Сеизмограф

Е, мина предаването. Не можах да кажа и половината от нещата, които си бях подготвил за аргументация, но все пак беше полезно да се чуе, че има някаква реакция. По полезен ми беше разговора с госта във фоаето на бТВ от където се вижда желанието на професионалното ръководвство за диалог с гражданите, но такова липсва от политическото.

Ето и различни версии:
Блога на Марти
Делян
Aсен Генов

Основната теза, е че не закона е проблема за работата на МВР, проблема е в невършенето на задълженията им.

Другото – може би по-нататък.

И още нещо: Ако бяхме демократична държава и имахме реформирана полиция, тогава главния комисар, никога нямаше да си позволи да зададе въпроса:
– Ама на вас какво ви пречи, че ще имаме достъп до информацията за вас без основание (цитирам по спомен)

Това нито един полицай извън България не би си позволил да пита.

Другото – може би по-нататък

7 мнения за “Сеизмограф

 • Reply A_boneva1 26.02.2009 at 17:08

  http://ide.li/article3452.html – прочетете този материал! Мисля, че винаги и при всяка човешка дейност има нарушаване на закони и престъпност, за съжаление! Но ако МВР не спазва законите и не ги прилага, по какво ще се различава от престъпниците?!

 • Reply Любима Йорданова 23.02.2009 at 13:12

  Здравей, Бого,

  Предаването беше страхотно и тук аз виждам голямата обществена полза от умните виждания на блогърите като експерти за подобряване на законодателната база. Мисля, че хората разбраха, нищо че са извън двете професионални сфери. И аз го гледах.

  Колкото до полицията, публикувам линка към статията си в Свежо – „България има нужда от професионална полиция“ –

  http://svejo.net/home/link_summary/153518-BULGARIQ-IMA-NUJDA-OT-PROFESIONALNA-POLICIQ

  Те не са чували за Съвета на Европа, камо ли за специализираните органи, които се отнасят до тяхната сфера.

  Любима :-)

 • Reply Нова седмица, ново безсъние :) : Mario's cosy cavern 23.02.2009 at 12:16

  […] Бого беше в "Сеизмограф" в събота. Темата беше неспирното желание на МВР да ни нарушава личното пространство и да получава произволен достъп до конфиденциалната ни информация. Мислех да си отворя пощенската кутия и да отключа входната врата, за всеки случай. То е горе-долу същото (като живееш виртуално, в Интернет имаш повече ценна информация, отколкото като техника и мебели). В линка има и няколко други ценни мнения, както и клип от предаването (за да добиете реална представа за случая). […]

 • Reply Ivaylo Ivanov 23.02.2009 at 11:56

  Бого доста си малча в предаването, което според мен беше добре, след като имаше политици които да застанат зад идеята. Техният глас се чува повече в обществото и Бого показа че не се показва „по телевизора“ да става известен, а да защити една кауза. Мъкар и да можеше да каже много по-важни неща от политиците, в случея се получи по-добре, че те говореха през повечето време.

  Браво Бого. Добре че си ти да се грижиш за правата ни.

  П.П. Мисля че следващият министър на вътрешните работи ще е Цветан Цветанов, а до колкото видях беше на наша страна.

 • Reply Becko 23.02.2009 at 11:19

  Бого,

  и аз останах с впечатлението, че участието ти не беше 100% пълноценно. Това не е упрек към теб – мисля, че самото предаване не позволяваше да се организира дискусията пълноценно. Времето беше малко, водещата може да повлиае на посоката на дискусията като прекъсва участниците или задава въпроси, които насочват разговора в друга посока.

  Но важното е друго – позицията, която успяхте да защитите за поправките в ЗЕС показва на институциите, че не може закони да се променят без обществено обсъждане, на тъмно, под масата, за да обслужват едни или други интереси.

  Браво! :)

 • Reply Марио Пешев 23.02.2009 at 10:46

  Версиите не са чак толкова различни – няма и как да са, тъй като бе очевидно отношението на г-н Димитров към ‘простосмъртните’. 100% достъп до цялата информация – неконтролирано – за да не се минава през, разбираш ли, ‘сложната административна процедура’.
  Такива изказвания ме карат да кандидатствам в МВР. Ще бъда абсолютно легално системен администратор на цялата страна.

 • Reply Марти 23.02.2009 at 10:21

  Скицирай разговара Ви преди ефир. Интересно ми е.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.