Не мога да уважавам хора, които не ме уважават

Не мога да уважавам хора, които гледат с леко око на правата ми и благодарение на неразбиранията си и тоталната си липса на мнение, действат като овце и гласуват каквото им каже господ или там който те сметнат за такъв.

„Законопроектът на МВР за изменение и допълнение на Закона за електронните съобщения, който предвижда въвеждането на тотален контрол на телефонните разговори и интернет от МВР, беше приет на първо четене от парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

„Защитихме законопроекта, както беше направено на обществената дискусия в МВР“, посочи зам.-министър Веселин Вучков, който представи проекта на закритото заседание на комисията.“

В другата комисия, която чакам Пейо да сподели мнение, поне е била открита и доста истини са казани, но така или иначе овцете са си овце, без значение какво им се говори, те просто нямат възможността да чуват и разбират.

Разбира се, не мога да изключа и подкрепата от депутати от Синята коалиция и невербалната подкрепа от други, които или не бяха на заседанието или гласуваха въздържали се по свои си причини.

И завършвам пак с цитат от Дневник:

Във Франция, която е с население близо 60 млн. души, годишно разрешенията за използване на специални разузнавателни средства (СРС) са около 5 хил., а правените телефонни разпечатки – 40 хил.

В България при население 7.6 млн. СРС-тата годишно са над 10 хил., а разпечатките – над 350 хил., по данни на бившия министър Михаил Миков, представени във вътрешната комисия.

Както се казва, ние си ги избрахме, ама и НИЕ можем да си ги „маризим“ както искаме, в преносен смисъл разбира се.

Влезте в общността на блога ми.
8269 човека го направиха от 2004 година досега! Запишете се и получавайте нови материали от време на време.
Аз мразя спама. Няма да получавате такъв от мен.

28 мнения за “Не мога да уважавам хора, които не ме уважават”

 1. Отсега виждам заглавията(де да имаше) – Блогъри Стават Престъпници!

 2. Ясно ми е че не нуждата от такъв закон е основната причина за неговото създаване. Но защо не измислим/организираме едно просто състезание/предизвикателство за МВР.
  Примерни правила:
  Участват 10 човека.
  Примерно 3 от тях са престъпници и трябва да осъществят контакт един с друг.
  Полицията има право да подслушва всички комуникации на участващите.
  Минималното което трябва да направи е да открие кой с кого е комуникирал в поне 30% от случаите.
  Всички 10 участника симулират че са престъпници използвайки софтуера който използват и престъпниците.

  Моята идея за скрита комуникация е публикуване всяка секунда на криптирани с личния ключ съобщения и подписването им с подпис и четенето им от другата страна през Tor. И по този начин изграден web-chat.
  Сигурно има и други по прости и вече измислени методи, но не съм търсил

 3. Свежо: Какви „сини-червени“, какви „леви-десни“ – всичко е цирк (или сценарий с малки изключения), за да поддържат вярата на природонаселението в системата. На този етап от българското развитие друг вариант за политическо поведение не съществува.

 4. Свежо: Мое лично убеждение е, че с вотове наказваме себе си. Днес вече тотално се убедих в това – изритахме левите и нахакахме всички десни във властта. Фашистката програма си продължи…

 5. Свежо: „Много умно“ казано.
  Обясни малко по-подробно как като гласувам ще се справя с режима и каква е разликата ако не искам да се заблуждавам с театри.

 6. Свежо: докато има 50% дето не гласуват и режима ще си го има, аз затова приемам твоя глас като лицемерен глас ЗА режима

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.