Повече прозрачност в Парламента – помогнете

Тъй като тези които бяха „обещали“ да направят нещо по въпроса с прозрачността на Парламента не успяха да помогнат, стартирахме инициатива за да получим широка гражданска подкрепа по искането си – прочетете повече и се подпишете под петицията.

Кампанията има за цел да промени правилника на Народното събрание, за да може резултатите от всички да се виждат в интернет страницата на Парламента в разумно време след приключването им, така че всеки гражданин да може да научи неговия депутат (а и всеки друг депутат) как е гласувал по определен въпрос в НС.

3 мнения за “Повече прозрачност в Парламента – помогнете

 • Reply Бодливата крава 01.12.2009 at 11:51

  Чета, казала съм и за гласуванията и съм се обосновала със заседанията. :)

 • Reply Бодливата крава 30.11.2009 at 23:48

  Аз ще се подпиша на петицията, но искам да ти обясня защо това е безсмислено начинание.
  Ефектът от публикуване на стенограмите от заседанията на Министерския съвет в интернет е никакъв. Защото министрите знаят, че ще се публикуват и за важните неща, за които обществото иска да знае, там не се говори. Говори се по министерства, заседанията са за публиката. Като пуснаха стенограмите на кабинета „Станишев“ се видя, че като не предполагат, че ще им публикуват думите, министрите по- се изпускат да кажат нещо.
  А за гласуванията – политическите сили ще се разберат важните решения да се гласуват анонимно и пак ходи ги търси кой как е гласувал. Ако пък се пуснат в интернет стенограмите от заседанията на комисиите, те ще започнат като на заседанията на Министерския съвет да говорят като за пред публика и да си лобират по кафетата и ресторантите на „Радисън“. Ще стане същото като на парламентарния контрол в петък – ще им дадеш още една трибун за пропаганда и изява.
  Ако питаш мен – решението е по-добра журналистика, ама това вече са мечти. :)
  Но добра инициатива, не я критикувам, ше се подпиша. Успех!

  • Reply Богомил "Бого" Шопов 01.12.2009 at 9:34

   Mила бодлива краво,
   Не четеш, тук става дума за гласуванията в Парламента, а не за протоколите от заседанията, за които си напълно права

Оставете ми коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.