Да им го начукам на тея идиоти

Министъра на икономиката иска въвеждането на данъчна карта, която физическите лица и фирмите да използват при покупки на дребно.

Транзакциите щели да се отчитат и данъчната администрация да получава сигнали, когато разходите на гражданите надхвърлят декларираните от тях доходи. Така Националната агенция за приходите ще има възможност своевременно да започва проверки, когато се усъмни, че става въпрос за укриване на доходи.

източник: Дневник

Бе тея хора нямат ли си работа, ами в главата им все простотии се раждат, бе. Следващата стъпка е връщането на купоните, нали…

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

10 мнения за “Да им го начукам на тея идиоти”

 1. що за глупост.

  Никой в магазина няма да ти се натиска да ти отяита покупките, защото ще трябва да се плащат по-големи данъци от фирмите държащи тези магазини. От там и обезсмислянето на „великото хрумване“.

  да не говорим, че на фона на процъфтяващата корупция в страната и проблемите, които същата ни създаде с получаването на средства от ЕС, нашите умни политици са решили да се занимават с отделния данъкоплатец, за да си осигурят по спокойно разграбване и подпомагане на престъпните среди.

 2. По степен на идиотия това предложение може да се мери май само с идеите да се увеличат глобите за не-взета касова бележка.

  Или с не по-малко оригиналната идея електронните карти (без намаления!) за градския транспорт да се издават срещу заявление с ЕГН и други лични данни (които след това се вкарват в картата).

  Изобщо занапред като излизаме, ще проверяваме взели ли сме си личната карта, данъчната карта, транспортната карта, здравната карта, дебитната карта… и най-вече картата за лудницата :)

 3. Ами на мен не ми е много забавно, че министърът на икономиката е достатъчно малоумен да ни пре-такова всички с някое поредно гениално хрумване. Надеждата ми е че все пак има хора с мозък около него и ще го държат под контрол.

 4. Много ми е интересно, аз като пазарувам с кредитна карта и не винаги мога да покрия на веднъж това, което съм си купил, а то при всички положения надхвърля месечния ми доход, дали ще стана обект на разслевания?

  То е интересно и ако моята приятелка ми даде 20 лева да се почерпя някъде, дали няма да мина на „овъртрафик“?

  Скуката ражда простотия!!!

  Благодаря за статията, Бого!

 5. От коментарите на Дневник под статията:

  подобна практика същестувва само в главата на обезумял министър в края на мандата. това противоречи на поне три положения от Международната харта за човешките права. Тези трябва спешно да си ходят, шизофренията им става опасна.

 6. Мухахахаха, нали ви казах – тоя е изкукал :)

  Попитан съществува ли подобен род надзор в други държави Петър Димитров отговори положително, но не посочи точно къде. Почти веднага след това изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Мария Мургина заяви, че подобна практика не й е известна да съществува и поиска от министъра информация къде се прилага, за да се запознае с нея.

  http://pazari.dnevnik.bg/show/593633/

 7. Петър Димитров е шибан малоумник, не му се връзвайте. Знам, че е тъпо точно министъра на икономиката да направи такова тъпоумно изказване, ама все пак нали знаете че това е Пешо Кухото :) Той и данък образование искаше да прави, и ергенския данък да връща, и борда да маха и т.н. и т.н.

 8. Кой ще налага да я показваш тая карта? Все едно сега някой да те глобява, че не си вземаш касовата бележка от магазина. А дори и да се опитат по някакъв технологичен начин да го следят ще минат години преди да се случи на практика, а до тогава – ей, Богу, дано да не са и в парламента дори.

 9. Сигурно няма да може хляб да си купиш без да си покажеш картата… хм, това ми напомня на купоните от преди години

 10. А не може ли просто да им пожелаем лек ден и да не използваме картата – или ако видят по-малко потребление по нея от декларираните ти доходи пак ще те глобяват ;) Глоба, че спестяваш, ей ква идея им дадох, а :)

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.