Какво трябва да прави екипа управляващ общества

Управлението на общества е важна задача, ако желаете да използвате мненията и знанията на хората използващи продукта ви в подобрението му или в създаването на нов такъв.

Ето основните неща, които един такъв екип, трябва да прави.

1. Модерация – използването на технически средства за управление на общества, понякога води до хаос от мнения и желание за изтъкване от определени лица. Правилната модерация в стил насочване на мнение и на посока на действие би била чудесен инструмент в ръцете на добрия екип.Като примерн мога да дам, ако даден човек или група хора са постоянно недовлни от нещо, можете да ги използвате за критика на новия ви продукт, а още по-добре за това да намерите с какво конкуренцията ви е слаба. Ако даден човек, постоянно измисля нови неща, но не свързани с продукта ви, защо не го използвате за да създаде нещо за вас?

Модерацията в управлението на общества със сигурност не е само в това да се трие, а повече в насочване на правилните ресурси в правилните канали. Вместо да оставите място където всекид а дава идеи на куп, направете процес за вземане на решение, така всяка умна идея ще се реализира или най-малкото изтъкне, а всяка глупава ще замине по своя естествен път. Стратегията за извлизане на малките радости от големите гадости е много важна част от целия процес.

2. Привличане –  В предния материал за обучителната вечеря, се спрях на това, че за да се създаде едно общество има нужда от лидери. Това е следващото нещо, което този екип да направи. Да стане лидер или да привлече подходщите хора, които имат и сърцето и мозъка да загреят он-лайн тълпата и да я накарат да работи, така, че и двете страни да имат полза. Активната дискусия, трябва да бъде породена и насочена към ползата за всяка от страните.

3. Анализ на уеб-параметри – Всекидневната статистика е също една голяма част от целия процес. Наблюдаването на случващото се със всички технически средства, посещения на уеб-страници, мониторинг на присъствието и на участието, може да покаже слабите и съответно силните страни на една стратегия.

4. Защита и градене на Бранда он-лайн – Колкото и да е странно, това също е работа, която екипа или консултантската компания трябва да владеят, но от гледна точка на комуникацията с обществото. Цялостния брандинг е работа на компанията – на нейния бизнес и маркетинг екип. Правилната комуникация и мерки, биха могли да работят добре. Ако трябва да дам пример, то това би бил следния: Приемаме, че имаме общество , което се есъздало около една стратираща компания, която иска да създаде своя първи бранд. Тогава тя е най-уязвима, защото никой не я познава, нито има традиции на пазара.

Екипа, който трябва да се занимава с бранда, трябва много добре да комуникира с обществото, посредством Community Managera и посредством екипа, заел се с управлението му, за да може да се избагнат известни рискове от увереждането на бранда още в началото. Това е съвместен проект и тук е много наложителна модерацията, но така, както е описана е точка 1.

5. On-line събития, комуникация и *cast – Правилната информираност на обществото и правилната онлайн визия на компанита и/или продукта е също част от начините за влияние и събиране на едно общество. Огранизирането на събития в мрежата, било то чисти чат срещи или цели уебинари, както и намирането на правилните начини за комуникация за също в задълженията на екипа занимаващ се със задачата за създване и управление на общества.

Това са основните точки в това, което един екип трябва да може да прави. Ние го правим и може да ни изберете за проекта си, като консултанти или изпълнители. Проблемът в тази сфера и в световен мащаб е липсата на кадри и правилната инвестиция в обучение би могло да е решение на проблема.

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

Едно мнение за “Какво трябва да прави екипа управляващ общества”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.