Купуваме си име ли?

Правителството постанови отпускането на допълнителни 1 млн. щ.д. на БАН за съвместния награден фонд на БАН и Държавния университет на щата Айова, САЩ, предаде репортер на БГНЕС. Фондът, учреден на името на Джон Атанасов, ще получи средствата, които са за сметка на преструктуриране на целеви разходи по централния бюджет. Създаването на фонда дава възможност за връчване на награди на името на Джон Атанасов от американския Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), който е сред водещите в света професионални организации в областта на прогреса на високите технологии с над 375 хиляди членове в 160 държави по света.

Привличането на вниманието на международната общност върху факта, че откривателят на компютъра е с български произход, утвърждава престижа на страната ни в областта на развитието на информационните технологии.

Що за малоумен ход и PR. ?!?

6 мнения за “Купуваме си име ли?

 • Reply Павел Николов 18.12.2008 at 18:52

  Този лаф, че българин е изобретил компютъра, винаги ме е хвърлял в недоумение. Първо, Джон Атанасов е толкова българин, колкото моят колега Джейсън Ислас, доброволец от Колпуса на мира и учител по английски език в училището, в което работя, е мексиканец. А дядо му и баба му са мексиканци. Той обаче е притежател на американски документ за самоличност и има американско самосъзнание. Същото важи и за Джон Атанасов, който никога в живота си не е декларирал българско самосъзнание. Второ, може ли да ми каже някой така нареченият „компютър, изобретен от Джон Атанасов“ каква компютърна операция е извършил? Защото аз поне не зная да има нещо такова. Първият компютър, първата наистина действаща електронно-изчислителна машина, май е ЕНИАК? А всички тези изхвърляния в стил „българин изобрети компютъра“ намирисват или на краен национализъм, или наистина на някаква нечиста рекламна кампания!

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 18.12.2008 at 14:45

  Да за нашето правителство става дума.

 • Reply Илия 18.12.2008 at 14:30

  Всичкото им е само PR. Навсякъде ми напомнят вица, дето корабът на комунизма не тръгвал, защото всичката пара от машината отивала само в свирката.

 • Reply Марто 18.12.2008 at 13:54

  Тъй като няма конкретна информация би ли уточнил дали става дума за нашето правителство?

 • Reply Емил 18.12.2008 at 13:37

  Аз лично не виждам никакъв повод за гордост във факта, че бащата на Атанасов е избягал от нашият край.
  Ако някой чужденец дойде в България и изобрети нещо, тогава трябва да се гордеем.

 • Reply wampeters 18.12.2008 at 13:27

  Е, чак пък малоумен. Нека и ние да се похвалим с нещо. Друг е въпроса колко е наше.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.