Сеизмограф

Е, мина предаването. Не можах да кажа и половината от нещата, които си бях подготвил за аргументация, но все пак беше полезно да се чуе, че има някаква реакция. По полезен ми беше разговора с госта във фоаето на бТВ от където се вижда желанието на професионалното ръководвство за диалог с гражданите, но такова липсва от политическото.

Ето и различни версии:
Блога на Марти
Делян
Aсен Генов

Основната теза, е че не закона е проблема за работата на МВР, проблема е в невършенето на задълженията им.

Другото – може би по-нататък.

И още нещо: Ако бяхме демократична държава и имахме реформирана полиция, тогава главния комисар, никога нямаше да си позволи да зададе въпроса:
– Ама на вас какво ви пречи, че ще имаме достъп до информацията за вас без основание (цитирам по спомен)

Това нито един полицай извън България не би си позволил да пита.

Другото – може би по-нататък

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

7 мнения за “Сеизмограф”

 1. http://ide.li/article3452.html – прочетете този материал! Мисля, че винаги и при всяка човешка дейност има нарушаване на закони и престъпност, за съжаление! Но ако МВР не спазва законите и не ги прилага, по какво ще се различава от престъпниците?!

 2. Здравей, Бого,

  Предаването беше страхотно и тук аз виждам голямата обществена полза от умните виждания на блогърите като експерти за подобряване на законодателната база. Мисля, че хората разбраха, нищо че са извън двете професионални сфери. И аз го гледах.

  Колкото до полицията, публикувам линка към статията си в Свежо – „България има нужда от професионална полиция“ –

  http://svejo.net/home/link_summary/153518-BULGARIQ-IMA-NUJDA-OT-PROFESIONALNA-POLICIQ

  Те не са чували за Съвета на Европа, камо ли за специализираните органи, които се отнасят до тяхната сфера.

  Любима :-)

 3. Бого доста си малча в предаването, което според мен беше добре, след като имаше политици които да застанат зад идеята. Техният глас се чува повече в обществото и Бого показа че не се показва „по телевизора“ да става известен, а да защити една кауза. Мъкар и да можеше да каже много по-важни неща от политиците, в случея се получи по-добре, че те говореха през повечето време.

  Браво Бого. Добре че си ти да се грижиш за правата ни.

  П.П. Мисля че следващият министър на вътрешните работи ще е Цветан Цветанов, а до колкото видях беше на наша страна.

 4. Бого,

  и аз останах с впечатлението, че участието ти не беше 100% пълноценно. Това не е упрек към теб – мисля, че самото предаване не позволяваше да се организира дискусията пълноценно. Времето беше малко, водещата може да повлиае на посоката на дискусията като прекъсва участниците или задава въпроси, които насочват разговора в друга посока.

  Но важното е друго – позицията, която успяхте да защитите за поправките в ЗЕС показва на институциите, че не може закони да се променят без обществено обсъждане, на тъмно, под масата, за да обслужват едни или други интереси.

  Браво! :)

 5. Версиите не са чак толкова различни – няма и как да са, тъй като бе очевидно отношението на г-н Димитров към ‘простосмъртните’. 100% достъп до цялата информация – неконтролирано – за да не се минава през, разбираш ли, ‘сложната административна процедура’.
  Такива изказвания ме карат да кандидатствам в МВР. Ще бъда абсолютно легално системен администратор на цялата страна.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.