Какво толкова е вредно да ни събират данните

Ако все още се чудите какво се случва когато говорите по телефон и какво ще се случва от догодина когато влязат мерките и за шпиониране на Интернет, можете да видите в това видео. (кликнете на препратката)

То разглежда за 22 минути, проблемите с наредба 40 и показва как онези малки частици информация, които ще се събират за всеки един от нас (някои вече се събират), могат да бъдат комбинирани така, че да навредят на личността на на правата на един обикновен човек.

Това е сценария в най-добрия му вид, а представете си, докато гледате, колко и по-лошо може да бъде.

2 мнения за “Какво толкова е вредно да ни събират данните

 • Reply Ivaylo Ivanov 25.11.2008 at 18:48

  Като се замисля май най не се притесняват политиците :)
  снимат ги на яхти с съмнителни лица. президента спонсориран от крадец на еврофондове, Доган разказва за „обръчи от фирми“ по телевизията… А ние си гласуваме. На тях не им дреме, че ги свръзват с престъпни лица, сега е ред ТЕ да знаят всичко за НАС

 • Reply Ivaylo Ivanov 25.11.2008 at 18:44

  Повечето хора не ги притеснява, че службите знаят с кого са говорили. Но както се споменава във видеото за бизнесът може да е критично.
  Има и друг голям проблем.
  Кой ще следи дали тези лични данни са защитени при интернет доставчика ми. Ако няко успее да му хакне сървера получава информация за цял град(при големите доставчици).

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.