Белла – „Спаси Живот“ – има ли разлика между човешкия и живота на мечката

Току що получих е-мейл от представител на маркетинга на Белла, че си били пуснали блог и имали нужда от мнението на ‘влиятелен блогър’ като мене.

Видях им блога и попаднах, че се били включили в кампанията ‘Спаси Живот’, любезно им предложих да си сложат и този стикер, за кампанията, която явно са забравили:

белла

Явно за наглеците има разлика между човешкия живот и този на другите живи същества. Аз и доста хора около мене продължаваме да не използваме продуктите на Белла, направи го и ти. Не подкрепяй убиици!

Тъй като гледам, че са започнали кампания в една определена плоскост, мога да предвидя, че следващата им стъпка е съдебно дело срещу някой блогър или вестник за това което е писал за тях.

38 мнения за “Белла – „Спаси Живот“ – има ли разлика между човешкия и живота на мечката

 • Reply Zizi 05.08.2008 at 11:58

  Тези от Белла са наистина нагли. Сигурно от тук нататък ще започнат да се изявяват и като природозащитници! Не само е нагло, а и грозно, на фона на неотдавнашната случка с бялата мечка, а и сигурно не е единствения ловджийски подвиг.

 • Reply Белла България - лицето на компанията : www.stoilov.org 05.08.2008 at 9:07

  […] писмо, което виждам, че и Богомил Шопов (а най-вероятно и други блогъри) е получил. Уважаеми Г-н […]

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 05.08.2008 at 8:03

  Този ‘блог’ никога не бих си го сложил в портфолиото. Така е когато всеки се прави на специалист по блоговете, а никой не разбира всъщност основните принципи и идеи , които един блог трябва да обслужва …

 • Reply turin 05.08.2008 at 0:50

  Жюстин искрено се радва
  Аз това не го разбирам. Имали корпоративен блог, ах колко е хубаво това. Пука ми, че имат „корпоративен блог“ — даже и за такъв имат толкова много хляб да изядат. А за кампанията нямам думи. Тъпанари и лицемери. Абе Белла, я FOAD! Образно имам предвид :)

 • Reply Praviat ni na maimuni 04.08.2008 at 21:46

  @Бого – http://www.blog.abcbg.com/?p=228
  И аз бих се радвал в техния случай ама айде няма нуждa…

 • Reply Краси 04.08.2008 at 20:45

  Ама и те са големи ръбове. В „блога“ си – обясняват за „кампанията“ си.

  То не стига, че не е етично…ами и ако бяха убили бялата мечка на кока кола ?!

  Аз не ползвам техни продукти. Готовите им баници сигурно са толкова баници, колкото и блога им е блог…

  …ай да им … мамата.

  Поздрави, Краси.

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 04.08.2008 at 18:37

  @pisna ni: Жюстин искрено се радва на това, че има още един корпоративен блог в което я разбирам

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 04.08.2008 at 18:36

  Много се радвам на клишетата на PR агенциите, ама много. Винаги трябва да се изтъкне нещо по- голямо, за да се обвини читателя, че някой го манипулира, а не че всичко което е помислил когато е прочел новината е родено от неговото съзнание.

  Ще кажеш, че всички агенции са се учили на едно място, като четеш информацията им…

