Twittco – бърза промяна на Twitter статуса през KDE

Aко времето ви е ценно, като на мене и нямате време да ползвате браузър, за да променяте статуса си в twitter, eто ви една малка програмка. С нейна помощ, можете да правите следните неща:

1. Стартирате я (примерно със шорткът). Аз си го нагласих за alt+t :)
2. Пишете си статуса
3. Получавате симпатичен резултат какво се е случило.

Знам, че има KDE джаджи и разширения за firefox, но тази ми пести най-много време.

Трябва да имате KDE най-малко 3.x и да имате инсталиран curl, което означава, че повечето популярни диструбиции нямат нужда от нищо друго, освен да видите как да инсталирате Twittco, а това го умеят само майсторите.

Свалете го от OpenDesktop

2 мнения за “Twittco – бърза промяна на Twitter статуса през KDE

 • Reply Боян Юруков 18.12.2008 at 20:52

  Пробвах го на gnome, като заместих kdialog с gdialog. Трябва да се отбележи, че изисква cerl. Излиза ми следната грешка:

  test3
  [: 24: yurukov: unexpected operator

  , като test3 ми е съобщението, а yurukov, името в twitter. Пробвах само gdialog командата, после само cerl частта и поотелно всичко си работи. Целия скрипт обаче нещо не действа.

 • Reply turin 16.12.2008 at 20:31

  Прекалено service-centric, май? Доколкото знам не си внамиачен в бранда Twitter, защо не го направиш по-универсално, например да поддържа инстанции с Laconica (identi.ca и т.н., например plasr.com ;)? Има отворена спецификация за това, OpenMicroBlogging се казва и има връзка на тия неща и с джабър и изобщо е муцка…
  Само идейка, де.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.