Турция да не влизала в ЕС?

Вчера докато разхождах малкия из града, две девойки не накараха да се подпиша в петиция на ВМРО (?!) за това да има референдум Търция да не стане част от ЕС. Като питах защо, не получих отговор. Може би очакваха историческите факти да говорят сами за себе си или да бъда достатъчно анти, като всички сега, за да се подпиша без дори да има причина за това.

Не се подписах разбира се. Аз искам смислен диалог за членство на всяка държава в ЕС. Мен ако питате, хайде да не вземаме Сърбия, щото е врата на Китай в Европа. Китай е най-голям инвеститор в Сърбия за миналата година и това е разбира се с идеята, че държавата ще влезе в ЕС. Сърбите не могат да правят бизнес и бирата им не ме кефи – ей ви на причини.

Та що Турция да не влезе в ЕС?

16 мнения за “Турция да не влизала в ЕС?

 • Reply daqna 12.11.2012 at 8:59

  izvinete no, vie li ste kajete dali Turciq ste e clen na ES ili ne.. I zasto ni kazvate izrodi :D nie li zadyrjahme bylgariq :D ne stavate li smeshni.. Gyrciq systo beshe pod tursko robstvo.. No sled kato se osvobodi, vednaga se vystanovi.. Ako sega sravnim drugite evropeyski dyrjavi koito sa bili pod tursko robstvo, vednaga ste ni e qsno che Bylgariq e nay bednata dyrjava mejdu tqh, nima te ne sa bili zadyrjani ot Turcite, Molq vi ne tyrsete povod za bednostta si.. Bylgariq vece ot 2 veka e republika dyrjava.. Ne e li dostatycno tolkova vreme da vystanovi edna dyrjava.. Bylgariq vmesto da se vystanovi, oste potyva i veche stana beznadejna.. Molq na vsicki bylgari da sprat da tyrsqt povod za bednostta na Bylgariq, koito ne sme vinovni nie.. Mislq che pisah qsni nesta, koito scitam che ste bydat qsni i na vas..

 • Reply юли 10.07.2010 at 18:55

  Турците ни съсипаха хубавия манталитет. Цялата наша грубост е възприета докато сме били под турско робство. Обиждането, боят…въобще лошите ни качества са от тези мръсни изроди (извинете ме). Какви щяхме да сме сега, ако не бяха проклетите турци? Помислете бе, хора! Тоя боклук никога няма да влезе в ЕС, НИКООООГАААА!!!!!

 • Reply Somebody 21.05.2010 at 8:32

  Добре бе Black Wolf, що не си дигнеш парцалките и да идеш да правиш свирки в Турция, а седиш и ни занимаваш колко са велики турците и видиш ли ти колко сме назад ние?

  Айсиктир!

 • Reply Daniel Denef 12.05.2010 at 9:28

  Не четеш Black Wolf аз това вече съм го написал, другото не си видял… другото което съм казал. Четеш пристрстно и пишеш необективно. Казаното от теб отдавна знам и имам предвид!

  Дяволът и евангелието

 • Reply Black Wolf 11.05.2010 at 13:52

  Знаети ли на кое място ще бъде Турция в икономическо отношение, ако е член на ЕС? На 6-то. Значи пред 3/4 от страните членки.

  На кое място в света е по същия показател? Ами на 16-то. Не бях обръщал досега внимание на този факт. Ама се позамислих. България къде е? Май с 50-60 места по-назад. ;-)

 • Reply Daniel Denef 10.05.2010 at 11:58

  До Black Wolf от 3 май 2010 at 9:03

  Когато в Европейският парламент се гласува пътната карта за приемането на нови страни членки никой не се ръководи от курортите и (каквито примери привеждаш)
  България си е равноправна членка и хич не е формален гласът и. Едно ВЕТО в СЪЮЗ с други правителства на този акъл ЩЕ ИЗХВЪРЛИ ДОМОГВАНИЯТА на Турция веднъж за винаги! По въпроса със „свирките“ не коментирам, очевидно там специалистът не съм аз, а …

  Турция съвсем наскоро обяви за потушен опит за преврат! В европа не е нужна нестабилност идваща от страна чийто военни се месят във властта!
  Турция не е компенсирала нашите бежанци от беломорска тракия!
  Турция не е признала и не е дала компенсации за геноцида над Арменското население!
  Турция и сега извършва геноцид над кюрдското малцинство!
  Турция не е решила въпроса си с остров Кипър!
  Турция се меси във вътрешните работи на съседните държави (наскоро „заблудили“ се турски изтребители бяха прихванати и съпроводени обратно от Гръдската авиация), по време на избори Турция грубо се меси и в нашите вътрешни работи… това е традиция и практика
  В Турция има проблеми с мъченията в затворите, има проблеми с правата на цовека, нещо което при тях не е гарантирано в законодателството им…
  Административните им структури са абсолютно различни от Европейските и крайно несъвместими!
  Икономиката им макар и работеща, за разлика от липсата и у нас НЕ отговаря на европейските стандарти (имам предвид стоките) като появата на такива стоки на европейският пазар е ПРОБЛЕМ!

  Най вече радикалният ислямизъм е проблем, защото според комшитата нещата стоят така: Ако си мюсульманин значи си и турчин! НЕЩО АБСОЛЮТНО НЕПРИЕМЛИВО в ЕВРОПА!