 • Reply me4kata 04.08.2008 at 18:24

  @Пламен: Ето каква беше реакцията на Белла, ако някой случайно е забравил:
  В отворено писмо до медиите:
  „Притеснително е, че една забавна новина, каквато ВИП Комюникейшън разпрати до медиите – „Бизнесменът Венцислав Георгиев отстреля бяла мечка на лов в Канада“, бе трансформирана в огромен национален проблем и в бунт на природозащитници срещу абсолютно законния лов, извършен на хиляди километри от нашата граница.
  Нека се замислим, защо подобен отзвук няма спрямо явни престъпления, които се извършват в страната ни на всички нива. Страничен наблюдател би останал с впечатлението, че в България дори бездомно куче не е убивано в годините на демокрацията и затова в национален проблем се превръща лов на бели мечки в Канада. Това е изумително! Смешен плач… Дали не ви превръщат в кукли на конци, за да манипулирате общественото мнение с цел замаскиране на истинските проблеми и скандали, които се случват всеки ден у нас.
  Остава съмнението, че се търси повод да се оклевети един проспериращ бизнесмен, създал една от най-продуктивните и популярни фирми за хранително производство у нас. А такива хора заслужават нашето уважение, защото те вдигат стандарта в страната ни. И осигуряват хиляди работни места. Искрено се надяваме перото ви наистина да стане остро, но във вярната посока.“

  Съгласен съм Бого – и аз никой не съм видял да се покае. Ама като си помислиш кой ще се покае за нещо, което не разбира и въобще не осъзнава. Та това за тях си е „забавна новина”. И се чудят, как ние не се забавляваме…

 • Reply Praviat ni na maimuni 04.08.2008 at 17:52

  @Жюстин Томс: Нищо лично, дори имах добро мнение за вас. Ама нещо много ги защитавате – май ви се плаща за това. Ако е така поне си кажете… не ни правете на маймуни. Писна ни !!!

 • Reply vlad 04.08.2008 at 17:16

  ебати лицемерниците.. включили се били в кампанията.. чудо голямо.. а снимката по-горе как да я обясня на 6 годишната си племенница..
  и какъв блог са си направили .. пълна боза.. даже не са си направили труда да сменят дефаултната тема на блога, ми просто са сменили хедъра..
  тц тц тц…

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 04.08.2008 at 17:08

  @пламене – май дадоха някаква пресконференция или писаха някакъв PR в Дневник – не се сещам.

 • Reply пламен 04.08.2008 at 16:38

  Тук съм с Бого.

  Каква беше реакцията на Белла, когато обществото и най-вече активните онлайн млади българи изригна срещу ловджийските подвизи на собственика? Никаква – пълно игнориране, както на проблема, така и на тези хора.

  Е, каквото повикало, такова се обадило. Сега могат спокойно да си разпечатат блога и гордо да облепят стените в офиса си. За друго не става.

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 04.08.2008 at 14:54

  @Комитата – аз не видях никой от тях ‘да се покае’.

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 04.08.2008 at 14:51

  Има грешки и грешки – такива които се забравят и такива които не се забравят, Жюстин.

  И за да продължа във вашия стил, който не ми допада, ще кажа само – ‘Не убивай’. А и не трябва да забравяме грешките, за да не ги повторим. Кой знае кого убива сега въпросния господин.

  P.S Xубавото е и че Google не забравя.

 • Reply Жюстин Томс 04.08.2008 at 14:46

  Ще продължа в стила на Комитата и ще кажа – който е безгрешен, нека той пръв хвърли камъка. Признавам си, не съм безгрешна. И не познавам такъв човек, безгрешен. Същото важи и за фирмите. Такъв е животът. Важното е да си взимаме поука от грешките и да не ги повтаряме.

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 04.08.2008 at 14:19

  Ако съживят мечката – с кеф.

 • Reply Комитата 04.08.2008 at 14:18

  Не е по християнски да не им даваш възможност да се покаят ;-)

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 04.08.2008 at 14:10

  Смелост ли е да пуснеш блог? Не мисля! А и няма да одобряват коментари като моя :) А и това тяхното още не е блог – има доста хляб да яде, докато стане блог.

 • Reply Жюстин Томс 04.08.2008 at 14:06

  Бого, мисля, че това, че имат свой блог е похвално.

  Не искам да ставам техен защитник, но си представям колко е трудно на големите компании. Все някой прави нещо и цялата компания става за резил, без да е именно така.

  Все пак аз ги поздравявам за смелостта да пуснат свой блог!

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.