Не купувайте продуктите на „Белла“ – България. Tе са убийци.

Собственика на „Белла“ България – Венцислав Георгиев e убил бяла мечка за да покаже какъв мъж е и даже се хвали с това:
/снимка: Стандарт/

Белите мечки са заплашени от изчезване, поради действията, които ние всеки ден правим. Има много малко останали бройки и е престъпление да се отнасяме така с този вид.

През март 2006 година международния съюз за защита на природата, обявява белите мечки за застрашен вид. Това, че България не членува в тази организация, не означава, че можем да правим каквото си искаме.

Снимките са от блога на stoilov

Eто и с кои търговски марки оперира „Белла“:

trade.png

P.S Оказа се, че все пак България членува в тази организация, ето членовете:

– Министерство на околната среда и водите

– Фондация „Биоразнообразие“

– „Природен Фонд“

Тогава си позволявам да изпратя това отворено писмо до тях и до всеки, които иска да го прочете.

До Министерство на околната среда и водите

До Фондация „Биоразнообразие“

До „Природен Фонд“

 

 

 

 

Уважаеми дами и господа,

Пиша ви във връзка с това, че сте членове на Международния съюз за защита на природата. (IUCN). Той със свое решение от месец март 2006 година е обявил бялата мечка (Ursus maritimus) за защитен вид.

 

От няколко дни в българската преса се появиха много снимки и PR материали за това как собственика на „Белла“- България, Венцеслав Георгиев, се хвали с това, че е убил бяла мечка на специален лов.

 

Глобалното затопляне, за коeто всички сме виновни, създава достатъчно грижи на популацията на бели мечки. Според същата организация в която и вие членувате, се очаква до 2080 година този вид да изчезне напълно от определени региони за земното кълбо, което само по себе си е трагедия.

 

 

Аз, като гражданин изказвам пълното си несъгласие с акта на господин Георгиев и настоявам за ясна позиция от ваша страна по този казус. Такива постъпки не трябва да се толерират и показват като ПР акция.

 

 

С уважение

Богомил Шопов

 

83 мнения за “Не купувайте продуктите на „Белла“ – България. Tе са убийци.

 • Reply ЕМИЛ ДИМИТРОВ 20.04.2012 at 11:26

  БЕЛЛА БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-МАЛОУМНОТО НЕЩО В ЦЕЛИЯ СВЯТ. ОСОБЕНО БОЛНИЯ МОЗЪК МАРИН МАРИНОВ!КРАЙНО СЪМ ВЪЗМУТЕН ОТ ТАЗИ ФИРМА!!!ХОРАТА СЕ БЛЪСКАТ А ЧЕРВЕНИТЕ ШАПКИ ГИ ГЛОБЯВАТ ЗА НИЩО.НИЩО ХУБАВО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВИДИ ОТ ТАЗИ АБСУРДНА ФИРМА,ВСИЧКО ТАМ Е ПАРАГРАФ 22.

 • Reply S.S.S 07.02.2012 at 19:16

  Няма ли как тази снимка да стигне до медия?! Колко ще го прикриват?! Трябва да си понесе последствията! В нашата държава важи правилото: за кокошка няма прошка, а този надут петел ще ми се перчи тука! Убийството не е мъжествено, напротив! Но за да се досетиш ти трябва акъл, с който той очевидно не разполага! Иначе намерил начин да изкарва пари с продукти, които няма да коментирам! Думи нямам, писна ми! До къде трябва да се изпратят писма и коя институция от иначе многото ни, но нищо не вършещи трябва да потърся, към кого да се обърна да се задейства случая и да си понесе последствията?!

  • Reply тнт 28.03.2012 at 17:15

   Няма смисъл да коментирате за тази мечка!!!
   Аз съм от Ямбол и до преди няколко месеца работих в тази УЖАСНА ФИРМА.
   Нямам думи да опиша възмущението си.Прости селянчета с СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ
   са началници а вишисти общи работници.Елза се показва само когато има
   награди но когато има проблеми си затварят очите.Много хора изгоряха
   2-3 до 4 пъти с парични глоби,но всичко с времето си възмездие ще има!
   За моя радост аз успях да напусна без парична санкция и съм на работно
   в друг град с много добри условия.Чисто и просто да му мислят началниците
   в белла ,че много много хора напуснали им се канят (от видео наблюдението,
   И.Манев до Джурелова!!!Не знам какво става с този завод не искам и да знам
   но се радвам че напуснах това предприятие и този град!!!!ТАМ СА БАНДА МАЛОУМНИЦИ!!!