  Обективен

 • Reply Black Wolf 07.05.2010 at 9:53

  Наистина смешно… Примерно довода, че Турция 1000 г. е била в Азия. Първо, Турция съществува доста по-малко, да кажем 700 г., и от тях 500 е била И в Европа. Стигала е до Виена всъщност. ;-)

  Готова ли е Турция за ИС? Че България да не беше годотова? И сага де не би да е готова?!?… Чисто политическо решение – България ако се гледа обективно икономически, политически, социално, и след 30 г. няма да е готова за ЕС.

  Има ли разлика между България и Турция. Всеки, койтое ходил на почивка в Турция, знае, че разликата е голяма. Не в полза на България, за съжаление. ))))

  Иначе всичко останало е демагогия, провинциално политиканство и „патриотизам“ в стил „Булгар, булгар!“ (това го викаш, докато се драпаш по влакнестите и отдавне некъпани гърди). ;-)

  България НЕ може да спре Турция, ако големите в ЕС решат да я приемат. Фожрмално може, но въпросните страни имат достатъчно начини, ако нещо се опъваме, да ни нашокат по канчето (и наритат по задника) и да ни принудят и свирки да правим на комшиите, ако ни заповядат…
  Ако някой си прави илюзии, че положението на България в ЕС е друго, дълбоко се лъже.

 • Reply Daniel Denevv 02.05.2010 at 12:44

  Турция е наследник на империалистически интереси. Военните на тази държава често се месят в демократичната власт! Това ли искаме в Европа- една нестабилна страна нерешила собствените си проблеми свързани с демокрацията?! Защо турското правителство никога не призна геноцида спрямо българи, арменци, кюрди … ???

  Как турското законодателство и структура на институциите са в съответствие с Европейските?! Може Турция да стане член на ЕС, ама нека е някъде към 2030-та

  Краен

 • Reply Daniel Denew 02.05.2010 at 12:10

  Нека обърнем въпроса: „Защо Турция да влезе в ЕС?“ Какво е ЕС и Турция вмества ли се в картинката?
  Ние положихме усилия (последните 10 год) и изминахме път за да влезем. Направеното и ненаправеното от държавата ни е достояние на Европейците. Защо Турция от днес за утре да влиза!?

  Важно е на Европейско ниво да се постави въпроса за компенсирането на българските бежанци от беломорска тракия!!! Да се постави въпроса с геноцида извършван от Турция над кюрдите! Да се постави въпроса за правата на човека ( най-вече правата на жените) в Турция! Да се постави въпроса за мъченията в турските затвори! Да се постави въпроса с нерешената съдба на остров кипър и ред други въпроси …

  Не е готова турция … а не на последно място нахлуващият в европа радикален мюсульмански фундаментализъм (ещо което и американците не харесват след 11-ти) Е голям проблем за влизането на Турция в ЕС

  Намесата на Турция в изборните НИ процеси (заради непромененото ни и досега изборно законодателство) СЪЩО е голям проблем да влизат в ЕС

  И да завърша с това: Повдигайки всички тези въпроси въобще не ми пука дали ще се изострят българотурските отношения!

  Краен

 • Reply Fil 30.04.2010 at 15:58

  Ето заради такива като mayon ние ще си останем не-европейци, пък били и част от ЕС. Тесногръдие, глупост,самонавиване и страх от измислени демони – добре дошли в света на средновековното мислене на България в 21-и век.
  Какви минарета, какви ходжи, какви забрадки бе? Ти четеш ли каквото пишеш? Нас като ни приеха в ЕС да не би да ходят с български носии и да са станали православни в останалите държави?
  И въобще не си живееш с европейски нрави, а точно с тези ориенталски нрави от 19-и век и назад, срещу които риташ.

 • Reply mayon 30.04.2010 at 15:06

  Простете, но какво точно ще прави Турция в ЕС, след като е била хиляди години в Азия ? После, кой е луд да даде баница на 50 милиона турци да ядат ? Автоматично Турция ще се превърне в сила Но1 в Европейския съюз, и тогава жална ни майка на всички, които не понасяме виенето на ходжата пет пъти на ден източно, към Мека. Швейцария ? 100% подкрепа от мен – не искат минарета, и толкова. Това, че не харесваш една или друга религия, не може да те прави нетолерантен – просто не я харесваш, и толкова, не искам да ми набутват обичаите си в ежедневието ми – те не се съобразяват с християнството, защо ние да се съобразяваме с исляма ? Освен това, текущото управление на Турция е далеч от светското, и аз лично не искам жена ми да се разкарва насам-натам забулена.
  Изобщо, цялата лицемерщина, свързана с нетолерантността, която се опитват да продават мюсюлманите, е грозна. Познавам хора, живели с турци в различни райони на България – повярвайте ми – не ги обичат. Инвазията на мюсюлманския свят със фалшивото знаме на любовта не ми е по вкуса. Добре си живея с европейските (дори и с американски) нрави, не бих понесъл турските.
  Лично мнение.

  • Reply Богомил "Бого" Шопов 03.05.2010 at 9:03

   Въпроса е какво ние дадохме на ЕС тогава?

 • Reply Сандо 30.04.2010 at 14:41

  Саркози отдавна се е заканил на турците, че няма да ги пусне в Европа. И мотивира становището си със субективни и напълно глупави доводи от рода на „историческа и географска принадлежност“. Истината е, че западняците не искат мюсюлмани в ЕС.

 • Reply Божо 30.04.2010 at 13:50

  Коя страна да влезе или излезе в ЕС си е работа на един куп комисии и специалисти.
  А с такива подписки единствено можем да обтегнем българо-турските отношения.

  • Reply Богомил "Бого" Шопов 30.04.2010 at 13:57

   @божо – в крайна сметка България може да спре Турция ако реши, защото такава е политиката на ЕС

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.