Какво трябва да прави екипа управляващ общества

Управлението на общества е важна задача, ако желаете да използвате мненията и знанията на хората използващи продукта ви в подобрението му или в създаването на нов такъв.

Ето основните неща, които един такъв екип, трябва да прави.

1. Модерация – използването на технически средства за управление на общества, понякога води до хаос от мнения и желание за изтъкване от определени лица. Правилната модерация в стил насочване на мнение и на посока на действие би била чудесен инструмент в ръцете на добрия екип.Като примерн мога да дам, ако даден човек или група хора са постоянно недовлни от нещо, можете да ги използвате за критика на новия ви продукт, а още по-добре за това да намерите с какво конкуренцията ви е слаба. Ако даден човек, постоянно измисля нови неща, но не свързани с продукта ви, защо не го използвате за да създаде нещо за вас?

Модерацията в управлението на общества със сигурност не е само в това да се трие, а повече в насочване на правилните ресурси в правилните канали. Вместо да оставите място където всекид а дава идеи на куп, направете процес за вземане на решение, така всяка умна идея ще се реализира или най-малкото изтъкне, а всяка глупава ще замине по своя естествен път. Стратегията за извлизане на малките радости от големите гадости е много важна част от целия процес.

2. Привличане –  В предния материал за обучителната вечеря, се спрях на това, че за да се създаде едно общество има нужда от лидери. Това е следващото нещо, което този екип да направи. Да стане лидер или да привлече подходщите хора, които имат и сърцето и мозъка да загреят он-лайн тълпата и да я накарат да работи, така, че и двете страни да имат полза. Активната дискусия, трябва да бъде породена и насочена към ползата за всяка от страните.

3. Анализ на уеб-параметри – Всекидневната статистика е също една голяма част от целия процес. Наблюдаването на случващото се със всички технически средства, посещения на уеб-страници, мониторинг на присъствието и на участието, може да покаже слабите и съответно силните страни на една стратегия.

4. Защита и градене на Бранда он-лайн – Колкото и да е странно, това също е работа, която екипа или консултантската компания трябва да владеят, но от гледна точка на комуникацията с обществото. Цялостния брандинг е работа на компанията – на нейния бизнес и маркетинг екип. Правилната комуникация и мерки, биха могли да работят добре. Ако трябва да дам пример, то това би бил следния: Приемаме, че имаме общество , което се есъздало около една стратираща компания, която иска да създаде своя първи бранд. Тогава тя е най-уязвима, защото никой не я познава, нито има традиции на пазара.

Екипа, който трябва да се занимава с бранда, трябва много добре да комуникира с обществото, посредством Community Managera и посредством екипа, заел се с управлението му, за да може да се избагнат известни рискове от увереждането на бранда още в началото. Това е съвместен проект и тук е много наложителна модерацията, но така, както е описана е точка 1.

5. On-line събития, комуникация и *cast – Правилната информираност на обществото и правилната онлайн визия на компанита и/или продукта е също част от начините за влияние и събиране на едно общество. Огранизирането на събития в мрежата, било то чисти чат срещи или цели уебинари, както и намирането на правилните начини за комуникация за също в задълженията на екипа занимаващ се със задачата за създване и управление на общества.

Това са основните точки в това, което един екип трябва да може да прави. Ние го правим и може да ни изберете за проекта си, като консултанти или изпълнители. Проблемът в тази сфера и в световен мащаб е липсата на кадри и правилната инвестиция в обучение би могло да е решение на проблема.

One thought on “Какво трябва да прави екипа управляващ общества

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.