Support на Bulsatcom

Има ли хора, които още не са проумели, че потребителите на Интернет и те са хора :) Очаквам като пиша на support@ да получа отговор в разумно време. Изпратил съм въпрос точно за тях на 8 юли, а днес получавам отговор:

Syobshtenieto ne se chete.

> > Здравейте,
> > искам да се изместя на друг адрес – от
> > град София в Велико Търново. Как мога
> > да процедирам за да дойде и вашата
> > техника с мен?
> >
> > Богомил Шопов

Бе, да ви еба мамата, с извинение. Научете какво е UTF-8 и как да четете елементарна поща – нали това ви е работата и стига с тая шльокавица. Тези, които не използват UTF-8 са вредни за Интернет и за себе си като цяло.

8 мнения за “Support на Bulsatcom

 • Reply Орлин 16.07.2008 at 16:09

  хахах супер смешно е това да получиш такъв отговор от съпорт, ако съпорта неможе да си оправи енкодинга , егати съпорта , ще се позамисля дали да не се откажа от тях, щом са съпорт се предполага , че са относително технически грамотни. Относно смяната на енкодинга , да кажем , че те немогат да го сменят нали имат някакви „вещи“ лица там отговарящи за компютрите, да питат. Бого прав си да се ядосваш и да псуваш до кога неграмотни хора ще вършат отговорна работа незнам :(

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 15.07.2008 at 18:27

  Така е, но когато мейла е на ‘поддръжка’ би трябвало да не получавам глупави писма, като това по -горе, нали. След това има и поредица други, които не искам да публикувам, в които става дума за всичко друго но не и за проблема които искам фирмата да ми разреши.

 • Reply Маркуча 15.07.2008 at 18:04

  > Читаво написания софтуер, разбира сам какъв е енкодинга и го показва.
  > Ако се ползва скапан софтуер – тогава аз не мога да отговарям.

  Ето за това става дума, не дали отсрещната страна ползва UTF-8 въобще. Ако софтуерът е читав, би следвало да му е все тая дали енкодингът е UTF-8 или KOI-8. Мисля, че някои уеб-пощи третират всичко като ISO-8859-1, откъдето следват недоразумения като горното.

 • Reply illa 15.07.2008 at 17:13

  Ползвам софта, който е инсталиран на служебния комп. Повече не мога да ти кажа по въпроса :)
  A propos, имах предвид необходимостта да се извиниш за някои елементи от лексиката, която използваш, ама ти сам си се сетил. Просто отбелязах, че правилно си постъпил като си преварил забележката ми :)

 • Reply Богомил "Бого" Шопов 15.07.2008 at 15:34

  Нали :) Всеки го чете :) Читаво написания софтуер, разбира сам какъв е енкодинга и го показва. Ако се ползва скапан софтуер – тогава аз не мога да отговарям

 • Reply kyordanov 15.07.2008 at 11:08

  Наистина ли ще се местиш във Велико Търново? :) :) :)

 • Reply Illa Petrova 14.07.2008 at 22:05

  Богомиле, трябва да се извиниш пред читателите на блога си, така е.
  Когато на служебната си поща получа така кодиран e-mail, не знам как да го прочета – не ми е това работата, не съм от support-а, не съм IT-специалист и не виждам необходимост да бъда. Както не виждам защо и този, който ми пише, да е длъжен да е IT-специалист, та да се разберем. По принцип използвам UTF-8, но не мога да принудя другите да го правят, ако технологиите им позволяват да имат избор.
  Както казах, не съм IT-специалист.

 • Reply дом 14.07.2008 at 19:46

  давай без извинение.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.