Две основни грешки допускани от неопитните потребители на Интернет

Има страшно много потребители, които сега навлизат в Интернет и допускат следните грешки:

Грешка 1

Вместо да пишете адреса на сайта, който искате да посетите, например bogomil.info в полето за търсене или дори зареждайки сайта на google , пишете същото, bogomil.info в полето за адрес на браузера, то е предназаначено за това.

Когато напишете сайта, който искате в полето за адрес, браузера, ще ви заведе директно на сайта, няма нужда да го търсите предварително.

Кликнете на тази картнинка за пример:

Грешка 2

Подчертаните неща по сайтовете или тези на които мишката ви променя формата си от показалец в нещо друго, в повечето случаи служат за да ви отведат на друго място.

Ако например пише …

„В сайта на ‘Електронна граница’, ще намерите това и това“

… означава, че като кликнете на  ‘електронна граница’ в предния пример, браузера автоматично, ще ви отведе на сайта посочен от автора.

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

12 мнения за “Две основни грешки допускани от неопитните потребители на Интернет”

 1. http://10godini.netinfo.bg/

  Знаете ли, че … abv.bg e първата най-търсена дума в google през 2008г. в България, а abv е петата???

  Ако някой смята, че това са думи… определено говори за грамотността на потребителите на пощата, щом използват търсачка, за да я намерят!!!

 2. @Дамян, там си бях. Ама спях….
  Бого, тези Указания трябва да ги има лепнати на всеки новозакупен монитор и пак не се знае дали ще станат практика…

 3. Съмнявам се, че има човек на света на който тези *у*казания (@Марто някой е бягал от часовете по български) да му свършат работа… На майка ми освен…

 4. @Светла – хубавото, е че скоро Google, ще може да отговаря на подобни въпроси, разбира се от по общ характер, но ‘къде са ми ключовете от колата’ :)

 5. Когато си преглеждам тракера, се натъквам най-вече на две други основни грешки. Първо, при търсене на точна фраза не се слагат кавички. Така на моя блог попадат хора, които търсят съвсем други неща. Второ, хората питат чичко Гугъл, както се пита човек. Два пресни примера за второто от тракера ми: „откъде да поръчам пералня по интернет“ и „има ли жертви от протеста“.

 6. @Marto : отдавна си мислех за този проблем, защото виждам много хора да го правят или да питат как да намеря нещо, при положение, че на препратката, която е посочена, тази информация фигурира.

 7. Емо, това си е мой блог, ще пиша каквото и когато си поискам. Стига си тролствал.

 8. Богомил, това ли е най-важното в момента? Искаме да знаем повече за днешния протест.

  След комунизма и ДС да не стане сега, че и трафика на Гугъл е виновен за положението ни?

  П.П. Протестът свърши, обещал си нещо не само на мен…

 9. Относно 1вия бъг, да напълно съм съгласен. Но относно 2рия, има един допълнителен детайл – когато потребителя иска да натисне нещо в интернет, доста често използва double click.
  Интересното в случая е, че на базата на този проблем ни се е случвало разлика в анализа на резултатите от CPC кампаниите, тъй като понякога не се track-ват и двете кликвания от Google Analytics.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.