Метеоаларм и България.

Бях тръгнал да пиша едно разширение за Firefox и Chrome и ми потрябваха малко данни. Ако можеше отворени още по-добре, но ако не – щях да си ги хакна от друг формат.

Убих се да търся първо описанието на кодовете – Жълто, оранжево, червено и зелено (намерих ги на друго място) – дори на сайта на НИМХ ги няма.

От там попаднах на „новината“, че България ще става член на Метеоаларм от 23 март 2011 г, съпроводено с мощна ПР акция по всички медии.

Да, ама не – нито има някакви данни, нито сме член на тази организация.

Единствения начин да разбереш дали ще има бедствие в момента … е да си платиш на НИМХ, които да се смилят да ти дадат такава информация.

2 мнения за “Метеоаларм и България.

  • Reply Petko Dimoff 27.06.2011 at 16:42

    Преди като имаше министерство на бедствията и авариите беше лесно, като излезе министърката отпуска извън България се разбираше, че ще има бедствия :-)
    Ама на сега на МВР не им пука, освен за парите.

  • Reply Спас Колев 27.06.2011 at 16:20

    То процедурата с плащането е по-дълга от всяко бедствие. Веднъж се опитвах неуспешно да изкопча от НИМХ първичните данни, станали основа на един нормативен документ (за които съм убеден, че са фалшифицирани и неверни, защото просто никога не са събирали нужната за целта информация).

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.