Цензура в Интернет ли?

Нели ме изпревари и публикува поредната дивотия, която искат да направят в онова нещо, което никой не знае какво прави – ЕП. В тази връзка ето и малко повече информация.

Не се учудвам, че именно социалистите са го предложили. Преди няколко дни бях на висш форум на една наша партия – ПД Социалдемократи, където бях поканен като гост и да произнеса приветствие до делегатите. Имаше всякакви мнения и идеи преди моето изказване, но, по-интересното беше едно изявление на зам.председател на КНСБ, който индиректно каза, че Интернет е място за промиване на мозъците на младите с нео-либерални идеи.

Според същия господин Димитров, навсякъде в Интернет има информация за това, колко е хубав плоския данък или пък друга информация, която не отговаря на тяхното разбиране за хубаво, но никъде не се споменавало за обратната теза.

Аз го апострофирах, разбира се. Мнението, че едно нещо го има в Интернет, а друго го няма е най-малкото непознаване на средата. Докато в една медия някой може да реши, кое да се излъчи и кое не, от друга страна в една свободна мрежа като Интернет, може да се намери всичко, и най-вече може да се публикува всичко и твърдението, че Интернет едностранчиво предлага една или друга теория е меко казано абсурдна.

Друг е въпроса в непознаването на нещата от страна на тези, които са си поставили задачата да ни управляват. Не, не говоря само за тази партия, а по принцип.

Грешките на мислещите по стар начин се показват фрапантно и будят насмешка, но зад тази ирония се крие нещо много по плашещо, което води до ограничаване, както и в случая на това решение за което говори и Нели.

Аман от невежи хора, имащи власт.


Тук, можете да прочетете основните моменти, които засегнах в речта си пред социалдемократите.
г-н Димитров ни даде чудесен пример, как хората вярват безрезервно на неща, които не познават.

3 мнения за “Цензура в Интернет ли?

 • Reply RoukaBG 19.06.2008 at 11:41

  Следя един американски сериал по ТВ2. Много полезен и поучителен за това накъде сме тръгнали.Накратко- тотално обсебване на личното пространство, чрез закони.Тотално следене на всеки и всичко, дори в нарушение на законите и то от различните служби.Но в Америка
  -има закони и може да се търси отговорност
  -има хора, които се борят за спазването им.
  Но от това, което виждам дори и на тях никак не им е лесно.

  А какво е у нас може би и не подозираме.Виждаме само най- долу- съдебната система и то само, ако си пряко засегнат.

 • Reply pierrot 16.06.2008 at 22:38

  Отделям 10 секунди и пиша следната дивотия:
  „НОВОТО ПЛАШИ, БОГО“. А най-силният измислен двигател на тази земя е страхът. А когато се касае да загубиш власт, примесена с доза тотално неразбиране на обстоятелствата и мотивите ( като съдийката на делото на Еленков не схваща изначално мотива на ищеца ), и поръсено докато е топло с агресията на знаещите да не бъдат ограничавани – как искаш да върви по вода всичко?!
  Дори не и по вода – то по каменна пътека се търкаля…

 • Reply Киреза Стирянов 16.06.2008 at 15:21

  „…..Защо хората вярват на измислени неща, защо хората вярват на популизма лъхащ от новите политици, защо хората вярват на откровените лъжи?….“

  Господине,Вие пишете „новите политици“ а правилното в България е да се напише „новите бандити“ защото у нас няма политическа класа,а чиста проба „бандитска класа“,която забогатя благодарение на най-безочливият във вселената бандитизъм.Такова чудо светът все още не е познавал!!!
  А бандитизъм,и въоще всичко с „изъм“ не позволява пълна свобода на словото!Пример е скорошното убийство на писател,да не говорим за Алеко Константинов.Нищо в българският бандитизъм не се е променило,само грабителските съвременни рекорди са недостижими за другите нации!!!

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.