Гражданска война ще гръмне в България, другари.

Пейо, отново ме провокира да си излея душата, а и публикацията му има такъв хубав номер че не се сдържам и така…
Явно протестите не помагат. Хората излизат на улицата викат си нещо – никой не ги чува !

Животновъдите колят животни разливат мляко викат си нещо – никой не ги чува на Министъра и на Премиера отишъл на Бузлуджа да се забавлява им се допива млкеце и хапва телешко от вида на новините, дори някакви лиги им потичат.

ЕС критикува, викат си нещо – никой не ги чува.
Дебелоглавието и наглоста ходят по управляващите и стават все по-наситени. Хората са само нужни за да ги изберат на власт и след това да им гледат сеира по телевизията. Тъжно.

Животновъдите колят животни разливат мляко викат си нещо – никой не ги чува на Министъра и на Премиера отишъл на Бузлуджа да се забавлява им се допива млкеце и хапва телешко от вида на новините, дори някакви лиги им потичат, нали гледат повторението …

Гражданска война трябва да стане в България за да може най-сетне помията която стои по ‘високите етажи на властта’ да се махне, да се изчисти, да се направи една съпунка и да не се пускат хора с кални крака и умове да стъпват повече там.

Отивам да си купя пушка – съвсем сериозно, ама истинска и напред към барикадите на ума.

Други желаещи? До кога ще търпим до кога ще си мислим че от нас нищо не зависи – аз знам отговора, обаче.

Вижте сайта на инициативата „Свобода, а не страх 2008“ от тук.

26 мнения за “Гражданска война ще гръмне в България, другари.

 • Reply pligg.com 08.08.2008 at 7:21

  Това е блог. Гражданска война ще гръмне в България, другари. в Личен блог на Богомил…

  Гражданска война трябва да стане в България за да може най-сетне помията която стои по ‘високите етажи на властта’ да се махне, да се изчи…

 • Reply cvetko 08.08.2008 at 5:22

  Свежо: Както каза Слави Трифонов….да отидеш на избори да избереш управляващи….е като да отидеш в публичен дом да си избереш съпруга !!!

  Силно подкрепям гласуването! Трябва да изберем най-малкото зло, въпреки че при наличния избор алтернатива на злото нямаме!

 • Reply olaf 08.08.2008 at 0:05

  Да, нетърпимостта е най-слабото качество на българина, а не неграмотността или нещо друго. Може би сме един от най-овчедушните народи и в същото време най-големите наивни идеалисти, които мислят, че „нещата просто ще се оправят“ и че „всичко ще потръгне“… тези неща просто не се случват или поне не и без здравото участие на човешкия фактор. Държавната машина е корумпирана навсякъде по света, но там поне има граници и най-важното – върши се работа, докато тук наглостта и замазването на очите е основна практика след някой от поредните сериозни гафове на политическата клика. При подобни обстоятелства, ако ти е останала и капка самоуважение и достойнство човек си подава оставката, а в някой страни все още си правят сепуко… тукашните политики не стигат по-далеч от непуко…

 • Reply kibik 07.08.2008 at 19:13

  Да бе вече сме ги гледали тея войни,но само по сайтовете,а в действителност сме си гола вОда,всеки вика другия да тръгне и аз съм след него и как да стане ми отговора е прост НИКАК!

 • Reply stanislav 07.08.2008 at 14:08

  Свежо: ооо да, подобна работа, ще бъде тежко и болезнено нещо

 • Reply Lunna_Neti 07.08.2008 at 13:47

  Свежо: Така ме стресна заглавието!
  Снощи говорих с една възрастна жена, моя близка, която го каза същото…Страшно ми стана! Пак невини жертви и болка!

 • Reply Антон Антонов 07.08.2008 at 14:41

  На 22 год.съм и как да кажа от моите връсници и приятели съм единствен който споделя мнението,че е време да сринеме тая мръсна сган дето бавно,но сигурно ни води кам гибел.Но какво е положението, всичко се е отдало на хаус музика и некачествени наркотици,а по старото поколение,скапано от работа и тегав живот, е доволно на 2,3 ракии вечер що годе да замота главата и да забрави шибаната схема или пък може би поне за „здрав сън“.Та за Бузлуджа събор на левицата и след това „OPEN AIR HOUSE PARTY“ хаха в превод айде да потрошиме главите.Да трябва направо да ги избиеме тия червените и не само те а и останалата пумия политическа, но как да стане като на никой не му пука,и как да е иначе,на един наркоман пука ли му за нещо освен за „насладата“ от поредната дозичка,и на един алкохолик не му пука за нищо освен за същото дето за предния,ама айде ще замениме дозичката с чашка.За съжаление това е истината колкото и да е страшна и със всеки изминал ден става все по зле и лъча надежда що годе за неква управия, все повече се отдалечава.
  И въпреки всичко трагвам там пред парламента ли където и да е.И съм готов да жертвам всичко само да вида оная магия когато бях малък и може би времената бяха по добри ,незнам, но хората бяха поне с една идея по щастливи.
  Айде народе,българи сме-най умните,най издръжливите и най красивите :) само че сме заспали и е време да се събуждаме и с бодри глави да покажеме кои сме!!!

