Наглост политическа

„Нелепост е да се твърди, че Народното събрание – висшият законодателен орган, трябва да се съобрази с решение на Върховния административен съд (ВАС). Суверенна воля на парламента е да прецени какво ще приеме, а съдилищата изпълняват приетото“. Това заяви зам.-председателят на транспортната комисия Камен Костадинов (ДПС) по време на днешния дебат по второто четене на промените в Закона за електронните съобщения.

Ето затова трябва да гласуваме, за да не може идиоти да влизат в парламента и да прокарват нагли решения.

11 мнения за “Наглост политическа

 • Reply А, сега всички са против ЗЕС? в Блог на Богомил "Бого" Шопов 23.12.2009 at 11:20

  […] които ни тъпчеха в предния парламент и чийто депутати и министри нагло си добавяха собствени текстове към […]

 • Reply Бай Иван 17.02.2009 at 14:18

  Депутатите са обикновени граждани.Така че трябва да се съобразяват с решенията на съдебната система.Само,когато създават законите,според конституцията са независими. Та нали,ако убият човек,или направят друго углавно престъпление са подвластни на Темида ! как така не бивало да се подчиняват на ВАЦ ?

 • Reply Иван 17.02.2009 at 1:43

  Малко по-пространно обяснение. Да, парламентът създава законите и им се подчинява. Обаче.
  Върховният закон е конституцията, и не може обикновен закон да я отменя или да й противоречи. Така както наредба не може да отменя или противоречи на закон.

  Това дали даден закон противоречи на конституцията или дали наредба противоречи на закон се определя от съда.

  Възможно е парламентът да промени конституцията, но това неслучайно е твърде трудно.

 • Reply Гео 13.02.2009 at 19:49

  о правилата на демокрацията и на трите власти, Парламентът е върховна власт, която създава законите, т.е. правилата. В този смисъл, Костадинов е прав за това, че не парламентът трябва да се съобазява със съда, а съдът да съди според законите на парламента.
  *********
  Ами глупости на търкалета пишеш. А къде е държавата?Парламентът създава законите и ИМ СЕ ПОДЧИНЯВА! Иначе се получава българокрация – смес от феодализъм и бюрокрация. А не демокрация.

 • Reply Дидо Кънчев 13.02.2009 at 11:04

  Бого, няма гаранция, че ако гласуваме именно с нашия глас няма да влезе в парламента идиот.

 • Reply Добри Божилов 13.02.2009 at 9:35

  По правилата на демокрацията и на трите власти, Парламентът е върховна власт, която създава законите, т.е. правилата. В този смисъл, Костадинов е прав за това, че не парламентът трябва да се съобазява със съда, а съдът да съди според законите на парламента. Т.е. ако парламентът реши, че всички борци за свободен Интернет са терористи и трябва да се пратят в Белене, от гледна точка на правото и на правилата на демокрацията, това трябва да се случи.

  Тук бъркате принципите на демокрацията с целесъобразността. Т.е. дали едно решение е добро или лошо. Това е въпрос на политически процес, а не на право. В добре функциониращата демокрация Парламентът би се съобразил с мнението на народа по някакъв въпрос, особено преди избори. Разбира се, ние не сме добре функционираща демокрация, а специално депутатското място на депутат от ДПС изобщо не зависи от народа. Така че може да прави каквото си иска.

  Но това не променя факта, че наистина съдът слуша парламента, а не обратното. Така е в демокрацията.

 • Reply Acnapyx 13.02.2009 at 6:17

  Ами то си говори за нивото им… честно казано, не съм точно учуден. Възмутен от подобни дивотии обаче няма как да не бъда.

  Всъщност още няколко месеца и въпросният Костадинов, да се надяваме, ще е аут от парламента (поне докато ДПС не си го изберат отново…) Надявам се поне в следващия парламент вече да не е шеф на комисия.

 • Reply Анонимко 13.02.2009 at 2:50

  Камен Костадинов е продажен елемент, който е само един параван да се покаже ДПС колко е либерална. Питам Ви, може ли бивши ченгета сменяли имената на свои и агитирали ги да емигрират в Турция да градят либерален модел? Да, могат съгласно теорията на неолиберализма, който си е вид ограбване и неоколониализъм. Е, затова той твърди глупости, които е нормално един ДПС депутат да твърди с нисък интелект и познания. Не е вярно, че е идиот, просто е един продажен параван, който дори не се усеща.

 • Reply Ангел 12.02.2009 at 21:36

  Стига бе, нали самата същност на демокрацията е разделението на властите – изпълнителна, законодателна и съдебна. Значи съдът трябва да следва законите, но законодателите НС трябва да се съобразяват със съдът иначе няма демокрация. И този човек е народен представител!

 • Reply Aseda 12.02.2009 at 20:07

  Свежо: Тия са пълни идиоти. И ние, че ги избираме. На тоя тъпак няма ли кой да му обясни, че народът е суверен, а не парламентът.

 • Reply Селин 12.02.2009 at 18:28

  Последно прокараха ли го?
  МАМИЦАТА им мръсна!!

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.