Писмо за депутатите

Получих писмо на мейла ми, по повод на кампанията за коледна картичка на депутатите, казващо, че не всички са маскари и че някой от тях са вършили работа и заслужват коледни добавки.

Спор няма, че е така, например не мога да обвиня хора като Мартин Димитров, Минчо Спасов, Нено Димов и още няколко, че не са си вършили работата.

Това обаче съвпадна някакси с тази инициатива на Калоян, които иска да разбере какво са направили депутатите от неговия избирателен район.

това е една чудесна идея, ако питате мен.

Спомняте ли си ‘прехода’

Спомняте ли си периода след 89′ та година до 1996, че и малко след това? Кои са трите ви най-ярки спомени от тогава. Ето моите:

– Когато за да си купиш храна от магазина ти трябваха купони. На една нова година чаках 18 часа за луканка на опашка в магазина, всеки беше с по 2-3 купончета за колбас
– Режим на тока. Беше ‘приятно’ играехме карти
– Взех 15 000 лева заплата, а на другия ден можеш да си купя с нея само 3 килограма кашкавал

А вие какво си спомняте?

Безумна идея или идея с мисъл

Вчера подочух за законопроект (или наредба) за забрана (или по-скоро за урегулиране) на рекламни практики, като поставяне на листовки в пощенските кутии и раздаване на промоции на ръка, включително и за набиране на средства (онези с картичките, дето ‘уж’ събират пари за децата).

Какво мислите вие?

Първата вечеря иде

Първото събитие от поредицата обучителни вечери, в които ще си говорим по различни теми за нови медии, за тенденции и за обмен на идеи, ще е с тема Community Management или по точно, какво е това общество в Уеб и как да го управляваме и какво представлява професията на един такъв човек и с какво тя или той би бил полезен за компанията или проекта ви.

Как да участвате – пише тук.

Дискусия: За или против събирането на биометрични данни за новите паспорти

Бих се радвал да чуя мнението ви по тази тема. Както знаете в края на годината вече че може да имаме паспорти (за чужбина), а по-късно и всички останали документи за самоличност с вграден чип, на който ще се съдържат личните ни данни.

Освен тях се предвижда да се събират и образци от пръстовите отпечатъци на всеки един от нас – по един отпечатък от всяка ръка, а скоро и други данни, които от МВР още не уточняват, но следвайки американския модел, ще имаме скоро и ДНК информация.

Какво мислите за това, че за да пътуваме в чужбина ще сме длъжни да дадем (по някое време) доста поверителна информация?

Както и предния път, наградата отново е обявена. Кажете мнението си, защото то е важно! Моля, всеки прочел това, да коментира.

Oще дисусии:

За или против марихуаната 

Какво мислите за здравеопазването ни 

Кой грабна наградата за месеца? (50 броя за героя)

Ако се сещате когато обявих темата за здравеопазването, казах, че ще има и награда за отговора, който най-много ми хареса. Е, дойде време за наградадата. И победителяя еееееее Ирина Марудина, която печели ваучер за подарък на стойност 50 лв и може да си купи нещо за тях.

Ако искате и вие да спечелите бутилка опиат :) или масаж или пък нещо друго интересно, очаквайте следващата тема и пишете по нея.

Моля Ирина да ми пише, за да предвижим нещата.

Дискусия: Какво мислите за здравеопазването (а дали пази здравето)

Днес ще е третата ми среща с Омбудсмана и с екипа му за да обсъждаме проблемите с човешките права и какви са рисковете в нарушаването им с нормативни актове и в името на сигурността ни. Ще опиша това в отделна тема.

Сега, обаче дискусията, която искам да повдигна е ..

Какво мислите за здравеопазването ни?

Ще се радвам да чуя мнение по следните въпроси:

1. Заслужава ли си това да плащаме всеки месец голяма сума от заплатите си, а да не получаваме качествени услуги или пък, може би мислите, че плащаме прекалено малко за труда на лекарите.

2. Имате ли си личен лекар или предпочитате да идете на ‘частно’ или и двете.

3. Какво чувство ви създава влизането в поликлиника за преглед?

Личното ми мнение е , че парите които даваме за здравеопазвване са малко и нивото което получаваме е толкова за каквото си плащаме. Мисля си, че е добре здравните ни вноски да се натрупват и когато имаме нужда да ги използваме за качествена помощ. Нямам личен лекар, н оскоро май ще се наложи да имам. Да ще се наложи.

Какво мислите вие?

Знам, че имате мнение – споделете го, колкото и да е критично, нека да стане дискусия. А за награда, тримата дали най-изчерпателен отговор ще получат награда от мен – ей така, за разкош.

Пишете, а не мълчете! Ако искате напишете го другате и го сложете препратката му като коментар. Ако искате споделете някаква случка с лекар или сестра. Ако сте лекар напишете какво ви дразни в пациентите.

… и така думата е ваша.