WordCamp 2010 – впечатления

Мина първия камп посветен на WordPress. Беше най-доброто събитие за блогове, което аз посещавам и не съм организирал :) Наистина беше добре организирано, браво на момчетата и момичетата, който са го направили.

Тръгнах от Велико Търново към 5 часа, за да мога да стигна навреме. След помощ от twitter, се оказа, че мога да си хвана маршрутка и за 35 минути бях от гарата близо до зала ‘христо ботев’ и лутането започна. Срещнах още няколко човека, коит оправеха същото като мен и в следващите 10 минути го правехме заедно.

Оказа се, че никой не знае, какво е това Елиеф център, а се оказа американсия университет, ех…

Имаше много хора, наистина доста повече от колкото очаквах. Оказа се, обаче че за мен няма бадж, останах и без фланелка, но аз така или иначе си имам WP фланелки у нас и са червени. (плез)

Лекциите бяха добри, макар и доста скучни от време на време. Не научих нищо ново, но пък се видях с хора, с които не бях се виждал отдавна, не срещнах нови хора, обаче, защото бързах да си тръгвам, защото Коската беше болен и трябваше да се прибирам, бързо, бързо след моята лекция.

Точка по точка

Лекцията на Стефанос, беше добра отправна точка за това как се стартира и популчризира блог, в който има какво да пишете и да е различно от „котенцето ми се изака“. Неговият английски, най ми беше разбираем :)

Василена говори за някакви маркетинг неща, които ми минаха покрай ушите – това не значи, че не е била интересна лекция, за тези, които се интересуват от това, но е по-подходяща за Баркамп, отколкото за WordCamp. Най-полезното, което каза тя е че блогът може да ви намери работа – така е !

Константин говори за К2, нещо, което никога няма да ползвам, поради факта, че има Thesys, но има хора, които го ползват, майтапя се бе :) Бих искал да чуя лекция за програмисти все пак :)))

Стефан говори за мотивацията и за това как е станал по-добър професионалист използвайки блога си и се справи доста добре, макар, че от презентацията му не се виждаще почти нищо, заради проектора де :)

Ники, след това говори за WordPress и какво се случва с него, Joost говори за неща, които пак ми минаха покрай ушите, еленко говори за неща, които публиката не им хвана края, а румънците ги изпуснах, защото ходих да пикая.

Е, всичко беше добре, ама да не ми вярвате много какви съм ги написал.

Дойде време и за моята лекция ….

Не успях да кажа, всичко, което исках, защото бях притеснен заради малкия, но се надявам всички присъстващи да са разбрали поне нещичко….

/снимка : Иван Ралчев/

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.