Firefox надминава IE в България. Iphone спада заради Symbian

Сайтовете използващи брояча StatCounter и се намират в България са били посещавани повече с Firefox отколкото с Internet Explorer през последния месец. За общо сравнение не може да става дума, защото не се знае какъв процент са тези български сайтове, но пък ми е интересно, какво показват нашите родни броячи, което ще е следващата ми задача:

Ето сега и картинката със статистиката:
Статистика

От друга страна, може да се види, чудесната новина, че повечето потребители са започнали да обновяват версията си от 3.0 на 3.5:

Статистика

Интересно е и да се забележи, че има спад на Iphone посещенията за сметка на Symbian ОS базирани такива: Ето тук, можете да го видите и него.

2 мнения за “Firefox надминава IE в България. Iphone спада заради Symbian

  • Reply Гонзо 15.10.2009 at 10:45

    Прегледах сатистиките на няколко сайта, до които имам достъп, и там нещата не са толкова розови. IE държи 50 – 60%, а Firefox – 30 – 40%. Става въпрос за новинарски сайтове и магазини с не-технологична насоченост. Предполагам, че в сайтовете на IT тематика положението е различно. В моя блог Firefox има над 50% срещу 40% IE.

  • Reply Николай Йорданов 14.10.2009 at 17:49

    Аз предпочетох да се върна на 3.0… Омръзна ми новият Firebug (1.4) да се чупи на случаен принцип и да не работи когато ми трябва. Да имаш идея дали мога да подкарам 1.3 на Fx 3.5?

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.