Метеоаларм и България.

Бях тръгнал да пиша едно разширение за Firefox и Chrome и ми потрябваха малко данни. Ако можеше отворени още по-добре, но ако не – щях да си ги хакна от друг формат.

Убих се да търся първо описанието на кодовете – Жълто, оранжево, червено и зелено (намерих ги на друго място) – дори на сайта на НИМХ ги няма.

От там попаднах на „новината“, че България ще става член на Метеоаларм от 23 март 2011 г, съпроводено с мощна ПР акция по всички медии.

Да, ама не – нито има някакви данни, нито сме член на тази организация.

Единствения начин да разбереш дали ще има бедствие в момента … е да си платиш на НИМХ, които да се смилят да ти дадат такава информация.

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

Публикувано от

Богомил "Бого" Шопов

Емигрант. Пират. Революционер. А, още интересни факти има тук

2 мнения за “Метеоаларм и България.”

  1. Преди като имаше министерство на бедствията и авариите беше лесно, като излезе министърката отпуска извън България се разбираше, че ще има бедствия :-)
    Ама на сега на МВР не им пука, освен за парите.

  2. То процедурата с плащането е по-дълга от всяко бедствие. Веднъж се опитвах неуспешно да изкопча от НИМХ първичните данни, станали основа на един нормативен документ (за които съм убеден, че са фалшифицирани и неверни, защото просто никога не са събирали нужната за целта информация).

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.