• Писмо за депутатите

  Получих писмо на мейла ми, по повод на кампанията за коледна картичка на депутатите, казващо, че не всички са маскари и че някой от тях са вършили работа и заслужват коледни добавки.

  Спор няма, че е така, например не мога да обвиня хора като Мартин Димитров, Минчо Спасов, Нено Димов и още няколко, че не са си вършили работата.

  Това обаче съвпадна някакси с тази инициатива на Калоян, които иска да разбере какво са направили депутатите от неговия избирателен район.

  това е една чудесна идея, ако питате мен.

 • Спомняте ли си ‘прехода’

  Спомняте ли си периода след 89′ та година до 1996, че и малко след това? Кои са трите ви най-ярки спомени от тогава. Ето моите:

  – Когато за да си купиш храна от магазина ти трябваха купони. На една нова година чаках 18 часа за луканка на опашка в магазина, всеки беше с по 2-3 купончета за колбас
  – Режим на тока. Беше ‘приятно’ играехме карти
  – Взех 15 000 лева заплата, а на другия ден можеш да си купя с нея само 3 килограма кашкавал

  А вие какво си спомняте?

 • Безумна идея или идея с мисъл

  Вчера подочух за законопроект (или наредба) за забрана (или по-скоро за урегулиране) на рекламни практики, като поставяне на листовки в пощенските кутии и раздаване на промоции на ръка, включително и за набиране на средства (онези с картичките, дето ‘уж’ събират пари за децата).

  Какво мислите вие?

 • Първата вечеря иде

  Първото събитие от поредицата обучителни вечери, в които ще си говорим по различни теми за нови медии, за тенденции и за обмен на идеи, ще е с тема Community Management или по точно, какво е това общество в Уеб и как да го управляваме и какво представлява професията на един такъв човек и с какво тя или той би бил полезен за компанията или проекта ви.

  Как да участвате – пише тук.

 • Дискусия: За или против събирането на биометрични данни за новите паспорти

  Бих се радвал да чуя мнението ви по тази тема. Както знаете в края на годината вече че може да имаме паспорти (за чужбина), а по-късно и всички останали документи за самоличност с вграден чип, на който ще се съдържат личните ни данни.

  Освен тях се предвижда да се събират и образци от пръстовите отпечатъци на всеки един от нас – по един отпечатък от всяка ръка, а скоро и други данни, които от МВР още не уточняват, но следвайки американския модел, ще имаме скоро и ДНК информация.

  Какво мислите за това, че за да пътуваме в чужбина ще сме длъжни да дадем (по някое време) доста поверителна информация?

  Както и предния път, наградата отново е обявена. Кажете мнението си, защото то е важно! Моля, всеки прочел това, да коментира.

  Oще дисусии:

  За или против марихуаната 

  Какво мислите за здравеопазването ни 

 • Кой грабна наградата за месеца? (50 броя за героя)

  Ако се сещате когато обявих темата за здравеопазването, казах, че ще има и награда за отговора, който най-много ми хареса. Е, дойде време за наградадата. И победителяя еееееее Ирина Марудина, която печели ваучер за подарък на стойност 50 лв и може да си купи нещо за тях.

  Ако искате и вие да спечелите бутилка опиат :) или масаж или пък нещо друго интересно, очаквайте следващата тема и пишете по нея.

  Моля Ирина да ми пише, за да предвижим нещата.

 • Дискусия: Какво мислите за здравеопазването (а дали пази здравето)

  Днес ще е третата ми среща с Омбудсмана и с екипа му за да обсъждаме проблемите с човешките права и какви са рисковете в нарушаването им с нормативни актове и в името на сигурността ни. Ще опиша това в отделна тема.

  Сега, обаче дискусията, която искам да повдигна е ..

  Какво мислите за здравеопазването ни?

  Ще се радвам да чуя мнение по следните въпроси:

  1. Заслужава ли си това да плащаме всеки месец голяма сума от заплатите си, а да не получаваме качествени услуги или пък, може би мислите, че плащаме прекалено малко за труда на лекарите.

  2. Имате ли си личен лекар или предпочитате да идете на ‘частно’ или и двете.

  3. Какво чувство ви създава влизането в поликлиника за преглед?

  Личното ми мнение е , че парите които даваме за здравеопазвване са малко и нивото което получаваме е толкова за каквото си плащаме. Мисля си, че е добре здравните ни вноски да се натрупват и когато имаме нужда да ги използваме за качествена помощ. Нямам личен лекар, н оскоро май ще се наложи да имам. Да ще се наложи.

  Какво мислите вие?

  Знам, че имате мнение – споделете го, колкото и да е критично, нека да стане дискусия. А за награда, тримата дали най-изчерпателен отговор ще получат награда от мен – ей така, за разкош.

  Пишете, а не мълчете! Ако искате напишете го другате и го сложете препратката му като коментар. Ако искате споделете някаква случка с лекар или сестра. Ако сте лекар напишете какво ви дразни в пациентите.

  … и така думата е ваша.