Пирати ли сме, ей ! Ша ви дам на Съвета за защита на интелектуалната собственост

Тайно е създадена работна група, наречена „Съвета за защита на интелектуалната собственост“ (по комунистически образец, но с малко по-различно име) и ето тук, можете да видите техният план за работа, в който първа точка е справяне с проблемите на това, че гражданското общество извуюва малка победа със спирането на 2-3 текста в закона за елeктронните съобщения, за това, че трябва да се промени НК и ако смъкнете една mp3, трябва да лежите в затвора повече ако сте заплашили националната сигурност, защото някой смята, че има „интелектуална собственост“ и да НАКАЖАТ за НАЗИДАНИЕ замунда и арена, за да може да бъде за пример.

вижте какво подготвят нашите любими държавници, заедно с „бизнеса“ и тоя път дано да не спите.

Ако си мислите, че това е моя грешна представа – вижте документа.

Поредното заседание е на 4., този месец.

И все пак, ако мислите, че има Интелектуална собственост, прочетете това.

Интересното какво е?
Интересното е, че държавата и бизнеса, който „държи правата“ е убеден, че всички ползващи Интернет са престъпници. Как реших това ли? Защо няма нито една поканена гражданска организация, която да бъде в този диалог?

Пейо го е написал, както винаги по-добре от мен. Четете и там!

2 мнения за “Пирати ли сме, ей ! Ша ви дам на Съвета за защита на интелектуалната собственост

  • Reply Гонзо 03.11.2010 at 10:35

    Част от последните промени на Закона за авторските и сродни права не са ли стъпка точно към забрана на копирането за лично ползване? Това, слещу което Мюзикаутор мрънкат (този път с право) е отмяната на таксата върху празните носители и устройствата за копиране. Четох сравнение (забравих къде, май беше интервю на Маричков), че където не се събира такава такса, копирането за лични нужди е забранено. Което пък автоматично прави една голяма част от населението престъпници. И в същото време АБРО ни облъчват как подкрепяли промените, щото видиш ли защитавали авторите. А за съжаление твърде много автори в България като че ли живеят в каменната ера и се връзват на приказките на „правоносителите“. Не се сещам за български автор (музикант, писател, художник), който да е стигнал до прозренията на Годар или Доктороу.

  • Reply Кирил Кирилов 02.11.2010 at 20:27

    Ако смяташ, че в България сме пирати, то тогава във Великобритания не знам какви са:

    http://news.sky.com/skynews/Home/Technology/Free-Music-Searches-For-Illegal-Downloads-Prompt-Survey-Into-British-Attitudes-To-Online-Piracy/Article/201003315576542%3Flpos%3DTechnology_News_Your_Way_Region_9%26lid%3DNewsYourWay_ARTICLE_15576542_Free_Music_Searche

    Ако един закон се нарушава масово, то това значи, че закона е калпав и затова никой не го спазва, а не, че всички са престъпници. За да спазва поне мнозинството един закон, то това мнозинство трябва да го смята за справедлив.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.