Наглост политическа

„Нелепост е да се твърди, че Народното събрание – висшият законодателен орган, трябва да се съобрази с решение на Върховния административен съд (ВАС). Суверенна воля на парламента е да прецени какво ще приеме, а съдилищата изпълняват приетото“. Това заяви зам.-председателят на транспортната комисия Камен Костадинов (ДПС) по време на днешния дебат по второто четене на промените в Закона за електронните съобщения.

Ето затова трябва да гласуваме, за да не може идиоти да влизат в парламента и да прокарват нагли решения.

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

11 мнения за “Наглост политическа”

 1. Депутатите са обикновени граждани.Така че трябва да се съобразяват с решенията на съдебната система.Само,когато създават законите,според конституцията са независими. Та нали,ако убият човек,или направят друго углавно престъпление са подвластни на Темида ! как така не бивало да се подчиняват на ВАЦ ?

 2. Малко по-пространно обяснение. Да, парламентът създава законите и им се подчинява. Обаче.
  Върховният закон е конституцията, и не може обикновен закон да я отменя или да й противоречи. Така както наредба не може да отменя или противоречи на закон.

  Това дали даден закон противоречи на конституцията или дали наредба противоречи на закон се определя от съда.

  Възможно е парламентът да промени конституцията, но това неслучайно е твърде трудно.

 3. о правилата на демокрацията и на трите власти, Парламентът е върховна власт, която създава законите, т.е. правилата. В този смисъл, Костадинов е прав за това, че не парламентът трябва да се съобазява със съда, а съдът да съди според законите на парламента.
  *********
  Ами глупости на търкалета пишеш. А къде е държавата?Парламентът създава законите и ИМ СЕ ПОДЧИНЯВА! Иначе се получава българокрация – смес от феодализъм и бюрокрация. А не демокрация.

 4. По правилата на демокрацията и на трите власти, Парламентът е върховна власт, която създава законите, т.е. правилата. В този смисъл, Костадинов е прав за това, че не парламентът трябва да се съобазява със съда, а съдът да съди според законите на парламента. Т.е. ако парламентът реши, че всички борци за свободен Интернет са терористи и трябва да се пратят в Белене, от гледна точка на правото и на правилата на демокрацията, това трябва да се случи.

  Тук бъркате принципите на демокрацията с целесъобразността. Т.е. дали едно решение е добро или лошо. Това е въпрос на политически процес, а не на право. В добре функциониращата демокрация Парламентът би се съобразил с мнението на народа по някакъв въпрос, особено преди избори. Разбира се, ние не сме добре функционираща демокрация, а специално депутатското място на депутат от ДПС изобщо не зависи от народа. Така че може да прави каквото си иска.

  Но това не променя факта, че наистина съдът слуша парламента, а не обратното. Така е в демокрацията.

 5. Ами то си говори за нивото им… честно казано, не съм точно учуден. Възмутен от подобни дивотии обаче няма как да не бъда.

  Всъщност още няколко месеца и въпросният Костадинов, да се надяваме, ще е аут от парламента (поне докато ДПС не си го изберат отново…) Надявам се поне в следващия парламент вече да не е шеф на комисия.

 6. Камен Костадинов е продажен елемент, който е само един параван да се покаже ДПС колко е либерална. Питам Ви, може ли бивши ченгета сменяли имената на свои и агитирали ги да емигрират в Турция да градят либерален модел? Да, могат съгласно теорията на неолиберализма, който си е вид ограбване и неоколониализъм. Е, затова той твърди глупости, които е нормално един ДПС депутат да твърди с нисък интелект и познания. Не е вярно, че е идиот, просто е един продажен параван, който дори не се усеща.

 7. Стига бе, нали самата същност на демокрацията е разделението на властите – изпълнителна, законодателна и съдебна. Значи съдът трябва да следва законите, но законодателите НС трябва да се съобразяват със съдът иначе няма демокрация. И този човек е народен представител!

 8. Свежо: Тия са пълни идиоти. И ние, че ги избираме. На тоя тъпак няма ли кой да му обясни, че народът е суверен, а не парламентът.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.