Искате да знаете какво е блог? Искате да знаете как да използвате нови технологии в бизнеса си?

Искате да знаете какво е блог? Искате да знаете как да използвате нови технологии в бизнеса си? Искате да знаете как да комуникирате с блоговете и с техните автори? Искате да знаете, защо всички големи компании по света използват twitter и facebook? …

Ето, че проектът, който движа от доста време вече се случва. Първата серия от конференции, наречени „Blog Masters“, започва през февруари 2010 година.

Основната идея е хора, които правят нещата добре, да покажат на тези, които искат да знаят. Първото събитие, ще се проведе в суперлуксозния хотел „Holiday INN“ в София и ще включва 3 основни панела:

Слот 1:

Какво е блог? Как да комуникираме с тази нова медия? Защо ми трябва да си правя блог? Как да изградя общество или да достигна до това, което ми е нужно? Как да накарам един блог да публикува нещото, което искам? Има ли разлика между личен и корпоративен блог? Какво е поведението на един човек пишещ в блог. Защо не можем да си говорим с блогърите? Как да създадем подходящо съдържание за блога си, как да привличаме читатели, как да комуникираме с публиките си?

Слот 2:

Използване на социални мрежи като PR инструмент, като вътрешно фирмена комуникация, като всекидневна задача. Защо толкова много бизнеси всеки ден пишат в Twitter?. Как да достигна до определена аудитория. Какви социални мрежи има, какви са предимствата и недостатъците им. Как да вградим социалните мрежи в нашата стратегия и в нашия блог.

Слот 3:

Как на потребителя да му бъде удобно на блога ни? Kак на търсещата машина да и бъде удобно на блога ни. Какви точно търсещи машини има? Защо най-търсената дума у нас е ‘abv.bg’? Как да оптимизираме блога си, така, че всички да са доволни? Защо трябва да смесваме съдържание? Каква да е навигацията на блога ни. Как ефективно да предложим информацията си.

Идеята е ПРАКТИЧЕСКИ да се покаже, как се случват нещата. Лекторите няма да говорят и да продават услуги, а ще говорят и показват по същество. Така, веднага ще можете да приложите в практиката, това, което със сигурност ще научите.

Освен знания, ще имате възможност да си направите полезни контакти и ще има и добър кетъринг, за да може да се почувстваме като у дома си.

Форматът е разчупен, за да може да се провокира дискусия, ако присъстващите имат повече въпроси.

Ценно е да чуете какво блогърите имаме да ви кажем.

One thought on “Искате да знаете какво е блог? Искате да знаете как да използвате нови технологии в бизнеса си?

  • Reply Мартин Иванов 27.11.2009 at 15:10

    Здравей Бого

    Коя е най подходящата CMS платформа за да може човек да си организира един обикновен блог , но в същото време да е свободен да го организира както му е угодно . Каква е разликата между WordPress, Joomla и ezpublish?

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.