменили хедъра..
  тц тц тц…

 10. @пламене – май дадоха някаква пресконференция или писаха някакъв PR в Дневник – не се сещам.

 11. Тук съм с Бого.

  Каква беше реакцията на Белла, когато обществото и най-вече активните онлайн млади българи изригна срещу ловджийските подвизи на собственика? Никаква – пълно игнориране, както на проблема, така и на тези хора.

  Е, каквото повикало, такова се обадило. Сега могат спокойно да си разпечатат блога и гордо да облепят стените в офиса си. За друго не става.

 12. @Комитата – аз не видях никой от тях ‘да се покае’.

 13. Има грешки и грешки – такива които се забравят и такива които не се забравят, Жюстин.

  И за да продължа във вашия стил, който не ми допада, ще кажа само – ‘Не убивай’. А и не трябва да забравяме грешките, за да не ги повторим. Кой знае кого убива сега въпросния господин.

  P.S Xубавото е и че Google не забравя.

 14. Ще продължа в стила на Комитата и ще кажа – който е безгрешен, нека той пръв хвърли камъка. Признавам си, не съм безгрешна. И не познавам такъв човек, безгрешен. Същото важи и за фирмите. Такъв е животът. Важното е да си взимаме поука от грешките и да не ги повтаряме.

 15. Смелост ли е да пуснеш блог? Не мисля! А и няма да одобряват коментари като моя :) А и това тяхното още не е блог – има доста хляб да яде, докато стане блог.

 16. Бого, мисля, че това, че имат свой блог е похвално.

  Не искам да ставам техен защитник, но си представям колко е трудно на големите компании. Все някой прави нещо и цялата компания става за резил, без да е именно така.

  Все пак аз ги поздравявам за смелостта да пуснат свой блог!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.