Петиция, но със цел: Градски транспорт и през нощта

За какво е петицията

Крайно време е в София да има нощен транспорт. Всички искаме да можем да се прибираме по всяко време на денонощието с градски транспорт.

Предложението, което отправяме е следното:

– Да се въведе схема на движение на градския транспорт в София в часовете след приключване на нормалния (към момента) график;
– Да се обхванат всички зони на столицата, най-вече достъпа до отдалечени квартали и до точките на интерес – (център, гара, автогара, аерогара);
– Да се предложи подходяща ценова рамка за нощните превозни маршрути, както и компенсация на служителите на градския транспорт, обслужващи тези линии;

Какво ще помогне това?

– Бърз и евтин транспорт в Столицата през нощта;
– Още една крачка към превръщането на София в модерен европейски център;
– Осигуряване на достъп до летището и гарата на всички гости на София през цялото денонощие.
– Насърчаване младите хора да гледат на обществения транспорт като на приемлива възможност в живота;
– Допълнителни средства в бюджета на ‘Столична компания за градски транспорт’, които да може да реинвестира в подобряване на обслужването и на автомобилния парк.

Ако и вие искате това да се случи, най-малкото можете да подпишете петицията.

42 мнения за “Петиция, но със цел: Градски транспорт и през нощта

 • Reply Асен Проданов, Бурга 19.03.2009 at 2:15

  Нужни са спешни и кардинални промени в законодателството! Причиняването на смърт, тежка или средна телесна повреда от шофьор употребил наркотици или голямо количество алкохол трябва да се счита за умишлено престъпление, а правото му да управлява МПС да се отнема завинаги! Да се увеличат драстично наказанията и глобите за шофиране в нетрезво състояние или без наличие на свидетелство за правоуправление на МПС! Абсолютна забрана за налагане на условни присъди на такива шофьори! Никаква милост към такива безотговорни и безсъвестни потенциални и реални убийци зад волана! Само така ще се предотвратят много бъдещи трагедии.

 • Reply Аз 30.06.2008 at 13:54

  елеонора: Напълно те подкрепям за изказаното мнение – факт е, че голяма част от българите все още не са дорасли интелектуално за много неща. За съжаление, от това ще страдат и останалите умни хорица.

  Твърдо заставам зад позицията, че в България НЕ трябва да има нощен градски транспорт, тъй като няма сериозна необходимост от това. Наскоро прочетох някъде мнение, че поне студентските автобусни линии 94 и 280 трябвало да са денонощни. Нищо против към колегите от Студентски град, но аз като доскорошна редовна студентка, не помня да съм имала лекции по малките часове на нощта, та да ми трябва градски транспорт.

  Колкото до изказванията, че не всички нощни дежурства позволяват ползване на градски транспорт – ами аз не познавам хора, които да дежурят нощно време от 2 до 4 например, че да им е невъзможно. А дори и да беше така – редно е работодателите да покриват разходите за такситата им.

  И най-накрая – относно СКГТ: и на мен не ми е ясно къде отиват парите от рекламата по превозните средства и от БЕЗУМНАТА цена от 1 лв. на билетчетата. Поне аз не забелязвам качеството на транспорта чувствително да се е повишило – не помня от кога не съм се возила нормално в сравнително нов автобус с работещ климатик и т. н. Но въвеждането на нощен градски транспорт няма да реши тези проблеми, а най-много ще доведе до допълнително повишаване на цените на билетчетата и картите – нещо, което вярвам, никой не желае. Не е ли по-добре да се потърси отговорност от тези, които пречат на приходите от рекламата и превозните документи да отиват по направление?????????????

  Весел ден на всички :)))

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.