Firefox надминава IE в България. Iphone спада заради Symbian

Сайтовете използващи брояча StatCounter и се намират в България са били посещавани повече с Firefox отколкото с Internet Explorer през последния месец. За общо сравнение не може да става дума, защото не се знае какъв процент са тези български сайтове, но пък ми е интересно, какво показват нашите родни броячи, което ще е следващата ми задача:

Ето сега и картинката със статистиката:
Статистика

От друга страна, може да се види, чудесната новина, че повечето потребители са започнали да обновяват версията си от 3.0 на 3.5:

Статистика

Интересно е и да се забележи, че има спад на Iphone посещенията за сметка на Symbian ОS базирани такива: Ето тук, можете да го видите и него.

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

2 мнения за “Firefox надминава IE в България. Iphone спада заради Symbian”

  1. Прегледах сатистиките на няколко сайта, до които имам достъп, и там нещата не са толкова розови. IE държи 50 – 60%, а Firefox – 30 – 40%. Става въпрос за новинарски сайтове и магазини с не-технологична насоченост. Предполагам, че в сайтовете на IT тематика положението е различно. В моя блог Firefox има над 50% срещу 40% IE.

  2. Аз предпочетох да се върна на 3.0… Омръзна ми новият Firebug (1.4) да се чупи на случаен принцип и да не работи когато ми трябва. Да имаш идея дали мога да подкарам 1.3 на Fx 3.5?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.