Бого срещу Енчев (от Румънеца и Енчев)

Вчера по Дарик имаше предаване с мое участие, като част от „Електронна граница“, в което трябваше да си говорим на тема дали трябва да се спира Интернет, ако те ‘хванат’ да сваляш ‘незаконно’ съдържание.

Оказа се, че мой опонен, няма да е PR, а самия Енчев и темата беше изместена към това трябва ли да се сваля от Интернет или не трябва.

Аз безсмилено се опитах да им говоря за свободния пренос на информация;, за регулиращите механизми на пазара, които да стимулират потребителите да плащат разумни такси за сваляне на филми и музика; за това, че интернет е просто среда, не по-различна от всяка друга среда, в която може да има и неща, които излизат извън нормата. Говори за европейските стандарти; за механизми за компенсация на авторите…, но уви без смисъл. (благодаря на Асен Генов, за точната формулировка, която използвах и аз. Неговото мнение, можете да видите в материала, тук)

Запис на цялото предаване и малко коментари има тук

Update:
Чудесен коментар на Марин, ама чудесен.

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

6 мнения за “Бого срещу Енчев (от Румънеца и Енчев)”

  1. Аз лично така и не разбрах проблема с торентите. То е измислено така, все едно аз давам на приятел книга, да я прочете. Ако е престъпление хората да са солидарни един с друг, много жалко.

  2. @Марин: супер си е колажа, макар, че на тая снимка не мязам на нищо.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.