Ракиени Вести: НСБОВР

Към Агенция „Митници“ ще се създаде звено като НСБОП, което ще се казва НСБОВР – Национална служба за борба с организираното варене на ракия. Очаква се Явор Колев – Пирата или Кольо Яворов – Брадвата да бъдат издигнати за шефове на новата служба, това съобщи STARA телевизия в предаването си КУРитаров DEATH ;)

В тази връзка B(laga rakia)tv съобщава за разбиването на три незаконни канала за внос на суров материал за приготвяне на ракия и за източване на акциз. От пресцентъра на Агенция „Митници“ отказаха да коментират, като се позоваха на директива 404 на Евро-съюза или по известна като ‘Not Found’

От движението за ракии и свободи (ДРС) подготвят протестни действия и атентати, за които ще ви информираме по-късно. „Бойните ни групи са в готовност“, заяви специално за нас Ахмет Къртиказан и допълни: „Готови сме и да изпием всичката ракия, която направим само и само да не платим акциз“.

Очаквайте още ракиени новини скоро :)

/всяко съвпадение със действителни лица и събития, може да е станало случайно, ама не съм сигурен/

Кореспондентите казват ….

Следват репортажите на нашите верни кореспонденти в цялата страна, които дариха своя хонорар за каузата. Със събраните пари, ще подарим тениска на всеки Евродепутат с надписа „Аз обичам сливовица“ и бутилка гроздова … или май беше обратното. Станете наш кореспондент и дайте своя принос за победата:

Българската Твърдо-алкохолна Агенция(БТА) предаде, че във връзка с напрегнатата обстановка и подготвянето на протестни действия по ракиения проблем се очква голям дефицит и изчезването от пазара на продукти съпътсващи алкохолната напитка. Вече има данни за приготвяне на големи количества царска туршия, шопска и овчарска салата, сухи мезета и и други. Агенцията предупреждава народонаселенито, че е необходимо да се запасят с необходимите продукти навреме или рискуват да останат без мезе и разредител за протестните действия!

Скопие официално обяви, че от днес приема заявки за варене на ракия на територията на Република Македония.
“Това е единствената част от България, която не е част от ЕС и затова акциз няма да вземаме” , заяви Киро Глигорофф в специално изявление за БТА(виж по-горе какво е БТА). Предимство ще имат заявки, подадени директно на сайта на Президента, под формата на новини, допълниха от адмнистрацията.

Очаква се голям наплив на митническите пунктове. От Агенция Мтници Македонски (АММ) заявиха, че каруци с джибри ще минават с предимство пред другите превозни средства в специален коридор.

Извънреден бюлетин на БТА:
поради очакваните задръствания на гранично-пропусквателните пунктове на всички преминаващи водачи ще бъдат раздавани леки мезета и пищовчета със джанкова преварка, за да се предотврати спирането и ограбването на връщащите се от безакцизните ни казани, ако все пак е останало нещо.

Това и още от коментарите:

15 мнения за “Ракиени Вести: НСБОВР

 • Reply Sneji 25.08.2009 at 12:03

  Свежо: Голям смях , отивам да се запасявам и с мезета :D (thumb up)

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 06.02.2008 at 14:38

  Абе какво стана с акциза :) Кореспондентите мълчат

 • Reply Тоньо Ейскокович 16.02.2007 at 9:43

  У наше село ракията си стои у магазино и чака да бъде изпита! Поздравления за вестника, с удоволствие ще го следя!

  Т.Е., самообявил се председател на партията „Бира без бирени кореми“ ПБББК

 • Reply Petar Hadzhiev 23.01.2007 at 15:19

  Някои съвети за пиене, попийване, пиянство и други производни и следствия от алкохола от големия професор и световно известния ракиен специалист Джибри Джибрев

  http://www.vbox7.com/play:cdf61805

 • Reply Petar Hadzhiev 23.01.2007 at 14:28

  БТА емисия – точно около 14:30:
  От обедната сесия на Движението за Ракии и Свободи направиха кратка почивка, за да направят изявление. То беше: „Назравеееееее…..“ . Предполага се, че истинската цел е била презапасяване, поради изчерпилите се консумативи в заседателната зала. Точно преди да започнат отново, всички журналисти, кореспонденти и наблюдатели бяха поканени на масата за преговори.

