Как да противодействаме на АCTA – 3 стъпки, който всеки може да направи

В Интернет вече се появиха начини как да се противодейства на гласуването на АКТА в ЕП, както и доста призиви, включително и да напълнете пощата на Евро-депутатите с мейли.

Това не работи

Какво да направите?

  1. Научете повече за ACTA от тук или тук от място, което обикновено четете. Разберете защо сте против и се научете да се агрументирате добре. Направете си списък с 3-4 най-важни неща, защо ACTA не трябва да бъде приета в този вид в ЕС.
  2. Комисията, която ще гласува първа в ЕП е тази по външна търговия – нашия представител там е Метин Казак – организирайте си среща с него, докато е в България или му изпратете личен мейл с аргументите си. Най-добре е да намерите някой който го познава и да си уредите среща. Много често те не разбират толкова материята, колкото ние я разбираме. Една лична среща работи повече от 1000 мейла. Помолете ваши приятели в съседните страни да направят същото с техните представители.
  3. Намерете телефоните на нашите депутати и направете среща с тях – Съберете 5 човека, който мислят като вас и се обадете в партийната централа на партията, която ги е издигнала с молба за среща – няма да ви откажат.
  4. Говорете и споделяйте добра аргументация с други професионалисти, за да има обществена нетърпимост.

А, да и отидете на площада да протестирате – 11.02 от 11 часа.

 

Изпращането на много мейли не работи – казвам ви го от личен опит!

5 мнения за “Как да противодействаме на АCTA – 3 стъпки, който всеки може да направи

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.