OpenFest Русе

Наближава. Остават някакви си 3 дена до тогава и си мисля, че има още много неща да се вършат. Колкото толкова. За съжаление в градовете извън София, бизнес мисленето на компаниите не достига никакъв ръст по много отношения.

Бюджета за Русе е толкова малък, че се чудя как можем с толкова малко пари да организираме нещо. С този бюджет за София бихме могли да купим само дискове за бърн-феста например.

За жалост малко фирми подкрепят такива инициативи и в най-добрия случай трябва да извадиш парите от "джоба си". Така е!

Същото е и в Пазарджик. Там за да намериш спонсор, може би трябва да имаш пистолет (ама това си е рекет вече). Макар, че за догодина ще си помисля.

Дано нечетат полицаи тук … Нееее бях сложил снимка на weed преди няколко дни и не съм още в затвора ;)))

Когато казах на няколко човека, че дори в университета ми искат пари за залата и то не малко не изгледаха учудено. Ако печелехме от това събитие, хайде, става, ще дадем пари.

Дано да дойдат поне малко студенти, то за тях е добре, щото ще дойдат някакви закостенели мозъци, които само ще гледат ‘сеир’.

Жалко за хората, които стоят зад университета, жалко за бизнеса, че не си знае интереса ….

Ето затова има значение, къде си правиш бизнеса и разликата между София и по-голямата част от страната е ОГРОМНА.

Радостни нюанси:
Варна и Добрич се осъзнават лека полека. Бизнеса и университета осещат накъде духа вятъра и тръгват натам.

В добрич момчетата от Рамирес Компютри, донесоха 4-5 чисто нови конфигурации за да могат всички присъстващи да видят какво е това Линукс и ако им ахареса да си купят от тах всичко инсталирано, конфигурурано и работещо. ДА има бизнес нюх.

В Русе ще дойде фирма от Варна да донесе техника за демонстрации. ДА 250 километра ще пътуват, защото в Русе ги мързи да донесат 2-3 компютъра на 300 метра, то и няма кой.

Няма да пиша повече.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.