P2P конференция 2010

В последно време пиша само за събитията в които съм замесен, но може би само за това ми остава време. P2P (новото име на УебТех събитията) ще се проведе отново на 24 и 25 април 2010 във Велико Търново. Това е проект, който се случва вече за шеста година и събира всякакви хора, програмисти, разработчици, блогъри и какви ли още не сложни думи.

Тази година гости на събитието, ще са:

Микаел Видениус (Монти), когото се опитваме да докараме тук от 5 години, но най-сетне това се случва. Той е създателят на MySQL базата данни, а сега, след закупуването й от Oracle се опитва да създаде по-добра такава на нейна основа, наречена MаriaDB. Той ще направи 2 лекции, едната от които ще е за бъдещето на Интернет според него, а другата ще е на техническа тема, именно за новия продукт.

Патрик Финч е служител на Mozilla Corp и се занимава понастоящем с кампанията по правото на избор на всеки да може да избира своя браузър. Той ще говори за най-новата идея на Mozilla наречена Mozilla Drumbeat, както и за други интересни неща. В програмата ще има още една лекция за Mozilla за разработчици.

Джереми Цимерман е чест лектор на хак-събития като CCC и HAR и се занимава със защита на цифрови права в Интернет. Организацията,в която той членува спечелиха последните големи победи за нашите цифрови права в ЕП. Той ще говори именно за това, защо е толкова важно Интрнет да бъде неутрален и какво е бъдещето му.

Още гости …

Освен гости ще имаме и лектори от България, които са супер добри в своите области и ще покажат последния бит в технологиите.

Майкрософт
Тази година ще има и няколко лекции и работилница на Майкрософт, които ще покажат тяхната визия за развитието на световната мрежа и практически ще покажат трикове и идеи в специалната си стая.

Блоговете
Разбира се, че отново ще се проведе BlogCamp. Той ще е цял ден и ще обхваща идеи, проблеми, течения, забавления и конкретни данни свързани с блоговете. Ако не сте били досега, не е за пропускане.

Лекции
Все още има малко време да предложите лекция за някои от потоците на конференцията. Най-вече за блоговете. Можете да ми пишете директно като коментар или да видите информацията на сайта на събитието.


Защо Велико Търново?

Защото се намира в центъра на България и защото разполага с евтини места за настаняване, евтини заведения и предлага чудесно условия за такива събития. Няма да ви оставим да скучаете. Подготвили сме и игри за сплотяване на екипите и ще ви предложим и състезание след края на първия конферентен ден, а за тези които са си заплатили VIP пакет, ги очаква ГОЛЯМА изненада.

Колко струва
Благодарение на нашите спонсори, можем да си позволим много символични цени, започващи от 20 лева. За това повече на сайта на събитието

Спонсори
Спонсорите са жизнено важни за една успешна конференция. В същото време, вашето участие, ще ви осигури уникалната възможност да се асоциирате към професионалния профил на участниците в P2P конференцията и да извлечете своите дивиденти. Обадете се на 0897 615128

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.