 • Reply alexander 01.12.2011 at 16:55

  Всичко, което произвежда Белла – Леки, Сачи, Перелик, Орехите е изключителен боклук! Имах възможност да посетя фабриката, която произвежда т.нар. „кренвирши от месо“. Трябва ти доста фантазия, за да наречеш, това от което се правят колбасите на Белла, месо – вмирисани сланини, смляна на пяна свинска кожа (често с космите), смлени пилешки шийки с костите и накрая костно брашно разбъркано с вода, което става на желе.

  Ако това ви харесва, тогава „Добър апетит!“

  А , забравих за Е-тата и химикалите, но това се знае…

 • Reply Людмил 20.01.2011 at 15:02

  На Белла и всичките им продукти сме обявили бойкот.
  Няма да позволя и стотинка от парите ми да отиде за безумства.

 • Reply Димо Желев 30.11.2010 at 11:09

  Бе май търсим под Вола бяла мечка. Снимката може да не е сред предпочитанията на хора с нежни души, но съм сигурен, че повечето хора които се занимават с лов смятат горното за постижение! Морални съдници трябва да бъдем повече на себе си и по – малко на другите. Ако всичко е законно – ПОЗДРАВ за гордия собственик на трофея и още много успехи му желая!

  • Reply Leyla 04.02.2012 at 21:32

   постижение? ти побърка ли се…ловци ми били,с пушка всеки малоумник става ловец,много е лесно,не прочете ли,бялата мечка изчезва заради нас,а ти му викаш на тоя прост човечец,че бил постигнал нещо,постигнал е единствено,че е самовлюбен,алчен,безсърдечен и безмозъчен,никакъв усет за уважение няма тоя и всички ловци,които убиват…за спорта,майната ви на всичките такива!

   • Reply Ready for adventure 14.12.2012 at 22:13

    Казаха ти не е твоя работа обществени дейци по добре пазете народната култура и живейте достойно отговорни пред себе си

 • Reply Nadja 29.11.2010 at 13:24

  Доколкото разбрах от всичко написано по-горе мечката е убита в Канада. Там хората спазват законите и щом е платено за този лов значи всичко е законно. Там само индианците не са ограничавани в количеството улов, напр. сьомга, защото според канадските закони те са собсвеници на земята и нейните богатства

  • Reply Leyla 04.02.2012 at 21:34

   живея в Канада,повярвай ми-НЕ ГИ СПАЗВАТ! хората навсякъде са едни и същи,няма Канада,няма България…незаконно е,но даже се спонсорира под масата от правителството и за кой-за спортистите,моля ти се…

 • Reply brigadir07 28.11.2010 at 10:13

  Tezi pi4ove Momchil i Venci sa si nyakakva lovna,biznes a moje i gei drujinka.Edinia si lakira noktite ,a drugia chupi meki kitki i skliapa kato pi4ka.Edinia banker na godinata,a drugia puk biznesmen na godinata.Tezi ot Oksford shto ne vzemat da pitat rabotnicite ot Bella,kakvo mislyat za shefa si.

 • Reply надежда 26.11.2010 at 14:40

  Преди три години Венцислав Георгиев уби бяла мечка – уби я страхливо, стреляйки с добре смазано оръжие от далечна зона, без да се опита да влезе в двубой. Сега това се случва отново, но този път „убита“ е конкурентна фирма (специалистите й са оставени на улицата) и пак отдалеч, с помощта на любимия си ловен (а и не само ловен) партньор – Момчил Андреев (шефа на Райфайзенбанк).
  Колко са верни мъдростите, че никой не може да надскочи себе си, че всяко ново е добре забравено старо и….търкулнало се гърнето, та си намерило похлупака.
  Но ние всичко това си го заслужаваме, защото мълчим, траем си и оставяме АЛЧНИТЕ да ни изпиват ежеминутно, оставяме ги да ни лишат от надеждите и от мечтите ни, даже ……… и си им плащаме, за да го правят.

