Защо „уволних“ Бойко Борисов ли?

Вие сте тук, защото сте кликнали на линк като този или сте гледали по телевизията за „сайт-двойник уволни Бойко Борисов“.

Какво направих всъщност.
Използвах BO.LT и с негова помощ направих клонинг на сайта на министерски съвет и го направих по-хубав – така, както на мене ми харесва – с новина, че Бойко Борисов подава оставка.

След това, публикувах „новия сайт“ през twitter.

Минути по-късно го сложих и в профила си във Фейсбук (който все се каня за закривам) и се започна чудото. Първо Дневник пое щафетата, после ТV7, след това агенция КРОСС и после всички останали.

Bo.lt обаче се скапа и изтри текста на съобщението при поредната редакция и затова написах този материал за да обясня, защо всъщност съм уволнил „любимеца на народа, който все строи магистрали и плаши с тройната коалиция“:

„Уволних“ Бойко Борисов, защото не ми харесва управлението на Държавата и все по-често мисля за емиграция, вместо да създавам нещо тук.

Писна ми и така показвам своя протест. А вие мълчите ли си?

П.С Този „протест“ няма нищо общо с предизборни борби и съмнителни партии, a показва силата на новите технологии и че промяната може да стане за секунди, стига да я поискаме.

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

Публикувано от

Богомил "Бого" Шопов

Емигрант. Пират. Революционер. А, още интересни факти има тук

51 мнения за “Защо „уволних“ Бойко Борисов ли?”

 1. Ужас, като гледам повечето коментари нищо добро не очаква българите в България. Най-добре емигрирай, иначе моето мнение е, че когото и да изберем трябва да чувства, че избирателите са му господар. Специално за България е нужна мнооооооого сериозна извън парламентарна опозиция. Просто трябва да разберем, че е задължително да се борим и противопоставяме на монополните структури нон-стоп/а не гражданите да се активират преди изборите/, и че най-големия монополист е правителството! Т.е. проблема не е кого ще изберем, а как го контролираме/говоря за граждански контрол/ след това!

 2. Добре, приемаме хипотетично, че тези(ГЕРБ) трябва да слезат от властта. Кой, подяволите, трябва да сложим?
  СДС или ДСБ, които показаха, освен че крадат, че са и некадърници. Защото г-н Костов независимо, че е доктор на икономическите науки,идея си няма как трябва да се реагира адекватно в ситуацията, в която се намира нашата мила родина, от която всеки вече гледа как да избяга. Факт са и над 175 000 дущи, които вече го направиха през последните 10 години.
  Друга алтернатива може би са БСП. Това дори не смятам да го коментирам. Колко десетилетия минаха и нищо не направиха комунистите. Просто е несериозно.
  Може би РЗС ?! начело с тоя устат и още по-некадърен Яне Янев. Без проекти на чужди парти МОЛЯ ! РЗС въртят мръсните игрички на БСП и това е публична тайна.
  Господата от АТАКА, които са водят десни са толкова крайни в изказванията си, че просто не може да се нарекат дори политици, може би по-скоро група дебеловрати хъшлаци.
  За турската партия не мисля, че има българин, който би гласувал.
  А до-колкото цяря неговите 800 дена минаха и никой няма да му даде нови.
  За кой от всичките трябва да гласува средно статистическия българин ?! По-добре за тези, които се мъчат и направиха за 2 години толкова колкото другите не успяха за 20.

 3. ББ е и таксиметровия шофьор и фризьорката в политиката – докато извозва народа го остригва до голо!!! Само продажбата на земи от държавния поземлен фонд на чужди фирми е престъпление за което трябва всички от министерския съвет да лежат до живот. Никой комунист преди комунистите от ГЕРБ не си е позволявал да продава земи. Комуниста Костов продаде икономиката, Комуниста Виденов продаде спестяванията на народа, но комуниста Борисов продава единственото спасение за народа – земята – това за което пра-дядовците ни са си проливали кръвта. За това заслужава смъртна присъда, но не народа и избирателите ще я произнесат, а Онзи от горе!

  За това че вече втора година народа гладува а тоя ББ повтаря като зомби „сторя магистрали“ – трябва да си подаде оставката! Е ти строиш магистрали ама тройната коалиция преди теб построи 170 километра магистрала ама и увеличи заплатите до 600 лв и направи резерва на 8 милиарда. Я кажи бе Борисов колко ти е резерва – изхарчи ли всичко? Ами подай си оставката де!