  Очаквайте включване след около час, час и половина, два за ново зареждане на масата и очредителни наздравици.

  Наздраве!

 • Reply Bogomil 23.01.2007 at 14:16

  По електронната поща на „Ракиени вести“ току що дойде следното:

  „Извършвам превоз с джибри на клиента“:
  р

 • Reply joto 23.01.2007 at 13:59

  Важно съобщение от любознателните трафикантите на буркани и Ракия, на непрочетени лекции и Ракия, на преписани протоколи(курсови работи) и Ракия, на мезе и Ракия, на дрехи за пране и Ракия, и други стоки ….. и Ракия(по-известни като Българските Студенти):

  Ние Българските Студенти ще вземем активно, значително, дейно и подобаващо участие в протеста.

  Всяка празна бутилка ще се връща по родните места за да се презареди с Ракия. На общежитията ще бъдат издигнати плакати с надпис „Студентите са безмъртни и ще протестираме до край“.

  Във всяка стая задължително ще има отговорник за Ракията, чието задължение ще да осигури нужните материали за един неспирен протест. На всеки 24 часа отговорникът ще се сменя, за да може и той да участва в протеста.

  На последно място, но не и по важност, призоваваме всички преподаватели да преместят часовете си в общежитията за да вземат участие в протестите. Промените се налагат поради невъзможността да се протестира в университетските сгради и за по-гладко протичане на учебните занятия.

  Нашят слоган е: „Всичко, което не сме изпили вчера, ще изпием днес!“

 • Reply Petar Hadzhiev 23.01.2007 at 12:08

  БТА обеден бюлетин:
  Борбите срещу акциза на ракията, бележат началото на днешния ден.

  Почти цялата страна е обхваната от протестните действия. Mлади и стари се трудят неуморно в подготовката на протестите. Вече има няколко предложения за рекламни тениски, шапки, етикети на бутилки, чашки, поради топлото време дори са се появили и бански костюми на промоционални цени в бутиците в центъра на столицата. По граничните пунктове с Македония откъдето минавия основния тарфик с джибри в посока безакцизните ни казани и обратния трафик с готов алкохол, митничарите раздават рекламни брошури с графика на протестните действия. Там са взети специално охранителни мерки, всяка каруца се охранява от отряди барети снабдени с най-моредни уреди и средства за опазване на ценния материал.

  Поради големия трафик на материал и невъзможноста на инфраструктурата на пътищата в тези райони част от трафика е пренасочен през Гърция. В охранителните действия се включиха и чуждестранните войски, които са на обучение в страната. Трафика не беше пренасочен през Сърбия, защото командосите отказали да се борят с техните апаши.

  От командния щаб на военните твърдят, че тази мащабна операция равиваща се на територията на три страни е перфектно обучение на пехотните и въздушните специални части, като от там се надяват всичко да мине безпроблемно и апашите в пресечените месности да покажат спортсмески дух и да оставят военните да тренират, естествено срещу процент от преминаващия ценен товар.

  Има няколко предложения за слоган на кампанията – „Ракия или смърт“, „Ракията за един по добър свят“, „Нещеме ний Еропа, нещеме ний пари, а искаме ракията на старите цени“. Това са работните варианти.

  Очаква се днес в обедната сесия на очредителния съвет да бъде гласувано решение за слоган на кампанията.

  От големите тържища съобщиха, че засега положението е овладяно и до недостиг на карфиол няма да се стигне, а от пивоварните вече протестират, защотото техния бизнес замирал, но от съвета на ДРС съобщиха, че има предвидена точка в обендата сесия за взимане на решение за запасяване с пиво за сутрешните и обедните часове на следващите дни.

  Очаквайте още извънредни емисии. От Българската Твърдо-алкохолна Агенция ще следим всичко най-важно и ще ви предупреждаваме навреме за предстоящите протестни действия. Благодарим на отзовалите се репортери в цялата страни и на всички включили се в кампанията

 • Reply dnes.bg 23.01.2007 at 12:00

  Сдружение „Радостта на народа“ бе учредено в пловдивското село Браниполе вчера от 22 собственици на малки дестилерии.

  Селото се намира на няколко километра от Пловдив в Родопската яка.

