УебТех 2010 – планове и идеи

Идва време да се помисли и за УебТех 2010. Миналата година, шестото му издание (3 в София, 2 във Варна и 1 във Велико Търново) се проведе през април във Велико Търново и събра над 350 човека.

Имаше 4 потока – за уеб технологии, за блогове, за уеб 2.0 и за мобилни технологии (мобилен маркетинг, програмиране за мобилни устройства, плащане през такива и т.н ). Имаше и много яко парти. Имаше сключена и сделка за закупуване на български продукт от голям инвеститор.

Започва планирането на следващото събитие, пак през април, пак във Велико Търново и ще се радвам да чуя мнение или идея за това какво искате да видите.

Така или иначе поток за уеб-технологии ще има, това е есенцията на събитието. Иска ми се да засилим тази година уеб 2.0 частта, като поканим инвеститори и хора които разработват приложения, за една интересна сесия – което беше и целта на 2-3 баркампа, които организирахме, когато си бях в София. Иска ми се да видя и още неща по блогове и мобилни технологии…

А на теб какво ти се иска? Сега имаш шанс, да съставиш сам(а) програмата на още един незабравим уикенд във Велико Търново.

Какво е УебТех?

Започнахме да организираме УебТех още от 2004 година. Целта й е да бъде среща на хора, които се интересуват от уеб-програмиране, развитие, бизнес в Интернет и всичко свързано с световната мрежа.
Основната цел е да покажем новостите, да популяризираме технологиите и да намерим начин да работим заедно. До сега наши гости са били Ричард Столман, Дерик Ретанс, Ландон Брадшоу, Марко Хасинен, Кай Арно и много други чужди и български специалисти.

Снимки
Малко снимки от УебТех 2009 има тук.

Мнения на участници в конференцията
Мария Ненова
Блога на Фавит
Уеб Гравити
Мързеливец & Co.
Tech Jump
Цветомир Георгиев
Моя дом
Пидов
Константин Павлов

Спонсори
Планирайте от сега бюджета си за реклама и спонсорство за това чудесно събитие. Имаме много какво да предложим, а досегашните ни спонсори са повече от доволни.

Ето част от тях:
Суперхостинг.БГ, Блогтроникс, УебГейт, Итджобс.бг, NeveQ, O’Reilly, MySQL AB, Opticentre, Netclime, Информационно обслужване, Sciant, cBox, PostPath, ABC и мнпгп, много други

26 мнения за “УебТех 2010 – планове и идеи

  • Reply Chris 05.11.2009 at 0:57

    Би било добре да се помисли дали всички потоци може да са на едно място – повечето хора миналата година ми се струваше искаха да прехвърчат от една лекция на друга между различните модули.

    Задължително wi-fi – работещо! във всички зали.

    Повече време за дискусии и общуване. Ако следобедите се направят да не са лекционни, а един вид уъркшопи ще е много по-интересно според мен.

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.