На пазаря в Дряново

Както всяка събота, когато сме си на Костенковци отидохме да си купим домати и какво ли още не на пазара /битака/ в Дряново, който е там само един ден в седмицата. Имаше домати, кокошки, картофи и други грудки.

Впечатление ми направи, че дряновчани са бедни – по-бедни и от цирковни мишки. Една баба едвам скътала 43 стотинки ги даде за моркови, за да „има за бобеца, ба“. Въпреки всичко, нямаше човек, който не мина и не остави по някаква пара на уличния музикант, който вдъхваше живот на един стар тромпет, вдъхваше и надежда според мен…

Изведнъж, наскачаха някакви хора с камери и даже известни лица от някакви телевизии, дето постоянно присъстват в „Господари на ефира“ се замотаха в тълпата.

Оказа се, че имаме посещение свише и Румен Христов решил да се смеси с тълпата по време на турнето си в нашия регион. Хубаво, ама не чак толкоз. Първом, се беше обградил с няколко наконтени баби, на които от километри им личеше, че никога не бяха стъпвали на пазара и специално за това се бяха появили там и минавайки го чух да обсъжда проблемите на .. брадата си – че преди била голяма и черна а сега бяла. Ех, колко интересно.

След това се разходи пак с (де)легацията си из пазара, за пред камерите, като не се спря никъде и не говори с никого за проблемите, за града, за какво ли не – няма да се излага пред простолюдието я. Вървеше гордо обаче, с ръка в в джоба и с вдигната глава, за да не вижда хората, дето са стигнали толкова ниско, че да не знаят кой е той.

След това се насочи за интервюта като за фон беше избрана тактически площадката с играещи деца, което е добре за телевизията.

По същото време си точих два ножа при ножаря, който идва всяка седмица. Много тъпи ножове бяха, като доста от политиците, забеляза майстора и попита:

– Тоя кмет ли ще е?
– Не, президент – му казах аз и той се опули – чи кой е?
– Румен Христов – му викам с идеята, че не го е чувал.
– А от СДС – чи кой ще гласува за него, и продължава, сички са изложиха. И цяря и Петър Стоянов и оня дето пий много, их как му беше името …
– Жорж Ганчев – намесва се един от близката сергия …
– Да, всички са клоуни – пак някой от Герб ще спечели или Кунева, ама то и тя някакви далавери върти…
– Ще видим викам аз. Давам 2 лева, вземам си ножовете и си тръгвам.
– Ама ще гласуваме, нали – провиква се ножаря от далеч
– Ще гласуваме – викам аз – ама дано има за кого.

Поредната политическа мерзавина -да се появиш на пазара за да те снимат и да те датат по телевизията, ама хората не мож излъга да знаеш.

2 мнения за “На пазаря в Дряново

  • Reply Mike 11.07.2011 at 8:49

    Типично за политик – използвайте електората за фон, да видят колко ни пука за народа. Всичките са …

    • Reply Богомил "Бого" Шопов 11.07.2011 at 9:11

      То въпроса е, че и местните гледат така на нещата. Появил се румен да го поразходят като мечка из пазара, да видят че и СДС- Дряново още е живо.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.