Принос към блоговете.

Оказа се, че с моя блог и с моите евангелизаторски действия по отношение на корпоративните блогове съм накарал една средна фирма (за България) с офиси в много градове, да помисли за начин за използване на блогове в бизнеса си. Не, че го прави по най-добрия начин, но все пак е много добра новина.

Няма да кажа името на фирмата, но ето няколко съвета:

– Поне в публикациите , които виждам не намирам ясна идея за корпоративната идентичност, която искате да постигнете;
– Създаване на доверие в отделните личности, като част от фирмата е много добра идея, но едва ли ще сработи в България, първо защото това отнема много време, второ, защото писането в различна посока, може да доведе до обратен ефект и трето, защото принципно се прави точно обратното.
– Лиспва ми разнообразност на съдържанието, което в бъдеще може да се промени, но писането като част от работата, едва ли е добра идея.
– Номерът с използването на различни домейни е уникален, но не виждам агрегатора, който да си събира във вашия сайт, а и може да донесе друг ефект, освен, ако не сте решили в последствие да пренасочите трафик от тези домейни към сайта си.
– Много добра идея, която все още не е реализирана е в доста оптимизация на сайтовете, но това зависи от първата ми точка, която все още не е ясна.
– Към момента се стреля с халосни патрони по мечка стръвница, дано не ви изпапа, преди да я гръмнете.
– А и не виждам никаква стойност (все още) към услугите ви, може би ракурса, трябва да е по-приближн до философията ви, която може и да ви прави уникални, а може и да не е така. Също така, официалния ви блог е под всякаква критика, а там трябва да има …

Е, с това ми свършиха загадачните безплатни съвети :)

Интересно:
Оказа се, че екипа, който ще блогва е бил на обучение под името .. внимание- „Обучителна програма с вграден коучинг“ за блоговете, което ме кара да се потреса. Разбира се, обучението е било , интересно, но по-резултатите му към момента, не вижда да е било полезно, дано да бъркам.

One thought on “Принос към блоговете.

  • Reply Гонзо 13.10.2009 at 11:39

    А коя е фирмата, кой е блогът? Че така новината е доста загадъчна…

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.