 • Reply Един Българин 07.08.2008 at 14:31

  Така ще е докато всеки от нас не разбере,че ПРОТЕСТА Е НАЙ-ХИЛАВАТА ФОРМА НА СЪПРОТИВА

 • Reply nelina70 07.08.2008 at 13:26

  Свежо: И аз мисля като Вени,трябва ни военно положение в тая щурава държава

 • Reply tony01 07.08.2008 at 12:52

  Свежо: Антон Антонов said:
  Your comment is awaiting moderation.
  На 22 год.съм и как да кажа от моите връсници и приятели съм единствен който споделя мнението,че е време да сринеме тая мръсна сган дето бавно,но сигурно ни води кам гибел.Но какво е положението, всичко се е отдало на хаус музика и некачествени наркотици,а по старото поколение,скапано от работа и тегав живот, е доволно на 2,3 ракии вечер що годе да замота главата и да забрави шибаната схема или пък може би поне за “здрав сън”.Та за Бузлуджа събор на левицата и след това “OPEN AIR HOUSE PARTY” хаха в превод айде да потрошиме главите.Да трябва направо да ги избиеме тия червените и не само те а и останалата пумия политическа, но как да стане като на никой не му пука,и как да е иначе,на един наркоман пука ли му за нещо освен за “насладата” от поредната дозичка,и на един алкохолик не му пука за нищо освен за същото дето за предния,ама айде ще замениме дозичката с чашка.За съжаление това е истината колкото и да е страшна и със всеки изминал ден става все по зле и лъча надежда що годе за неква управия, все повече се отдалечава.
  И въпреки всичко трагвам там пред парламента ли където и да е.И съм готов да жертвам всичко само да вида оная магия когато бях малък и може би времената бяха по добри ,незнам, но хората бяха поне с една идея по щастливи.
  Айде народе,българи сме-най умните,най издръжливите и най красивите :) само че сме заспали и е време да се събуждаме и с бодри глави да покажеме кои сме!!!

 • Reply severfen 07.08.2008 at 13:17

  Няма как в българия да стане гражданска воина.Защото всички сме селяни.
  Спряха ни парите, крадат ни нагло, а единствената реакция на „народа“ е да се оплаква в претапкания реис или вечер на ракия. Имаме една много добра поговорка „Помогни си сам, за да ти помогне и бог“.

 • Reply veni_uzunova 07.08.2008 at 11:10

  Свежо: Много отдавна трябваше да стъпи военен ботуш в тази страна и нещата до сега да се бяха развили съвсем по по-благоприятен начин но така ни е било писано да ни управляват олигофрени пардон лица със СОП е новата формулировка с20 диоптъра розови очила,изключителна наглост и арогантност

 • Reply Гражданска война ще гръмне в България 04.08.2008 at 11:27

  […] хора с кални крака и умове да стъпват повече там. Това е блог. Гражданска война ще гръмне в България, дру

 • Reply Калоян К. Цветков 03.08.2008 at 22:52

  Хех, нещо практично може би ще е да не се плащат данъците тази зима. От една страна правораздавателната система май не работи, така че какво да очакваме от нея … от друга страна тя системата май работи, ама когато е в нейна полза.

  Така или иначе парите от данъци не ги виждаме. Пътищата са изпочупени (Батко и Братко са заети да се броят парите),образованеито е някаква трагична джунгла, здравеопазването и здравните каси могат по-бързо да ви уморят с бюрокрацията си отколкото … (айде да не ставаме чак толкова мрачни),трупа се излишък, и с него се плаща отново на Батко и Братко (щото вече няма джобни от ЕС), и т.н. На мене ми се вижда логично – след като управляващите не са коректни с нас, и харчат парите за неща от които ние нямаме никаква полза, тогава защо ние ад сме коректни и да плащаме данъци.

  Здравеопазването и образованието били приоритети за правителството … глупости! Какви действия и реформи сте видели в тези насоки ? Обаче иначе ако е да се строят голф игрища, да се купуват корвети, да се правят заменки, просто не може ги спреш управляващите. Шибана мръсна глупост! А тогава, за какво да им се дават пари от данъци ? За на Емел Тошкова измисленото министрество с големия бюджет ли ?

 • Reply Христо Манолов 03.08.2008 at 22:41

  Според мен привидната „апатия“ на хората се дължи на потъването им в ежедневието. Това, дето чакаме някой да дойде и да не оправи не го вервам – не вярвям че наистина хората мислят по този начин. Обратното, всеки си е взел живота в свои ръце, и заради това така яко се работи. Повечето хора около мен са заети да работят, и така потопени в работа нямат желание да правят барикади и улични вълнения. Също като на теб, и на тях им правят впечетление всички негативи на сегашната ситуация и на некадърното и крадливо управление, но на момента храната е по-важна от идеалите. И никой не чака някой да ни оправи, ами яко се работи (като изключим една голяма група хора които се стоият неграмотни, и се роят като зайце за да получават социални помощи).