  За това че всичките му министри са подлоги на частния сектор – трябва да си подаде оставката това правителство. Не може да очакваме спад в цените на битовите услуги при условие че министъра е бивш мениджър на Еон. Не може да очакваме подобрение в държавното образование при условие че министъра е бивш ректор на НБУ. Не може да очакваш че няма да се краде от строежа на магистрали при условие че министъра ти е милионерче от стореж на пътища, а шефа на политическия му кабинет е комунист от сой – бивш главен секретар на Костадин Паскалев при правителството на Симеон.

  Заради Шистовия газ трябва да правителството да подаде оставка, а Трайков да влезе в затвора!

  Заради лъжите на Младенов – племенничето на Петър Младенов – правителството трябва да подаде оставка.

  И да кажа на зомбитата гербери – не народа трябва да сочи алтернатива на ББ, а вие трябва да цитирате поне един правилен ход на това антинационално правителство защото засега все грешни и завличащи решения виждам. Влизането в зоната евро + ще го почувствате дебеличко отзад ама ББто надявам се дотогава ще е в политическото небитие. А това че сега за първи път уличиха и доказаха министър в корупция и измами е последната причина правителството да отиде на боклука. И докато ЦвЦвто се гъзурчи и неможе да осъди и един от арестаните от бутафорните си акцийки – вие зомбита се усещайте че за него има точно доказателства да полежи в затвора благодат за халката на гей като него!

  Оставка та ББ – народа чака и този път няма да ти прости! Не за друго а за лъжите и за продажбата на националния интерес ще лежиш в тясна килия!

 4. Подкрепи инициативата на РЗС, която е дъщерна партия на БСП. Подкрепи комунистите, които вече 40+ години ни чернят живота.
  Еваля!

   1. „Уволних“ Бойко Борисов, защото не ми харесва управлението на Държавата и все по-често мисля за емиграция, вместо да създавам нещо тук.

 5. Е добре, но защо точно, единствено и конкретно Б.Борисов ?

 6. Гласувах за ГЕРБ и ще гласувам отново за ГЕРБ.Интересно ми е какви са Ви мотивите различни от – „Уволних“ Бойко Борисов, защото не ми харесва…“ дали са свързани с БРИЛЯНТНИТЕ АКЦИИ на най-успешния министър Цветан Цветанов- „ОКТОПОД“,„Килърите“и др.????Пиша си името и си стоя зад думите.Правителството на ГЕРБ начело с Б.Борисов единствено има „политическата“ воля да се справи с корупцията,престъпността тровила десетки години всички,а такива хора като мен ще им подкрепят добрите им намерения в деня за избор!Демокрация е всеки е свободен да си изрази мнението си…

  1. Емо, бих те посъветвал да прочетеш книгата на Костадин Чакъров „Вторият Етаж“. Ако и тогава така мислиш, то по-добре не гласувай въобще. „Брилянтните акции“ са плод на това, че тязи не им трябват вече. Просто с нови лица се държи всичко в държавата. Те си ги създадоха. Те си ги ловят :). Нормално! Хайде малко повечко да почетеш преди въобще да пишеш. И моля те не гласувай!

 7. България е пълна с таксиметрови шофьори и фризьорки които знаят как се управлява държава. Явно и ти си от тях. И кого предлагаш да замени Бойко?!? Коя е по-добрата алтернатива?

   1. А чул ли си за Пирова победа, мойто момче? А за Бог Пан-паника, паникьосвам се.
    Като го направи стана ли ти по-добре? Нека да позная. Не!
    Комунистите си отиват. Бузлуджа тънела в плевели. На Костов ако му вземеш властта сигурно ще загине. Той се изживява като депутат-професор. Друга опозиция няма, всички крадат.
    Имаше известна закачка в идеята да „уволниш” Борисов, но след това, което стана в Норвегия си е направо зловещо. Прочети какво е писал във Фейсбук човекът, взривил сградата на правителството и убил 93–ма души, повечето деца.
    Ей, пич, опичай си акъла и не си избивай комплексите, като драскаш в някакакъв шибан блог, защото ГДБОП може и да не те открие, но Бог те вижда.

