Web 2.0

Много се изприказва за това "чудо", наречено Web 2.0. Според Тим О’райли това е ново поколение интернет, според други това е нищо ново. Както винаги истината е по средата. ПРеди няколко дена успях да се запзная, макар и виртуално с Пол Милър, който пише за няколко он-лайн медии и се оказа, че мисленето ми по въпроса съвпада на 110% с неговото. Това ми даде представата, че може и да съм прав.

Какво провокира интереса ми към темата, обаче. Принципно аз съм си уеб-човек, всеки ден се занимавам с развитието на това ‘животно’. Свалих си преди няколко дена новият браузър, които поставя някакво начало за web 2.0. макар и създаден на основата на Mozilla – са говоря за Flock.

В него има интегрирани доста услуги, водещи към това понятие. Но не услугите ще доведат до минаването на web към web 2.0, а хората ползващи тези услуги.

Може би е малко объркано, но технологиите обединяващи се под това понятие, само по себе си съществуват поне от 2-3 години, разбирането за значението им и за използването им и още по-важно за интегрирането им ще реши кога ще се появи развитието на световната паяжина.

Flock като браузър има смелостта да тръгне в една посока в която Mozilla ще тръгне след 3-4 години – интегриране на тези услуги и наемането на хора които да работят за изграждането им.

Това е моето лично мнение, вие какво мислите?

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.