  Ако си спомните 1996-1997, и тогава имаше лоши сигнали, и много се крадеше, и се правеха едни бързи пари с Юго ембаргото, и пшиница нямаше, и в Шенген ни сложиха, и Луканов застреляха, и т.н. Аз бях още в гимназията, и имаше хиляид други неща, които ми бяха в главата, обаче пак осъзнавах колко осран става пейзажа. Трябваше ножа съвсем да опре до кокъла, демек да се застраши „храната“ на хората (спомняте ли си един долар колко лева беше, или кои банки оцеляха и кои не), за да започнат барикадите и уличните протести. Ако си спомните тогава опозицията пак беше една мижава работа, и ако не бяха събитията от началото на 1997 не виждам те какво можеха да направят сами. Егати, Каналето бяха по-голяма опозиция със „забранен завоя на ляво“, „за да стане розово дайте да разредим червеното“, и „Пътнико Виден, Пътнико Офф“.

  Сега е горе-долу май същата работа, а ? Е почти същата – само дето сега президента е червен (ех тъп и лъжлив Гоце, ти не си ми президент!), няма Каналето (ама има бездарни програми по БНТ), и има нова политическа „ракета“ готова да управлява. Критичното говорене се прави сега от блогърите, и имаме валутен борд който пази валутата от обезценяване. Много хора пък имат ипотечни и всякакви заеми, които стават все по-… интересни за плащане. В момента е пълно с лоши сигнали, обаче все още не е дошъл момента със застрашаването на „храната“. Това обаче започва – протестта на фермерите може би е само началото. Тази толкова обсъждана финансова криза може би ще се стовари върху ни с проближаването на края на годината. Ако все пак не се случи нещо драстично, не очаквайте хората да отделят внимание за „идеалите“ (знам че думата е пресилена). В момента сме на етапа, в който за съжаление все още се борим да си подсигурим физическото оцеляване, и заради това политическата апатия се захранва от фокусирането на вниеманието на „нормалните“ хора върха работата и прехраната. Така че според мен просто чакаме да видим ще ударим ли дъното.

 • Reply Кирил Владимиров - NetCutter 03.08.2008 at 16:15

  Бого, не мислиш ли, че отиваш към прекалено голяма крайност? Съгласен съм с това, че никой не ни слуша и зачита и че тея комунисти, разделени в три партии, трябва да си ходят. Но една гражданска война ще ни разтърси за много по-голям период от време и много по-сериозно :)

  Това правителство, ще крета, ще се оправдава още година, после идват избори. Една гражданска война ще вземе жертви, ще ни изхвърли директно от ЕС и дълги години няма да ни пуснат там :)

  Поздрави ;)

 • Reply Селин 03.08.2008 at 12:12

  Ами … един-двама желаещи, ама за повече не се надявай. :lol:
  Пропусна протестите за Странджа – и тях не ги чуват, както се видя този четвъртък…

 • Reply Bulgarin v Canada 03.08.2008 at 3:48

  Bogo,
  Izglejda si mislish, che Bulgaria e unikalna strana? Vav Francia fermerite atakuvaha McDonald’s, razsipvaha tonove domati i t.n.
  U nas – kakvo? Zakolili edno tele i goliama rabota?!
  Stegnete se i pochnete da rabotite kakto se raboti na Zapad, puk posle iskaite zapadnite zaplati.
  Tuk ti skusvat zadnika ot rabota, a v Bulgaria se skusvash, za da rabotish po-malko. Selianite sega sa se setili da protestirat, a ne se setiha kogato Kostov dogovori zatvarianeto na 3 i 4 blok, zaradi koito dnes v BG vlizat po-malko pari. A kogato Simeoncho dogovariashe usloviata za chlenstvoto i ne zashtiti kvotite na zemedelskite proizvoditeli, kakto napravi France, zashto nikoi ne se obadi?
  Znam, che sega ne im e lesni, no da ne obviniavat samo vlastta za tova! Vinovni sa vsichki, koito iskat niakoi drug da im svurshi rabotata.
  Niama darjava v sveta, kudeto da ne triabva da se borish vseki den sreshtu birokraciata i vlastta, no borbata triabva da se pravi inteligentno, a ne taka, kakto ti i priatelite ti: daite vsichki da dademe.

 • Reply turin 02.08.2008 at 21:54

  Тоест „на ума“ или не? Да не те разбере някой погрешно. Лично според мен физически конфликт е възможно най-лошото нещо, което може да се случи. Виж, сблъсък на обществени нагласи — това е добро и ще помогне. Лошото е, че май никой във властта не се интересува от развитие на обществените нагласи, всеки е доволен, че сега спим в мисловното статукво и мързелуваме.

 • Reply Внимание цензура! 02.08.2008 at 21:43

  Блокираха сайт разобличаващ управляващите. В продължение на един час беше блокиран достъпът до електронния сайт “Опасните новини”, който публикува разобличаващи материали, свързани с управляващите от БСП, ДПС и НДСВ. Това не е първият случай, когато българските власти цензурират електронни сайтове, но до този момент това винаги е било свързано с търговски спорове и разправии, в които бяха използвани органите на реда.
  http://www.kafene.net/news.html?fb_990998_anch=4474874

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.