Малко и за протеста на 15.01 – мнения, информация, снимки

Информацията, ще се попълва с течение на деня. Ако имате снимки, материали или има какво да кажете – ПИШЕТЕ ГО като коментар


Видео


Видео от сайта на ДСБ

Организаторите на протеста пред парламента се договориха с полицията на подстъпите, които водят до площад „Народно събрание” и където ще преминават протестиращите, да се работи съвместно. При съмнение от страна на полицията за некоректен протестиращ, той ще бъде обискиран, за да не се допусне внасянето на опасни предмети на площада. Ще се прави проверка и на личните карти.

Фокус

Следващата мярка е за да отидеш на протест, предварително да си пуснеш заявление в полицията и ако одобрят молбата ти, да ти дадат разрешително :)

На подстъпите към площада пред сградата на парламента са поставени полицейски постове, така че да се попречи на влизането на хора, познати на органите реда с предишни провинения.

Пунктове за проверка са изградени в широк периметър – на бул. „Цар Освободител“ при Софийския университет и при Военния клуб, както и на улица „Цар Иван Шишман“.

Нетинфо

От полицията им обяснили, че ще бъдат взети мерки. Обискирането продължава. Полицаите преглеждат личните карти, взимат личните данни на присъстващите. Някои граждани казаха, че са били снимани.

Фокус

Депутати от опозицията и независими , без тези на ПП „Атака“ се вляха в протеста за да подкрепят изканията му и за да гарантират сигурността на участниците.

Над 20 човека са арестуваните до 12:45 днес, повечето са били без документи за самоличност

Според различни източници между 800 и 2200 човека има към 12:50 на площада пред народното събрания

Румен Петков: вчера (14.01) държавата победи лумпена. Това каза в Плевен депутатът от Коалиция за България Румен Петков по повод вчерашните национални протести, предаде кореспондентът на радио “Фокус”-Велико Търново. „Показахме една група лумпени и една група потърпевши. В групата на потърпевшите бяха студентите, полицаите и журналистите. А групата на лумпените трябва да бъде идентифицирана.

10 мнения за “Малко и за протеста на 15.01 – мнения, информация, снимки

 • Reply валери 20.01.2009 at 20:04

  Ще кажа Кириле ,че ако не бяха тия на които им викат хулигани и лумпени протест нямаше да има.На българскитте студенти им стиска до толкова колкото да поднасят цвететенца на тези които ги млатят с палките или на техните господари.

 • Reply Марти 16.01.2009 at 22:00

  За 16 няма ли нещо? Сякаш днес нямаше протест.

 • Reply KIRIL 16.01.2009 at 9:28

  Е И СЕГА КАКВО?!?! кАТО ГЛЕДАМ КОМАЙ ЦЯЛАТА ТАЯ РАБОТА ОТИВА КЪМ ПРОВАЛ.ПРОТЕСТ ПОД СТРОИ САМО НА ОДОБРЕНИТЕ И ПРОПУСНАТИ ОТ МИЛИЦИЯТА , ТОЕСТ ОТ УПРАВИНИЦИТЕ Е АБСОЛЮТНО БЕЗМИСЛЕН. МИРЕН ПРОТЕСТ -ПЪЛНА СМЕШКА. СТОЯТ ТАМ НЯКАКВИ , АМА НЕЗНАЯТ ЗАЩО. ДНЕС СУТРИНТА ГЛЕДАМ ПО КАНАЛ ЕДНО НЯКАКВИ УЖ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА СТУДЕНТИТЕ ГИ СРЕЩАТ С ВЛАСТА ,ТОЕСТ С ДЕПУТАТИ ДА КАЖАТ ИСКАНИЯТА СИ. А НЯКАКВО МОМЧЕНЦЕ МЪНКА …АМИ ИСКАМЕ В СТУДЕНСКИ ГРАД СПОКОИСТВИЕ И ПОВЕЧЕ ПОЛИЦИЯ ….. Е , ЧЕ НАЛИ ТОВА ВИ ДАДОХА . ПОВЕЧЕ ПОЛИЦИЯ ОТ ТОВА ЗДРАВЕ МУ КАЖИ. Е НАЛИ ИДЕЯТА БЕ ДА СЕ КАЖЕ ,ЧЕ НЕЩЕМ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ПОВЕЧЕ!!!!! ЯВНО ТАКА НЯМА ДА СТАНЕ ! НЕ И С ТЕЗИ ПЪПЧИВЦИ ДЕТО НЕЗНАЯТ КАКВО ИСКАТ. ВСЪЩНОСТ ТО И ВЕЧЕ НЯМА СМИСЪЛ САМО ДА НИ БИЯТ . ИЗБОРИТЕ НАБЛИЖАВАТ. ЯВНО ТРЯБВА ДА СЕ ПОМИСЛИ И РАБОТИ ПО ИДЕЯТА ЗА РЕФЕРЕНДУМ – ПОСОКА МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ. ТОВА КОМАИ Е ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН ДА СЕ МАХНАТ ТЕЗИ ОТ ПАРЛАМЕНТА. КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ?!?!?

  ПОЗДРАВИ :КИРИЛ

 • Reply hatanasov 16.01.2009 at 2:06

  Свежо: Самоделни също не се разрешават!

 • Reply RoujkaBG 15.01.2009 at 22:35

  Всеки е длъжен да носи документи за самоличност, дори и да не отива на протест, а в обществена тоалетна.

  Няма агенции, няма медии- има Закон.

  Прверката на документи е в рамките на закона, но претъсвърването на гражданите също е нарушаване правата на гражданите и превишаване правата на контролните органи.

 • Reply Марти 15.01.2009 at 20:02

  Трябва да има контрол, не може малолетни да ходят на протест.

  Но чак обискирания и снимания…

 • Reply Krasita 15.01.2009 at 19:20

  смешно е полицията да ни напомня да носим лични карти, при положение, че това е задължение на всеки гражданин:) Иначе за всичко друго – подкрепям.

 • Reply Casper 15.01.2009 at 12:41

  Сега чувам, че полицията при пропусквателните пунктове дори записва лични данни…

 • Reply Иван 15.01.2009 at 12:12

  Формалният повод вчера за отмяна на протеста беше бомбена заплаха. Проверката на документи няма как да предотврати това!

  Достатъчно е да не се допускат лица с качулки и шалове покриващи лицето.

  Проверката на лични карти е твърде драстична мярка, в края на която господата от ДС ще имат всички лични данни на всички врагове на държавата.
  А и не ме кефи създаването на „no-protest list“

  Много по-ефективно ще е ако организаторите на митинга са обозначени по някакъв начин Примерно лента или тениска с образ на метла. Може и нещо като ID карта отвън на якето. Така ще имат авторитет за да контролират мирно протестиращите, и същевременно официално да заявяват помощ от полицаите срещу гамените.

  Няма да е лоша идея ако полицията даде 1-2 радиостанции на организаторите, така че да има лесна и бърза двустранна комуникация.

 • Reply Ivanko 15.01.2009 at 10:07

  Свежо: А разрешение от МВР ?

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.