 • Reply Oтново за „Белла“, ловецът Венци и Райфаизен банк и … « Богоблог 26.11.2010 at 13:21

  […] си сигурно за тази моя публикация и още много такива в българските блогове и […]

 • Reply brigadir07 26.11.2010 at 11:49

  Abe tozi pich-maznia Venci,yavno produljava da ubiva.I veche lovuva v glutnica.Ne im stigat jivotni i sa trugnali na lov za Tsaritsi.Yavno shte prosnat oshte 40 rabotnicheski koji.Za tozi lov yavno sa platili poveche ot 60 000USD,za da gi prikrivat mediite.Sigurno baia shte spechelyat ot tova.Vijte kakvo se e sluchilo s Vitta Foods na -htpp://vittafoods.bg/

 • Reply Виолета 25.11.2010 at 22:58

  Потърпевша съм от разказаната история по-горе и в детайли бих могла да ангажирам вниманието ви с развоя на събитията от самото начало. Но за да спестя времето ви ще кажа само, че историята на този случай е христоматиен пример за нагло поведение на двама престъпници, притежаващи власт и възможност да обединят силите си в постигането на жалките си стремежи, като по този път погазиха и тотално сринаха бъдещето на повече от 40 български семейства, като им отнеха изконното право на труд. Единият е обявяван нееднократно за банкер на годината, а другият е създал на клиентите си и хората, които работят за него, представа за професионалист, успял единствено благодарение на личните си качества и професионализъм. И двамата претендират на социална ангажираност и хуманност, а безапелационно убиват бели мечки и погубват хора. Колко удобно з атях, че живеят точно в България, където все още е възможно да съществуват по този престъпен начин и необезпокоявани да постигат намеренията си.

 • Reply Венци 25.11.2010 at 12:47

  Явно собственикът на Белла не си пада само по отстрел и погубване на бели мечки , но и на родния бизнес . Вижте на каква интересна информация попаднах скоро :
  http://vittafoods.bg/
  Доколкото се запознах с темата , комбинацията Момчил Андреев и Венцислав Георгиев се оказва разорителна за едно модерно , работещо предприятие , даващо препитание на много семейства в Свиленград . Нагъл грабеж , който е много показателен за връзките между олигарсите и за това че влиянието и репутацията на родните ни ” бизнесмените” винаги са над правомощията на институциите в България.

 • Reply momchil andreev 25.11.2010 at 12:00

  Явно собственикът на Белла не си пада само по отстрел и погубване на бели мечки , но и на родния бизнес . Вижте на каква интересна информация попаднах скоро :

  http://vittafoods.bg/

  Доколкото се запознах с темата , комбинацията Момчил Андреев и Венцислав Георгиев се оказва разорителна за едно модерно , работещо предприятие , даващо препитание на много семейства в Свиленград . Нагъл грабеж , който е много показателен за връзките между олигарсите и за това че влиянието и репутацията на родните ни “ бизнесмените“ винаги са над правомощията на институциите в България.

 • Reply Andragara 02.07.2010 at 14:49

  Аз мога да се обзаложа, че убийството на бялата мечка ще остане безнаказано. Някой мисли ли обратното?

 • Reply Black Wolf 28.06.2010 at 11:38

  Ако този нещастник беще убил мечката така
  http://imagecache6.allposters.com/LRG/29/2982/5KYQD00Z.jpg
  щях да го поздравя.

  Но той я е убил от сигурно разстояние, може и дори с пушка с оптика, под сигурното прикритие на оръжието на опитен егер. Може дари от хеликоптера да я е гръмнал. Най-обикновен български нещестник…

 • Reply twitfreak 28.06.2010 at 2:57

  Не купувам, така или иначе, подобни продукти.

  Имайте впредвид, че тези продукти, които някои хора наричат „хранителни“, имат много ниска или нищожна хранителна стойност и са причинители на болести за вас и вашите деца! Отрови! Тук не говоря само за изброените марки. Защо ли, питам се, не го учихме в даскало това за храната?

  Дано някой ден да стане крайно време, за да почнем да се храним както трябва, с каквото трябва, без да ползваме отровите!

 • Reply климатици 26.06.2010 at 21:03

  Абсолютно съм съгласен с @Bobo и казаното от @Pilot. Също така белите мечки са застрашен вид, а агнетата дето им теглим ножа по празниците ги гледаме точно с тази цел. Раним ги цяла година и след това под ножа. А на мечката цяла година и топим ледовете. И не, държавата не ни е оправрна на макс, ама хич, но това не ни пречи да гледаме и към тези пробелеми.

 • Reply Bobo 24.06.2010 at 9:32

  Ей БОГАТИЯ, не знам на какво си богат , но явно не е на възпитание, ценности или разум…
  Ако поне една частица от вмирисаното ни общество разсъждаваше като „Pilot“ (направете си труда да прочетет какво е написал човека по-горе)щяхме да сме много „ПО-БОГАТИ“ на ценности, природа, здрави деца, красота….еи тва е богатство мой човек….

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.