Пак за моята идея за Евро-парламента

Преди няколко месеца споделих на блога си идеята, че искам да се кандидатирам за Евро-парламента на изборите догодина, получих много коментари – най-вече оф-лайн. Говорих с политолози, с приятели, с хора правили кампании с критици и с доста хора, които имат мисленето, че може нещо да се промени.

От днес стартира сайта посветен на тази кандидатура – bogoMEP.eu.

Mисля си , че е време за нови хора, които да имат смелостта да правят нещата, които мислят и които имат лице за хората, които представляват.

Мисля, че  съм човек, които може да се бори за националния интерес на страната си и е готов да го направи по честен и добър начин. Аз не съм точно политик, аз съм личност. Аз изразявам мнението си по начина по-който ми харесва. Да, аз псувам често, когато се налага, изразявам емоции, боря се за правата си и срещу глупоста, понякога и срещу собствената си.

Не съм оня лъскав продукт, който ще ви представи политическата партия или PR машина, но пък имате 1 година да решите дали да ме предложите за ваш представител в евро-парламента, където имаме нужда от хора, който да мислят за всеки от нас и да отстояват правата и интересите ни, а не да бъдат политически марионетки.

Трудна задача, но дали е невъзможна…

11 мнения за “Пак за моята идея за Евро-парламента

 • Reply Атанас 28.02.2008 at 0:41

  Поздравления за куража. Какво ще кажеш за тази платформа:
  http://www.e-partia.org

 • Reply колев 26.02.2008 at 15:01

  Привет, подкрепям те.
  Имам нужда от малко разяснения:
  не разбирам какви са ти политическите идеи и възгледи;
  и какво точно искаш да направиш, като добиеш тая власт.

  Малко критика приемаш ли?
  Надявам се, че тая „борба за националните интереси“ си я писал само като общ лаф и нямаш намерение да се бориш за националните интереси. ЕС не е война или първенство, на което една нация да печели за сметка на друга.
  Ето борба за националните интереси: „ние искаме да спонсорираме млякото, пък Съюзът не дава“. Сигурен съм, че не си от тия.
  Кажи нещо сериозно.

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 26.02.2008 at 9:14

  @румене- ще го направя разбира се.
  @Даниел: Мартин направи няколко грешки, които аз няма да направя. Нека не забравяме и други неща – като партийната му принадлежност и това, че изборите са локализирани само в София, но ще се радвам да чуя твоето мнение.

 • Reply Комитата 26.02.2008 at 0:33

  Подкрепям и още как. Ще помагам с каквото мога.

 • Reply Румен Попов 25.02.2008 at 23:15

  Бого, ти си много известен в уеб средите и имаш голям шанс да успееш. Хората ти имат доверие и имаш авторитета на честен човек.

  Според мен обаче ти трябва програма, дори за начало изкажи позиции по най-важните ЕС проблеми, защото не може само с позиция за свободен софтуер/софтуерни патенти да влезеш в европарламента.

 • Reply Daniel 25.02.2008 at 22:40

  хм, интересна идея. казвате, че сте говорили с политолози и хора, които правят кампании. понеже и аз съм такъв, ми е много интерсно какво ви посъветваха? както накой преди виждам, че е изчислил – 105 000 гласа. може би са малко по-малко, зашото актвността трудно би стигнала 50%. не можете да си представите колко много са това. ужасно много. със 105 000 гласа можете да спечелите изборите едновременно в няколко областни града. друго сравнение, мартин заимов не можа да вземе толкова въпреки че имаше готови избиратели на 2 партии и пари. вие може да имате някакво друго скрито оръжие:))

 • Reply smiling 25.02.2008 at 21:55

  имаш моят глас, ще агитивам за теб :) успех!

 • Reply in2h20 25.02.2008 at 19:54

  Няма нищо невъзможно. Сядай да учиш европейски езици.
  За справяне с администрацията в ЕС – френски; за лобизъм: английски евентуално, немски. Четири езика на разговорно ниво е минимума, срещу който се изправяш (конкуренция от 26 страни)

  Трябва ти и към година специализация на място, край кафеварката или копимашината, за да се ориентираш в евроджунглата.

  EPSO постоянно има отворени позиции, поглеждай от време на време и там.

  Ако европейската политика истински те интересува, помни че тя е НАД националната политика. С думи прости, може да скочиш в кошницата на европолитик по избор, докато ти поникне козина на правилните места и си готов за депутат.

 • Reply Спас Колев 25.02.2008 at 19:17

  5,5%. При активността от първите избори – поне 105 хиляди гласа. Трудно, наистина, но и алтернативите (за мен) стават все по-малко.

 • Reply GaN 25.02.2008 at 18:18

  Подкрепям! Успех!

 • Reply Боян 25.02.2008 at 18:18

  Ами Бого, знаеш позицията ми, няма да коментирам !!! :-). Относно новите хора, не знам до колко беше популизъм това, но ми хареса изказването на Българския Чък Норис (Бат’ Б.Борис.) на срещата на ГЕРБ – че иска самостоятелно правителство (бла-бла…), но иска „ПОНЕ 30-40% ОТ ВАС ДА ВЛЯЗАТ ВЪВ ВЛАСТТА“.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.