 8. …………….промяната може да стане за секунди, стига да я поискаме………..Само тази фраза показва, че или си глупав, или си разколебан, или приемаш желаното за действително, или….Знаеш ли колко лоши неща могат да станат за секунди и само едно, две хубави! Изглеждаш ми наистина колеблив, не можеш да превъзмогнеш комплексите си, а в същото време искаш неистово да те забележат. Дано да имаш работа в момента, защото трудовата терапия е полезна. Ако подтиснеш напрежението и гледаш на света през призмата на технологиите може и да успееш, но е възможно да станеш и тяхна жертва. Защото повечето като теб си мислят, че са техни господари. Сънуваш компания за милиони, пък то става самосъжаление без край. Рискувай обаче! Остави Борисов на избирателите. И никога не се успокоявай, че тебе никой не те избира. Може само да те наеме. Техническият прогрес е взел повече жертви от всички войни. Не го забравяй!
  P.S. В историята има един, който искал непременно да го запомнят и…..запалил Храма на Артемида. Помниш ли как се казва?

  1. Запалил го един жител на Ефес – Херострат, решил да увековечи името си, като изгори най-красивата и известна постройка в Гърция. Парадоксално е, че сметката му излязла вярна. Въпреки отрицателното отношение, осъждането и презрението на съвременниците му, името на Херострат надживява вековете.“Херостратова слава“ – казват за хора, извършли недостойни постъпки.
   Възтановяватето е възложено на архитект Хипократ…

 9. Точно пък това правителство (с Бойко) прави нещо в положителна насока.
  Сляп ли си или какво ?

  1. Коя според тебе е положителната посока – надолу?

   1. Положителната посока е да си честен, смел и упорит…
    Няма начин да не отидеш надолу, но това важи само в БГ.
    А в в основните параметри на ел. верига е:
    положителната посока на едн /от отрицателния към положителния полюс/ съвпада с посоката на тока. обратно е противопосочно свързване. на фигурата не е означен основният източник на ток с едн е0. зак

  2. И кое е положителното? Че товарят бизнеса с малоумни такси. Че ще поискат и данък дишане още малко? Че се сдушиха с крадците от Мобилтел и сега исмилиха малоумието с касовите апарати и връзка с НАП?! Че и бизнеса да плаща трафика по сим картата и месечната такса. Ти сляп ли си или какво?!

 10. Инфантилна постъпка, определено не ми харесва като форма на политическо противопоставяне. Ако имаш по-добри идеи – покажи ги, нека и за тях гласуват повече хора, отколкото за омразният ти министър-председател. Но да сочиш с пръст, да тропаш с крак и да повтаряш „ти си лош, ти си много лош“ когато не си в предучилищна възраст – не ми е симпатично.

  1. „Но да сочиш с пръст, да тропаш с крак и да повтаряш „ти си лош, ти си много лош“ когато не си в предучилищна възраст – не ми е симпатично“
   Точно така говори и ББ за правителствата преди неговото.
   Значи и той не ти е симпатичен.
   На мен също!

 11. Кое точно можеш да промениш бе шушумига? Визията на сайта си освен друго нищо. И с кво точно не си доволен?

 12. А билбордите и тях ли Вие ги платихте с идеална цел? Ако не сте Вие, може би трябва да питам младите сини или червени:)

 13. Едно е сигурно – това е най-доброто от парламентарно представените партии в България! Неоспорим факт, и слепият ще се съгласи! Че Бойко прави доста неправилни ходове, също е ясно. Но все пак държавата е тръгнала в добра посока.

 14. Г-н Борисов,
  вие казахте по телевизия 7 в интервю на Бареков,
  че ако падне правителството тези дни ще се кандидатирате за президент.
  Въпросът ми към вас е: няма ли да ви бъде неудобно като детрониран министър председател да се кандидатирате за най- върховния пост в държавата. Пропадналите политици не се саморециклират на по-високи постове, а отиват в забвение.

 15. Едва ли мислите ти за емиграция са отсега. Сега просто имаш чувството, че се засилват, защото все повече и повече се чувстваш в безизходица. Но за това не е виновен Бойко Борисов. Който е чел стенограмите от заседанията на Министерски съвет и се е абстрахирал от стила и начина на говорене на г-н Борисов, а така също се е абстрахирал от някои странности в поведението му, не може да не бъде впечатлен от неговата оперативна, бърза мисъл и способността му да взима мигновено решения. Е, ясно е, че няма нищо непоправимо и ако се окаже, че решението му не е най-доброто възможно, той не се притеснява да го промени в посока по-добро, за което често е укоряван. А той е единственият управник до сега, който се осмелява да го прави. Ясно е – все пак и той е човек като всички нас и не се срамува да го признае.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.