Среща със Svart Mandag

Сигурно знаете за закона за прехващане на Интернет трафика в Швеция? Ако не сте можете да го видите тук. Мислех си, че не може да стане нещо по-брутално от България, но явно може и то в Швеция.

Въпроса е, че още на другия ден след нелепото му приемане се създава движение за отмяна на закона, което действа и малко преди това – по време на дебатите. За 2 дена само това движение става с над 50 000 члена и имат вече на своя страна половината парламент и нужното им мнозинство за отмяна на закона скоро.

Движението е неформално и се финансира главно със дарения. Тайна е, че големи корпорации, които ще загубят много пари от този закон, също подкрепят кампанията и движението. (Google и дори Майкрософт)

Е, докато бях в Швеция, имах удоволствоето да пия по няколко бири и да хапна с създателката на движението и с един неин колега, които ни разказаха доста интресни неща от самата кухня.

Стана ми тъжно, че хората в България не осъзнават колко далеч са отишли нещата и че не искат а се борят за правата си… но аз няма да се откажа.

3 мнения за “Среща със Svart Mandag

  • Reply Орлин 09.09.2008 at 17:10

    Това ми бяха думите след като се прибрах от престой в Германия 5 месеца, защото бях тъжен и всички ми казваха, че съм тъжен защото не съм там а съм в България и аз им казах същото , че съм тъжен , че никой от нищо не се интересува в България, а не коства много за да бъдем нормална държава. Едно то нещата които трябва да променим според мен възможно най-скоро е да се научим да бъде учтиви.

  • Reply Delian Delchev 09.09.2008 at 15:02

    И в България вече има единични хора изразяващи мнението си и защитаващи правата си. Малко по малко и у нас така ще стане, за ужас на свикналите на лесно управляващи

  • Reply Уеб дизайнер блогва 08.09.2008 at 17:56

    Няма какво да ти става тъжно, просто българите са различни хора. Не им е зле като ги тъпчат, стига да могат да дишат. Не им е зле като им отнемат правата и се гаврят с тях, стига да има кинти в замяна!

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.