SMS кампании не работят.

Много са ми интересни PR акции от типа – дай да свалим еди какво си, като изпратим SMS на всички депутати или членове на комисии.

Това не работи (защото в началото и ние правихме такива кампании), защото (информация от първа ръка):

1. Правило номер 1 на всеки политик е да си сложи програма, която не допуска SMS от номер който не е в списъка му – всеки телефон вече може да се сдобие с такава програма. Някой си слагат и за разговорите… (Това влиза в обучението и в стратегията на партиите). Разбира се, има друг телефон, на който идиотите (разбирай избирателите) звънят.
2. Ако се опитваш с морков да пробиеш камък – ще успееш ли? Мислиш, ли че с 1000 sms-а, макар, че се съмнявам че чак толкова хора ще пратят SMS, че наклониш шапката на някой?
3. Сама по себе си кампания, която е само с SMS не върши работа – трябва и други дейности да се предприемат в случая – лобиране, акции в медии, търсене на политическа подкрепа или пък се обадете на тези хора, като толкова ви се иска да се махнат и им кажете защо.

В противен случай това си е чист PR на този който го прави и се набутвате с време и/или пари за SMS.

Защо ли? Защото е лесно да направип една публикация и да пратиш един мейлинг на медиите – пратете SMS, писмо или какво ли още не, но е трудно да направиш цялостна кампания в България, защото трябват пари, много говорене, подкрепа и хъс за истинска промяна.

Идеята за махането на ВСС е добра, но не е начина с SMS !

2 мнения за “SMS кампании не работят.

  • Reply Реджеп Иведик Имемайтапов 28.06.2011 at 15:49

    Къв е тоя кур , бе , мангал прост ! К’ви тъпни дрънкаш , бе ? Ти да не си на мангалска седянка при дъртаците , остей ги тея некъдърници да си вършът работата ( АКо Имат :Д ) ‘ти е’ъ путкъта майна !! :Д

  • Reply Балтазар Иванович 20.06.2011 at 16:11

    Еволюираш. Евала.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.