Решението е взето – кандидатирам се за евро-изборите.

Още от 2 години в мен стои желанието да се кандидатирам за изборите за евро-парламента, за да защитавам цифровите права и да се грижа за това Интернет да е неутрален, да не ни подслушват, да имаме чиста природа и по-добър начин на живот.

След много срещи, признавам, че се бях отказал, но се отказах от идеята да се боря сам, защото изборната система е така направена, че колкото и да е професионалист човек, колкото и добри разбирания и знания да има и за Евро-институциите, и за начина на работа на парламента, и за материята с която ще се занимава, и колкото и желание да има, няма да може да премине бариерата.

През последните няколко години, борейки се с подслушването в Интернет, с отворените файлови формати, със свободата на словото и правото да се изразяваш и с електронните документи и техния обмен се налагаше да се работи с много евро-депутати, комисии и институции.

Прецених за себе си, че най-добрата идея, която се доближава до моята е тази на ‘Зелените’ в Евро-парламента. Добрата новина е , че и в България вече има носители на истинската зелена идея и заедно можем да се борим за много неща в които вярваме и които сме готови да отстояваме.

Все още преговорите не са завършили, но това е единствената формация от гражданите за гражданите, която показва, че прави нещо в последните няколко години под една или друга форма.

Как можете да помогнете
Ако искате да защитавам цифровите ви права в евро-парламента и по всеки един възможен начин, трябва да направите следното:
0. Да знаете, че да си „Зелен“, не означава само да се занимаваш с глобалното затопляне, а още много, виж тук.
1. Да посетите сайта на кампанията ми, за да се запознаете с моите принципи, ако вече не ме познавате.
2. За да се явим на избори има нужда от 15 000 подписа и 15 000 лева. Можете да изтеглите бланката, да я подпишете и да я пратите на адреса посочен в нея. Повече информация има тук. Направете го.
3. Да гласувате за мен в листата на „Зелените“ в предстоящите избори.

Благодаря Ви !

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

32 мнения за “Решението е взето – кандидатирам се за евро-изборите.”

 1. А, Венко, добре че са разните блогове, че да се видим здрави ли сме, живи ли сме :)

  Нямаше смисъл от сайта и форума, след като ССИ си сблъска главата със стената от безразличие. Аз много се радвам на блога на Поповски, защото е от малкото, които все пак пишат активно по темата.

  @Селин, името на „Пиратската партия“ на шведите. Те също ще се кандидатират за Европарламента.

 2. @silvercoin @Поповски
  Че то барем сайта на ССИ да не беше заебан, че поне хората да знаеха, че изобщо има такова животно.

 3. Още един на който не му се работи ,мера-
  клия за евродепутат. Забравил си да поиск-
  аш и първата заплата да ти съберат .

 4. Хе, браво. Тъкмо се разкъсвах между двете каузи, а ти си съумял да ги събереш в една шепа :)

  Бого, на добър час – гласът ми е за „Зелените“ и за теб.

  @Поповски,
  Видя какво стана със ССИ – идеята не бива разбирана от хората. Ето сега, почти три години по-късно, ситуацията си е същата. Хубаво е, че Бого се е прицелил в ЕП, защото в БП има само глупаци и търгашески интереси.
  Да стискаме палци и за първите дръзнали – Piratpartiet.

  Бого,
  слушах интервюто ти по „Христо Ботев“, хубаво каза, че Piratpartiet имат малко „радикални“ идеи. По нашите ширини това често е евфемизъм за изпреварили времето си. Времето им обаче отдавна е дошло дори и тук ;)

 5. Много добре.
  Предлагам да го направим по скайпа, а после да го публикувам. И ти можеш да го публикуваш, но ще ми трябва един ден да подготвя въпросите.

 6. @Балтазар – давай, ако искаш тук , ако искаш през другия сайт.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.