  В 20 тетрадки от 27 декември ще се събират подписи срещу приетия акциз върху домашната ракия. Управителният съвет е от 7 души.

  Сдружението е регионално, но учредителите се надяват, че то скоро ще стане национално. За председател е избран Стоил Атанасов.

  BulFoto – BulFoto

  Коментар на „Ракиени Вести“ : Започва се създаването на революционни комитети в села и паланки. Апостоли щъкат насам натам и подклаждат казана на народното възмущение. Евала на такива хора.

 • Reply Bogomil 23.01.2007 at 11:41

  Активисти водят преговори с „Черно Фередже“ за подготовка на химн на движението въз основа на популярните мотиви от тяхното произведение, което не може да бъде намерено тук: http://www.data.bg/f.php?fid=21614462. От групата отказват коментар.

  Eто текста:

  Черно Фередже Ракийчица LYRICS

  В казан си се пекла,по тръбичка текла,
  ракийчице,света я мъченичице.Алилууя!

  Ти носиш упояние и главозамаяние,
  ракийчице,света я мъченичице.Алилууя!

  И главозамаяние и кракопреплитание,
  ракийчице,света я мъченичице.Алилууя!

  И кракопреплитание и във зида одрание,
  ракийчице,света я мъченичице.Алилууя!

  И във зида одрание,в милицио в кървание,
  ракийчице,света я мъченичице.Алилууя!

  В милицио в кървание,на мене отпивание
  ракийчице,света я мъченичице.Алилууя!
  (Хвани ме за хубавата,малка,нощна шапчица!)

  На мене отпивание,от тебе отказвание,
  ракийчице,света я мъченичице.Алилууя!
  (Хвани ме за хубавата,малка,нощна шапчица!)

  От тебе отказвание,към тебе пребивание
  ракийчице,света я мъченичице.Алилууя!
  Със Черно Фередже,ОЛЕ!

 • Reply Bogomil 23.01.2007 at 10:38

  Предупреждения

  mmap

  Според последни данни има 3 канала за минаване на границата подходящи за каруци. От Външно министерство съветват да се използват граничните пунктове за целта, а не планинските пътеки. Това е с цел за лична безопасност и поради зачистилите кражби на джибри от страна на граждани с македонско самосъзнание.

  Мода

  От модна къща „Рошавийот Славей“ представиха най-новата шапка, за активистите срещу акциза на ракията. Ето и как изглежда тя.
  рак

 • Reply Petar Hadzhiev 23.01.2007 at 10:21

  Извънреден бюлетин на БТА:
  поради очакваните задръствания на гранично-пропусквателните пунктове на всички преминаващи водачи ще бъдат раздавани леки мезета и пищовчета със джанкова преварка, за да се предотврати спирането и ограбването на връщащите се от безакцизните ни казани, ако все пак е останало нещо.

 • Reply Богомил 23.01.2007 at 10:10

  Скопие официално обяви, че от днес приема заявки за варене на ракия на територията на Република Македония.
  „Това е единствената част от България, която не е част от ЕС и затова акциз няма да вземаме“ , заяви Киро Глигорофф в специално изявление за БТА(виж по-горе какво е БТА). Предимство ще имат заявки, подадени директно на сайта на Президента, под формата на новини, допълниха от адмнистрацията.

  Очаква се голям наплив на митническите пунктове. От Агенция Мтници Македонски (АММ) заявиха, че каруци с джибри ще минават с предимство пред другите превозни средства в специален коридор.

 • Reply Иван И. 23.01.2007 at 9:57

  Тук в Разлог бойните групи са в готовност, чакаме ракиения апостол Къртиказан да поведе революцията. Още от Разлог, съвсем скоро.

 • Reply Petar Hadzhiev 23.01.2007 at 9:47

  Българската Твърдо-алкохолна Агенция(БТА) предаде, че във връзка с напрегнатата обстановка и подготвянето на протестни действия по ракиения проблем се очква голям дефицит и изчезването от пазара на продукти съпътсващи алкохолната напитка. Вече има данни за приготвяне на големи количества царска туршия, шопска и овчарска салата, сухи мезета и и други. Агенцията предупреждава народонаселенито, че е необходимо да се запасят с необходимите продукти навреме или рискуват да останат без мезе и разредител за протестните действия!

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.